Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vengriją dėl koronaviruso uždrausta atvykti iš Afrikos, daugumos Azijos šalių

Vengrijos vyriausybė sekmadienį paskelbė, kad pasaulyje daugėjant koronavirusinės infekcijos atvejų nuo antradienio į šalį bus draudžiama atvykti iš Afrikos ir beveik visos Azijos, taip pat iš kai kurių Europos valstybių.
Vengrija
Vengrija / 123rf.com nuotr.

Vyriausybės administracijos vadovas Gergely Gulyasas žurnalistams Budapešte sakė, kad Vengrijos sveikatos apsaugos pareigūnai 154 šalis suskirstė į tris rizikos kategorijas pagal COVID-19 atvejų skaičių.

Nuo antradienio vidurnakčio į Vengriją negalės atvykti „raudonai“ pažymėtų šalių, tarp kurių – visa Afrika ir visos Azijos šalys, išskyrus Kiniją ir Japoniją, piliečiai.

Raudonojoje zonoje esančios Europos šalys yra Albanija, Bosnija ir Hercegovina, Šiaurės Makedonija, Kosovas, Baltarusija, Juodkalnija bei Vengrijos kaimynė Ukraina.

123RF.com nuotr./Vengrijos parlamento rūmai. Budapeštas
123RF.com nuotr./Vengrijos parlamento rūmai. Budapeštas

Pasak G.Gulyaso, iš „raudonųjų“ šalių grįžę Vengrijos piliečiai privalės pasitikrinti dėl koronaviruso ir 14 dienų izoliuotis.

Geltonojoje zonoje esančių šalių, tarp jų JAV, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Serbijos, Rusijos, Kinijos ir Japonijos, piliečiams bus privalomas dviejų savaičių karantinas. Šis reikalavimas negalios žmonėms, kuriems ne anksčiau kaip prieš penkias dienas buvo atliktas testas dėl COVID-19 ir jo rezultatas buvo neigiamas.

Tokie patys apribojimai bus taikomi keturioms ES narėms – Bulgarijai, Portugalijai, Švedijai ir kaimyninei Rumunijai.

Žaliojoje zonoje esančių šalių piliečiai ir toliau galės atvykti į Vengriją be apribojimų.

Palyginti su kai kuriomis kitomis Europos valstybėmis, Vengrija nesmarkiai nukentėjo per koronaviruso pandemiją. Beveik 10 milijonų gyventojų turinčioje šalyje iki šiol užregistruota šiek tiek daugiau nei 4,2 tūkst. infekcijos atvejų, 595 žmonės mirė.

Anksčiau šį mėnesį premjeras Viktoras Orbanas pareiškė, kad Vengrija dėl pavojaus sveikatai nesilaikys ES rekomendacijos atšaukti apribojimus keliautojams iš daugiau Bendrijai nepriklausančių šalių.

ES rekomendacija šalims narėms palengvinti sienų kirtimo apribojimus buvo paskelbta birželio 30 dieną, siekiant padėti nuo pandemijos smarkiai nukentėjusiam turizmo sektoriui, kurį buvo paralyžiavęs kovo viduryje įvestas kelionių be svarbios priežasties draudimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius