Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Vilniaus į Nicą: kiek kainuos atostogos Prancūzijos Žydrojoje pakrantėje?

Plėsdama skrydžių iš Lietuvos tinklą žemų sąnaudų oro linijų bendrovė „Wizz Air“ lietuvius nudžiugino skrydžiu iš Vilniaus į Pietų Prancūziją – Nicą. „Travel On Spot“ pataria, kaip Žydrojoje pakrantėje rinktis gyvenamą vietą ir kokį suplanuoti biudžetą?
Nica
Nica / 123rf.com

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Skrydžiai į saulėtąją Prancūzijos Rivjerą nuo rugpjūčio 3 d. vykdomi du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais.

Nica – populiari kryptis tiek vyresnio, tiek jaunesnio amžiaus poilsiautojams. Ji turistus vilioja nuostabia Viduržemio jūros pakrantės promenada, kvapą gniaužiančia architektūra ir pasaulinio lygio restoranais. Tačiau yra kur kas daugiau šios Prancūzijos pakrantės vietų, kuriose verta pabūti bent kartą gyvenime: Monakas, Kanai, San Tropezas, Tulonas ir daugybė kitų jaukių, tviskančių pakrantės miestelių.

123rf.com/Nica
123rf.com/Nica

Tai tikrai ne pati pigiausia atostogų kryptis. Pigiausi skrydžių bilietai rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais jau išgraibstyti. Vis dėlto už 50–70 eurų į Nicą rudens pradžioje tikrai galima nuskristi. Už panašią kainą ir grįšite. Bilietai iš viso kainuos apie 140 eurų žmogui.

Prancūzijos Žydrojoje pakrantėje ilsisi daugelis pasaulio įžymybių ir turtingų žmonių, todėl mažų automobilių nuomos, apgyvendinimo ir restoranų kainų čia nereikėtų tikėtis. Vasaros sezonu dienai išsinuomoti stilingą automobilį „Fiat 500“ Nicos oro uoste kainuos apie 50 eurų, savaitei – 200 eurų. (Palyginti, Ispanijos vasaros sostinės Malagos oro uoste panašus automobilis panašiu metu kainuoja 160 eurų savaitei.)

123rf.com/Nica
123rf.com/Nica

Dvivietis paprastas kambarys neįmantriame viešbutyje Nicoje kainuos nuo 300 iki 400 eurų (kaina labai priklauso nuo viešbučio vietos, atostogų meto). Vis dėlto rugpjūtį visi viešbučių pasiūlymai mirga nuo raudonų užrašų – „paskutinis pasiūlymas už tokią kainą“. Paklausa labai didelė. Antra vertus, spalį ir lapkritį 200–300 eurų suma už dvivietį kambarį savaitei Nicoje – jau standartinė.

Labai gerai paieškoti pigių vietų reikės ir kituose miestuose. Greta esančiame Monake pigiai gyventi neįmanoma. Savaitei vasaros sezonu už dvivietį viešbučio kambarį čia turėsite išleisti daugiau kaip 1000 eurų. Rudens viduryje pigiausi variantai – 800–900 eurų.

Norėdami praleisti savaitę San Tropeze už viešbučio kambarį dviem žmonėms turėsite pakloti nuo 800 iki kelių tūkstančių eurų. Yra pasiūlymų ir už 17 tūkst. eurų savaitei. Pigesni pasiūlymai rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais – greičiau atsitiktinumas nei taisyklė.

Pavalgyti Nicoje irgi reikės solidaus biudžeto. Paprastame restorane dienos pietums išleisite apie 15 eurų. Aukštesnės klasės restorane trijų patiekalų vakarienė dviem kainuos apie 60 eurų. Skaičiuojame, kad valgyti Nicos restoranuose bus du kartus brangiau nei Vilniuje ir žmogui dienai reikės vidutiniškai 40–50 eurų.

123rf.com/Nica
123rf.com/Nica

Minimali skrydžių, automobilio nuomos, apgyvendinimo viešbučiuose ir valgymo restoranuose kaina žmogui keliaujant dviese Nicoje – 700 eurų savaitei. Pridėkime muziejus, pramogas, automobilio degalus – dar 200 eurų. Tad savaitei atostogų Nicoje reikia susitaupyti 900–1000 eurų. Kiek daugiausia galite išleisti šiame krašte, niekas nežino. Tai vieta, kur savaitės atostogos gali kainuoti tiek pat, kiek Lietuvoje įsigyta sodyba ar butas.

Norintiems sutaupyti kelis šimtus eurų patariame nakvynei pasidairyti butų ir apartamentų nuomos portaluose, socialiniuose tinkluose ir svetingumo svetainėse paieškoti žmonių, kurie priimtų nemokamai pagyventi bent kelioms dienoms.

123rf.com/Nica
123rf.com/Nica

Apsipirkite prekybos centruose, turguose, džiaukitės šilta jūra, puikiais vaizdais, venkite ypač brangių pramogų, kurių Nicoje ir apylinkėse apstu. Keliaukite Prancūzijos pakrante link Tulono ar Marselio – ten viskas šiek tiek pigiau, o pamatyti yra ką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius