Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Išgyvenimo ekspertas Bearas Gryllsas pateko į Bulgarijos nemalonę dėl išvirtos varlės

Bulgarijos gamtos apsaugos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad svarsto galimybę skirti baudą britų nuotykių ieškotojui Bearui Gryllsui, vienoje savo televizijos šou „Running Wild“ dalyje parodžiusiam, kaip nudobia varlę, ją išdoroja ir išsiverda ant turistinės krosnelės.
Bearas Gryllsas
Bearas Gryllsas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Varlės Bulgarija

Šis nuotykis buvo nufilmuotas 2017 metais Bulgarijos Rilos kalnuose, kur B.Gryllsas keliavo su amerikiečiu sportinių šokių meistru Dereku Hough'u. Pasistiprinę vyrai perplaukė ežerą.

„Filmuotoje medžiagoje akivaizdžiai matyti, kad per filmavimą buvo elgesio ir tvarkos saugomose vietose pažeidimų: jie brido į vandenį ir plaukiojo Karakaševo ežere, užsikūrė laužą, sugavo ir nužudė gyvūną“, – sakoma gamtos apsaugos ministerijos pareiškime.

Serialą prodiusavusiai studijai gresia nuo 500 iki 5 000 eurų bauda, o B.Gryllsui bei D.Houghui gali tekti sumokėti nuo 250 iki 2500 eurų.

Bulgarijos pietvakariuose esantis Rilos nacionalinis parkas yra didžiausias šalyje.

Šis parkas yra saugoma teritorija. Pasak ministerijos, filmavimo komanda buvo informuota, ką gali ir ko negali daryti filmavimo metu.

Ministerija taip pat pažadėjo išsiaiškinti filmavimo komandą lydėjusių parko administracijos pareigūnų galimus nusižengimus.

Anksčiau elitinėse britų Specialiosiose oro pajėgose (SAS) tarnavęs B.Gryllsas išgarsėjo sukūręs virtinę televizijos nuotykių šou Jungtinėje Karalystėje ir JAV, kur rodo, kaip išgyventi sunkiomis sąlygomis laukinėje gamtoje.

2015 metais tuometinis JAV prezidentas Barackas Obama kartu su juo keliavo po Aliaską. Tuomet jie valgė lašišą, kurią anksčiau buvo apėdęs ir paslėpęs lokys.

D.Hough labiausiai išgarsėjo dalyvaudamas televizijos šou „Dancing With The Stars“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius