Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražiausias baroko stiliaus sodas Prahoje

Čekijos sostinė Praha yra tas Europos miestas, į kurį norisi sugrįžti. Kiekvienas joje atranda savo mėgstamas vietas. Ankstyvą pavasarį miestas pasitinka žieduose – jame netrūksta žaliųjų erdvių, pilnų vaismedžių, gėlių ir kitų augalų. Nors mieste yra ne vienas parkas, gražiausiu jų patys Prahos gyventojai ir turistai dažniausiai įvardija Vrtba sodą (ček. Vrtbovská zahrada), rašo „CzechTourism“.
Praha, Vrtba sodas
Praha, Vrtba sodas / Kudyznudy.cz nuotr.
Temos: 3 Sodas Praha Čekija

Petřín kalvos atšlaitėje esantis sodas išsiskiria baroko stiliumi. Vrtba jis pavadintas savo įkūrėjo vietinių rūmų ir vynuogynų savininko Jan Josef z Vrtby garbei.

Kudyznudy.cz nuotr./Praha, Vrtba sodas
Kudyznudy.cz nuotr./Praha, Vrtba sodas

1715–1720 m. pagal čekų architekto František Maxmilián Kaňka projektą sukurtas sodas – tarsi muziejus po atviru dangumi. Sode esančias skulptūras kūrė Matyáš Bernard Braun, o Veneros freskos – išskirtinis Václavas Vavřinec Reiner kūrinys.

Apsilankę sode būtinai užsukite ir į greta esančius rūmus. Amžiams bėgant jie buvo daug kartų perstatyti (sodas – priešingai, net ir istorinių įvykių sūkuryje išlaikė savo pirminę išvaizdą).

XX a. dešimtojo dešimtmečio pradžioje buvo atlikta jo esminė renovacija. Po jos sodas perduotas Prahos miestui.

Kudyznudy.cz nuotr./Vrtba sodas lankytojams atviras nuo balandžio iki spalio
Kudyznudy.cz nuotr./Vrtba sodas lankytojams atviras nuo balandžio iki spalio

Pavasario-vasaros sezonu čia vyksta kultūriniai ir visuomeniniai renginiai, seminarai. Galerijoje yra organizuojamos Čekijos ir užsienio menininkų kūrinių parodos.

Kudyznudy.cz nuotr./Praha, Vrtba sodas
Kudyznudy.cz nuotr./Praha, Vrtba sodas

Sodas yra Mala Strana rajone, įėjimas į jį – iš Karmelitská gatvės pusės. Sodas ir rūmai lankytojams atviri nuo balandžio iki spalio. Darbo laikas: 10–18 val. Bilietų kainos: 65 Kč suaugusiems, 45 Kč vaikams, 55 Kč mokiniams (1 Eur = 27 Kč). Daugiau informacijos: www.vrtbovska.cz

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius