Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios kelionių kryptys poroms

Kelionės gali būti visokios – draugų, šeimos, solo. Tačiau kai kurios kryptis atrodo lyg specialiai sukurtos tiems, kurie keliauja kaip pora. „Business Insider“ pristato dešimt jų.
Leistis į kelionę dviese su mylimu žmogumi visada yra nuotykis
Leistis į kelionę dviese su mylimu žmogumi visada yra nuotykis / 123rf.com

10. Buenos Airės, Argentina

123rf.com/Argentiną garsina tango
123rf.com/Argentiną garsina tango

Argentinos sostinė ne veltui vadinama Pietų Amerikos Paryžiumi. Meilė ir aistra čia, atrodo, sklando tiesiog ore. Jei į šį miestą užsukote su savo antrąja puse, apsilankykite Teatro Colon operoje, gurkšnokite vyną vyno kavinės Malbeke ir pabandykite šokti tango La Boca rajone.

TAIP PAT SKAITYKITE: Buenos Airės – Europos dvelksmas Pietų Amerikoje

9. Islandija

123rf.com /Blue Lagoon
123rf.com /Žydroji lagūna

Ši sala pilna kvapą atimančių gamtovaizdžių, kuriais gėrintis gera prisiglausti prie mylimo žmogaus. Kartu jūs galėsite išbandyti, karštas ar ne vanduo Žydrojoje lagūnoje. Apžiūrėsite (ir greičiausiai maudysitės) kriokliuose, kurių čia netrūksta. O po ekskursijos Reikjavike užsuksite į kokį nežinomo pavadinimo barą ir klausysitės gyvos muzikos. Islandai kuria fantastiškas dainas.

8. Portugalija

Maistas Portugalijoje – fantastiškas. Be to, net ir Lisabonoje (šalies sostinėje) jo kainos negąsdina vakariečių.

Jei lankysitės Lisabonoje, užsukite į uosto rajone esantį Kopke House ir paskanaukite šokolado, būtinai sustokite prie žymiosios Pastéis de Bélem kepyklėlės – iš jos neturite šansų išeiti be kokio nors vietinio skanėsto, pavyzdžiui, natų – portugališkų pyragaičių. O tuomet pasimėgaukite romantika prisėdę ant suolelio.

123rf.com /Lisabona
123rf.com /Romantika Lisabonoje

7. Kartagena, Kolumbija

Tropikų klimatas ir Karibų salsa – yra puikus būdas suteikti santykiams taip reikalingų „prieskonių“. Lankydamiesi čia įsikurkite nedideliame viešbutuke, iš kurio leiskitės į ilgus ir lėtus pasivaikščiojimus šiuo istoriniu miestu arba išsinuomoję valtį nuplaukite iki Rosario salų.

6. Amsterdamas, Nyderlandai

123rf.com /Žydinčios tulpės Amsterdame
123rf.com /Žydinčios tulpės Amsterdame

Daugybė tiltų, kanalų ir margaspalvė kultūra – visa tai gali pasiūlyti Amsterdamas. Jei čia viešėsite su savo pora, užsukite užkąsti į The Pancake Factory, vėliau aplankykite Keukenhofo sodus – juose jau prasideda tulpių žydėjimas. O galiausiai pėsti ar išnuomotu dviračiu apvažiuokite miestą dar kartą.

5. Tailandas

123rf.com /Pora atostogauja Tailande
123rf.com /Pora atostogauja Tailande

Pirmiausia ten pigu – net ir prabangiausi 5 žvaigždučių viešbučiai dažnai nakvynę siūlo už 100 dolerių nakčiai. Tačiau Tailandas poroms patinka ne tik dėl to. Čia galybė veiklos! Nardykite Koh Tao saloje, lankykite šventyklas Chiang Rai ir klintinių uolų pilnose salose Andamanų jūroje.

4. Naujasis Orleanas, Luiziana, JAV

 123rf.com/Naujasis Orleanas
123rf.com/Naujasis Orleanas

Gyvybe pulsuojantis miestas yra tarsi specialiai sukurtas aistrai kurstyti. Pasivažinėkite arklių traukiama karieta Prancūzų kvartale, plaukite laiveliu Misisipės upe, užkąskite Cafe du Monde.

3. Jordanija

123rf.com /Petra
123rf.com /Petra

Truputį netikėta šią šalį matyti romantiškiausių kelionių krypčių sąraše, tačiau iš tiesų Jordanija yra puiki šalis poroms, kurioms patinka ragauti, patirti nuotykių, domėtis istorija. Atvykę į Jordaniją daugelis pasijus tarsi pasakoje. Ypač po apsilankymo žymiojoje Petroje, pajodinėję kupranugaraisi Wadi Rum dykumoje ar paplaukioję Mirusioje jūroje.

TAIP PAT SKAITYKITE: 26 nykstančios pasaulio vietos, kurias reikia skubėti aplankyti

2. Pietų Afrika

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pietų Afrikos Respublika
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Pietų Afrikos Respublika

Ši kelionių kryptis ideali toms poroms, kurios mėgsta laukinę gamtą, gyvūnus, o safarius derina su atpalaiduojančiu poilsiu SPA kurortuose. Po įspūdžių pilnos kelionės Krugerio nacionaliniame parke atgauti jėgas verta Londolozi, kuri garsi savo SPA paslaugomis bei išskirtine virtuve.

1. Naujoji Zelandija

Vytauto Mikaičio nuotr./Kvinstaunas – aktyvias pramogas mėgstančių turistų Meka
Vytauto Mikaičio nuotr./Kvinstaunas – aktyvias pramogas mėgstančių turistų Meka

Niekas neprilygsta Naujosios Zelandijos grožiui. Važinėjant po ją kartu su mylimuoju galėsite iki soties mėgautis gamtovaizdžiu ir tai bus tikrai įsimintinas gyvenimo nuotykis.

Jei norite išsivežti dar daugiau įspūdžių, skriskite sraigtasparniu virš ledynų, kopkite į kalnus prie Kvinstauno, šokinėkite su guma – adrenalino gerbėjams Naujojo Zelandija turi ką pasiūlyti.

VIDEO: Mikaičių nuotykiai Kvinstaune, kur jie rado net dalelę Lietuvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius