-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausiame Londono oro uoste nebereikės išimti skysčių iš rankinio bagažo

Didžiausio Londoną aptarnaujančio oro uosto keleiviams jau greitai nebereikės išimti visų skysčių iš savo rankinio bagažo ir jų sudėti į plastikinį maišelį. Rankinėje galės likti ir nešiojamieji kompiuteriai. Pokyčiai oro kelionėse atsiras dėl naujų skenerių, kurie, tikimasi sumažins stresą ir eiles oro uostų patikros zonose.
Oro uostas
Oro uostas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Londono Hitrou oro uostas paskelbė, kad kai pradės veikti nauji kompiuterinės tomografijos skeneriai, keleiviai savo rankiniame bagaže galės palikti daiktus, kuriuos dabar reikia išimti einant per patikros zoną – techniką bei skysčius.

Nauji 3D skeneriai nuo 2017 m. išbandyti keliuose oro uostuose Europoje bei JAV, tačiau Hitrou taps pirmuoju, kuris po bandymo laikotarpio juos įdiegs Jungtinėje Karalystėje. Tam bus išleista 50 mln. svarų sterlingų (56 mln. Eur), o nauja technologija bus įdiegta visuose keturiuose terminaluose iki 2022 m.

Kompiuterinės tomografijos skeneriai, kurie naudojami ir ligoninėse, padeda matyti daugiau detalių, todėl skysčių ar kompiuterinės technikos apžiūrai šių daiktų nebereikės išimti iš bagažo.

Dabar keleiviai privalo visus skysčius supakuoti į ne didesnius nei 100 ml talpos indelius. Visi jie turi tilpti į permatomą 1 litro talpos maišelį. Prieš patikrą jį, kaip ir planšetinius bei nešiojamus kompiuterius, reikia išimti iš rankinio bagažo ir pateikti aviacijos saugumo darbuotojui.

Tikimasi, kad naujieji skeneriai pagreitins patikros procesą, o taip ir sutrumpins eiles oro uostuose. Be to, ir padės saugoti gamtą, nes keleiviams nebereikės skysčių pakuoti į maišelį. 100 ml taisyklės nebus atsisakoma.

Tam, kad išvis būtų atsisakyta visame pasaulyje esančios skysčių gabenimo rankiniame bagaže politikos, reikėtų, kad visi oro uostai įdiegtų naujuosius skenerius. Šis procesas ir yra labai brangus, ir užtruktų ne vienerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius