Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviratininkams siūlomos „Booking.com“ keliautojų atrastos kryptys

Nesvarbu, ar pedalus minsite palei ramią upę nuošaliame kaimelyje, ar visu greičiu leisitės nuo kalno, keliaudami dviračiu tikrai pasikrausite energijos. Nors iš pirmo žvilgsnio toks keliavimo būdas gali atrodyti varginantis, įdėję papildomų pastangų keliaujantys dviračiais dažnai gali mėgautis pakeliui atsiveriančiais įspūdingais vaizdais ir netikėtais atradimais.
Dviračių žygis
Dviračių žygis / 123RF.com nuotr.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime „Booking.com“, remdamasis keliautojų rekomendacijomis, dviratininkams siūlo šias penkias kelionių kryptis.

Amsterdamas, Nyderlandai

Žavingoji Olandijos sostinė žinoma dėl dvigubai gyventojų skaičių lenkiančio dviračių skaičiaus, tad kad ir kur mintumėte pedalus – būsite ne vieni! Amsterdamas yra Booking.com dviratininkų rekomenduojamų miestų lentelės viršuje, nes šis keliavimo būdas čia yra tiesiog gyvenimo dalis. Prie to prisideda ir itin platus dviračių takų tinklas, maršrutai dviratininkams ir lygus kraštovaizdis. Išsinuomokite miesto dviratį ir minkite pedalus palei kanalą arba per vieną iš nuostabių Amsterdamo parkų. Nuvykę į Amsterdamą apsilankykite autentiškame laive-viešbutyje Houseboat Ms 3 Gebroeders. Jis prisišvartavęs vos už 350 m nuo Centrinės Amsterdamo stoties, o šalia yra įsikūrę daugybė kavinių ir restoranų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Amsterdame
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Amsterdame

Kopenhaga, Danija

Olandai garsėja kaip dviratininkų tauta, tačiau jie ne vieninteliai supranta, kad gyvenimas ant dviejų ratų daug malonesnis. Danija taip pat yra viena dviratininkams palankiausių šalių, o jos sostinė Kopenhaga, Booking.com keliautojų vertinimu, nenusileidžia Amsterdamui. Tikėtina, kad apgyvendinimo įstaigoje jums bus pasiūlyta išsinuomoti dviratį, kad miestą pažintumėte kaip tikri vietiniai.

Viktorijos Karsokaitės/15min nuotr./Kopenhagą
Viktorijos Karsokaitės/15min nuotr./Kopenhagą

Valensija, Ispanija

Valensija nėra itin didelė, tačiau gali pasigirti net 80 km besidriekiančiais dviračių takais, tad nenuostabu, kad ji taip traukia dviračių mėgėjus. Priešingai nei Kopenhagoje ar Amsterdame, Valensijoje ištisus metus galima mėgautis švelniu Viduržemio klimatu, todėl šis saulės lepinamas miestas tobulai tinka dviratininkams visus metus.

Monikos Svėrytės nuotr./Valensija
Monikos Svėrytės nuotr./Valensija

Moabas, JAV

Jei esate patyręs dviratininkas, užsimaukšlinkite šalmą ir su savo dviračiu keliaukite tiesiai į Arkų nacionalinį parką, esantį netoliese Moabo Jutoje. Booking.com keliautojai itin palankiai vertina šią vietovę dėl dviračių takų, įrengtų ant uolėtų kalnų. Keldami Pranešimas žiniasklaidai 2018 m. balandžio 26 d. dulkes šiuose pasaulinio lygio kalnų keliuose turėsite galimybę pasigrožėti dinozaurų paliktais pėdsakais ir fosilijomis bei vis labiau modernėjančiu menu ant uolų.

Paul Stewart nuotr./Moabas
Paul Stewart nuotr./Moabas

Ryva del Garda, Italija

Kalnų dviračių sezono metu į šiame miestelyje vykstančias dviračių muges, maratonus ir parodas suplūsta 40 000 turistų ir 3 000 atletų. Ryva del Garda yra tikra dviratininkų svajonė – čia rasite daugybę įvairaus pasiruošimo dviratininkams pritaikytų trasų, kvapą gniaužiantį kraštovaizdį ir įspūdingą gamtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius