-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios kelionių kryptys spalį: ten vis dar šilta, tačiau galima pasigrožėti ir rudeniu

Ruduo Lietuvoje – nuostabus, kai būna sausa. Tačiau, jei pliaupia lietus dieną, o kartais – ir savaitę ar dvi, nori nenori pradedi galvoti apie bent jau trumpą pabėgimą ten, kur vis dar šviečia saulė.
Ežerų kraštas Didžiojoje Britanijoje rudenį
Ežerų kraštas Didžiojoje Britanijoje rudenį / Vida Press nuotr.

Kur jos rasti spalį? Atsakymą rasite šiame straipsnyje. Jei tik turite sutaupytų atostogų, pats metas spalį krautis lagaminą ar kuprinę ir prieš tikrą žiemą „pasikrauti“ vitamino D.

Graikijos salos

Vida Press nuotr./Kiklados sala rudenį
Vida Press nuotr./Kiklados sala rudenį

Nesvarbu, ar tai bus Kreta, ar Rodas, ar kitos Graikijos salos. Spalį jose vis dar laukiama turistų. Žinoma, kai kurie viešbučiai, atsižvelgdami į turistų srautus, gali paankstinti turistinio sezono pabaigą. Vis dėlto dauguma vietų vis dar atviros keliautojams, o kainos – kur kas draugiškesnės nei vasarą.

Apie tai, kodėl verta atostogauti Graikijoje rudenį, rašė keliautoja Goda Juocevičiūtė.

Na, o patarimų, ko tikėtis spalį Kretoje, negaili ten gyvenantis Audrius Morkūnas.

Roma, Italija

Vida Press nuotr./Roma rudenį
Vida Press nuotr./Roma rudenį

Žinoma, jei mėgstate kaitrą, spalį jo Romoje nerasite. Tačiau ruduo Amžinajame mieste – nuostabus metas tiems, kurie mėgsta saulėtus ir pakankamai šiltus orus, o vakarais nebijo apsisiausti storesnį megztinį ir tęsti pasivaikščiojimus ar pasisėdėjimus lauko kavinėse.

Geriausia, jog tokiu metu turistų Romoje kur kas mažiau nei vasarą. Taigi, ir į lankytinus objektus pateksite kur kas paprasčiau, išvengdami eilių.

Daugiau apie Romą – 15min.lt/tavoroma

Mauricijus

Shutterstock nuotr./Mauricijus
Shutterstock nuotr./Mauricijus

Pirmiausia turėtumėte žinoti, jog dabar Mauricijuje tikras pavasaris: visa sala skęsta žieduose. Taip, taip, jei norite pabėgti nuo rudens tiesiai į pavasarį, skriskite į šią Indijos vandenyne esančią salą.

Jordanija

Vida Press nuotr./Jordanija rudenį
Vida Press nuotr./Jordanija rudenį

Viena iš turistams draugiškų Artimųjų rytų šalių – Jordanija – vis dar nėra dažna kelionių kryptis, kurią verta aplankyti būtent rudenį. Spalį Jordanijoje galima mėgautis šiltu ir saulėtu oru apžiūrinėjant vieną iš UNESCO stebuklų – nuostabiąją Petrą, taip pat išsiruošti į žygį Mėnulio slėnyje ant kupranugarių, džipų ar žirgų, apsilankant (o gal ir pernakvojant) beduinų stovyklavietėse. O kur dar maudynės pakankamai šiltoje Raudonojoje jūroje?

Sevilija, Ispanija

Vida Press nuotr./Sevilija rudenį
Vida Press nuotr./Sevilija rudenį

Vietiniai sako, kad vasarą į Seviliją gali keliauti tik bepročiai, turistas locos. Kas kita ruduo, kai oras – vėsesnis, bet saulės tikrai netrūksta. Kaip ir renginių – tiek lauke, tiek muziejuose ir galerijose. O kur dar gastronominiai maršrutai, kuriais šis kraštas nemažiau garsus nei flamenko šokiu!

Ežerų kraštas, Jungtinė Karalystė

Vida Press nuotr./Ežerų kraštas Didžiojoje Britanijoje rudenį
Vida Press nuotr./Ežerų kraštas Didžiojoje Britanijoje rudenį

Lake District – kalnuotas regionas Šiaurės Vakarų Anglijoje yra populiari atostogų praleidimo vieta bet kuriuo metų laiku. Jis populiarus ne tik dėl savo ežerų ir kalnų, bet ir dėl savo asociacijų su XIX a. pradžios poetu ir rašytoju Viljamu Vordsvortu.

Rudenį miškingos krašto vietovės tampa tiesiog stebuklingos – spalvų jūra užburia ir įkvepia. Neveltui šį kraštą dievina rašytojai, muzikantai ir dailininkai. Žinoma, daug saulės čia neverta tikėtis. Bet net ir lietus Ežerų krašte veikia kitaip ir kelia visai ne niūrias mintis.

Naujoji Anglija, JAV

Vida Press nuotr./Naujoji Anglija JAV rudenį
Vida Press nuotr./Naujoji Anglija JAV rudenį

Kaip ir Ežerų krašte Jungtinėje Karalystėje, taip ir Naujojoje Anglijoje JAV ruduo – pasakiškas metas, kuriuo pasigėrėti plūsta minios turistų. Saulėtomis dienomis ir popietėmis jie išsiruošia į žygius miškingais takeliais. O lyjant lietui dažniausiai mėgaujasi SPA procedūromis vietinėse "sanatorijose".

Galapagų salos

Vida Press nuotr./Galapagai rudenį
Vida Press nuotr./Galapagai rudenį

Nėra kitos pasaulyje tokios vietos, kur rastumėte tokią unikalią laukinę gamtą. Žinoma, gausi flora ir fauna čia būna visada, tačiau rudenį, prasidėjus paukščių ir žvėrių migracijai įspūdis didžiausias. Taip pat spalis – metas, kai Galapaguose iškrenta mažiau lietaus. Pridėkime pakankamai šiltą (ypač mums, "šiauriečiams") Ramųjį vandenyną ir pradėkime ieškoti bilietų.

Kipras

Vida Press nuotr./Kipras rudenį
Vida Press nuotr./Kipras rudenį

Kaip ir Graikijos salos, Kipras yra ideali atostogų vieta rudenį, kai norisi ne karščio, bet jaukios šilumos ir ramybės. Turistų jau mažiau, o saulės – nebūtinai. Ypač, jei tinkamai suplanuosi pramogas.

Turkija

Vida Press nuotr./Turkijos pakrantė rudenį
Vida Press nuotr./Turkijos pakrantė rudenį

Lietuviams puikiai pažįstami Turkijos kurortai poilsiautojų stygiaus nejaučia ir rudenį. Ypač – per moksleivių atostogas, kurios Lietuvoje paprastai būna paskutinę spalio ir pirmąją lapkričio savaitę. Tačiau, jei atostogauti nuspręsite anksčiau, tik išlošite: turistų šiuo metu Alanijoje ir Antalijoje jau gerokai mažiau, o saulės – tikrai ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius