Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Griauname mitus – pažintinės kelionės jau seniai kitokios, nei daugelis vis dar mano

Nuolatinis diskomfortas autobuse, pernelyg ankstyvi rytai, pusryčiai ar pietūs lėkime, nepaliaujamas bėgimas paskui grupę, laiko tiesiog pasimėgauti objektais ar gamta stoka, o galiausiai – didžiulis nuovargis po kelionės. Daugeliui žmonių pažintinės kelionės vis dar asocijuojasi su išvardintais ir panašaus pobūdžio nepatogumais. Tačiau pažintinių kelionių veidas jau seniai kitoks. O priežasčių, kodėl verta jas rinktis – toli gražu ne viena.
Kelionės
Kelionės / 123RF.com nuotr.

Viskas suplanuota

Tiesa, kad šiais laikais nemažai žmonių linksta keliones nuo A iki Z planuoti patys. Taip, argumentuoja jie, geriau susipažįstama su šalimi, nukeliaujama į vietas, kurias aplenkia turistiniai maršrutai. Nors toks keliavimo būdas neabejotinai turi savų privalumų, kiekvienas, bent sykį bandęs sudėlioti ilgesnės kelionės maršrutą, patvirtintų – tai užtrunka itin daug laiko. O jis šiais laikas ir yra brangiausias.

Būtent todėl vis dažnesnis renkasi kelionių organizatorių jau suplanuotas pažintines keliones. Keliautojui tokiu atveju nereikia rūpintis visiškai niekuo. Maršrutas, bilietai, lankytini objektai, nakvynės, kelionės dokumentai – viskuo būna pasirūpinta. Norinčiajam tereikia suplanuoti, kokias datas įrašyti į atostogų prašymą.

Pamiršti vairavimą

Planuojant keliauti patiems nuosavu automobiliu, vienas svarbiausių klausimų – kas aukos savo atostogas ilgoms ir varginančioms valandoms prie vairo. Kiek tokių žmonių bus? Pagal tai planuojamas kelionės intensyvumas, sustojimai, nakvynės ir maršrutas. Tokios kelionės dažniausios atostogomis virsta ne visai šeimai ar draugų būriui. Mat vairuotojams po tokios kelionės neretai svajoja apie dar vienas atostogas, šį kartą – tik poilsines.

Pažintinė kelionė – vienas iš būdų atsipūsti nuo vairavimo ir visų kasdienių rūpesčių visai kompanijai. Nežiūrėti nuolat į navigaciją, nesinervinti, kad galbūt pasukote ne ten, ar vykstate netinkama kryptimi, o mėgautis vaizdais, pro kuriuos važiuojate – kai vienos įspūdingos vietovės keičia kitas.

Novaturo nuotr./Pažintinės kelionės
Novaturo nuotr./Pažintinės kelionės

Bendrauti, mėgautis pačia kelione

Pažintinės kelionės visiškai atriboja žmogų nuo rūpesčių – nereikia galvoti, nei kada sustosite, nei kada pavalgysite, nei kur nakvosite. Apie viską pagalvota dar prieš jums išvykstant, o tai, ką veikiate kelionės metu – jūsų reikalas. Galite mėgautis tarpusavio bendravimu. Su draugais ar šeima pažaisti stalo žaidimų, paskaityti knygą, jei kelioniniame krepšyje yra kompiuteris – pažiūrėti seniai planuotą filmą. Galiausiai, aišku, mėgautis pro langą bėgančiu vaizdu – nematytais miestais, kaimeliais ir kraštovaizdžiais.

Nesukti galvos dėl kalbos barjero

Gebėjimas susikalbėti svečioje šalyje – itin svarbus kelionės kriterijus. Net tie, kurie puikiai įvaldę anglų kalbą, turėtų pasidomėti, ar šalyje, į kurią keliauja, anglų kalba paprasta susikalbėti. Yra šalių, kurių gyventojai, nors ir moka minėtą kalbą, dėl vienų ar kitų priežasčių tyčia ja nekalba. Kiek egzotiškesnėse šalyse būna taip, kad anglų kalba susikalbėti gali turistinėse vietose, o toliau nuo jų – jau sunkiau.

Galiausiai, keliauti nori ir tie, kurie abejoja savo anglų kalbos žiniomis, ar šios kalbos visiškai nėra įvaldę. Visais atvejais rinktis pažintinę kelionę – itin patogu. Grupę nuolat lydi kelionės vadovas, kuris su keliautojais kalba lietuviškai, o pats dažnai moka šalies, į kurią atvykstama kalbą, todėl jokių nesklandumų dėl kalbos barjero – nenusimato.

Skirtingų kultūrų baimė

Neretai vykdami į egzotines šalis keliautojai nerimauja dėl skirtingų kultūrų tradicijų ir elgesio normų. Tai ypač aktualu keliaujant į musulmoniškas, budistiškas ar kitų religijų šalis. Dėl to keliauti su pažintine grupe taip pat kur kas ramiau. Kelionių vadovas puikiausiai žino šalies, į kurią keliaujate, tiek rašytas, tiek nerašytas taisykles.

Taigi puikiausiai žinosite, ką galima ir ko negalima daryti, lankant vietą ar kitą objektą. Kaip neįžeisti vietinių ir nepatekti į nemalonią padėtį.

Novaturo nuotr./Pažintinės kelionės
Novaturo nuotr./Pažintinės kelionės

Pigiau nei pačiam

Pirmiausia, ką reikėtų pabrėžti kalbant apie pažintinių kelionių kainą – ji būna tikrai mažesnė, nei tokią pačią kelionę susiorganizavus pačiam. Kelionių organizatoriai bendradarbiaudami su kitų šalių partneriais neretai savo klientams gali gauti kur kas geresnius kainų pasiūlymus nei paprastas žmogus užsisakytų internetu.

Antra vertus, ir bilietai į didžiąją dali lankytinų objektų, jei perkami grupei – kainuoja pigiau. Galiausiai, vienas pažintinės kelionės privalumų, kad už palyginti nedidelę kainą aplankai ne vieną ir ne dvi šalis.

Patogumas – kiekvienam pagal poreikį

Dažnas stereotipiškai apie pažintines keliones mąstantis žmogus įsivaizduoja ilgą kelionę nepatogiu autobusu ir nutirpusias kojas. Tačiau tai – ir lieka stereotipai. Pažintinėms kelionėms šiais laikais parenkami itin komfortiški autobusai, o laikas planuojamas taip, kad kas tam tikrą laiką autobusas galėtų sustoti ir išleistų keliauninkus pajudėti.

Galiausiai tiems, kurie visiškai negali prisijaukinti keliavimo autobusu minties, yra kur kas patogesnis pasirinkimas – pažintinė kelionė lėktuvu. Jei argumentą pravažiuoti ir pamatyti kuo daugiau šalių, mėgautis vaizdu už lango, nurungia laikas ir komfortas – kelios ar kiek daugiau valandų ir jūs jau vietoje. Kraunatės lagaminus viešbutyje ir ruošiatės turui su kelionės vadovu po miestą, lankytinus objektus ar kitai suplanuotai veiklai.

Pasigendat poilsio?

Vienas pagrindinių keliautojų, grįžusių iš pažintinių kelionių, džiaugsmų ir argumentų, kodėl vyktų dar – įspūdžiai ir tai, kiek daug visko aplankė. Vis dėlto neretai, ypač tie, kurie vyksta nuosavu automobiliu, pabrėžia ir nuovargio aspektą. Per intensyvus maršrutas, per mažai miego ir poilsio.

Vienas iš pagrindinių pažintinių kelionių planavimo aspektų – patogumas keliautojui. Šiais laikais niekas nesistengia į kelionės planą prigrūsti tiek, kad grupė nespėtų bėgti iš paskos ir nepavilktų kojų. Tiek poilsio laikas, tiek laisvos valandos, tiek tempas – apie viską pagalvota.

Galiausiai tiems, kurie nori jo daugiau, visada suteikiamas pasirinkimas valandą ar kelias skirti sau, o vėliau, susitartu laiku ir sutartoje vietoje, prisijungti prie grupės.

Tiems, kuriems poilsio pažintinėje kelionėje reikia dar daugiau siūloma rinktis keliones, kuriose tai jau suderinta. Esama įvairių tokio modelio variantų – kelios dienos intensyvaus pažintinio kurso, o tada – poilsis, pusė kelionės skirta lankytinoms vietoms ir keliavimui, o kita pusė – viešbučiui prie jūros. Visa tai – pagal skonį. Šis pasirinkimas atperka tų, kurie per atostogas nori paragauti visko po truputį, lūkesčius.

Ištrūkti savaitgaliui

Pažintinių kelionių trukmė gali būti pati įvairiausia – nuo vienos iki keliolikos nakvynių. Taigi krimstis, kad nėra progų ištrūkti savaitei ar daugiau – tikrai neverta. Bent jau dalį Europos, gražiausių miestų ir sostinių – tikrai galima pažinti savaitgaliais.

Pažintinių savaitgalio kelionių pasiūla – išties didžiulė. Nuo senųjų Baltarusijos pilių, įspūdingojo Berlyno iki kvapą gniaužiančio skandinaviško savaitgalio su troliais Mumiais – visa tai pamatyti ir pajusti įmanoma įsigijus pažintinę savaitgalio kelionę ir į kuprinę įsimetus kelis reikalingiausius daiktus bei įspūdžius be perstojo fiksuosiantį fotoaparatą.

Mėgstančius keliauti „Novaturas“ kviečia į susitikimus Kaune ir Vilniuje gegužės 25 ir 26 dienomis, kurių metu sužinosite, kaip pasikeitė pažintinės kelionės, kaip jos planuojamos ir svarbiausia, kad jų metu taip pat galima pailsėti! Savo akimis galėsite pamatyti, kokiais naujoviškais ir patogiais autobusais keliautojai vežami į pačias nuostabiausias atostogas bei naujus potyrius. Ateikite!

Dailus „Novaturo“ autobusas jūsų lauks:

Kaune: Kauno pilies automobilių stovėjimo aikštelėje – gegužės 25-ąją dieną 10, 11, 12, 13, 14, 15, ir 16 valandomis.

Vilniuje: autobusų stovėjimo aikštelėje priešais Katedrą – gegužės 26-ąją dieną 10, 11, 12, 13, 14, 15, ir 16 valandomis.

Laukiame Jūsų!

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius