Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos oro bendrovė „Iberia Express“ dėl darbuotojų streiko atšaukia dalį skrydžių

Ispanijos nacionalinės oro vežėjos pigių skrydžių padalinys „Iberia Express“ sekmadienį atšaukė aštuonis vietinius skrydžius, 10 dienų trukmės streiką pradėjus keleivių salono įguloms, reikalaujančioms didesnių atlyginimų dėl smarkiai išaugusios infliacijos.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Ispanija Aviacija

Pasak profesinės sąjungos USO atstovės, per akciją, kuri tęsis nuo rugpjūčio 28 dienos iki rugsėjo 6-osios, iš viso bus atšaukti 92 skrydžiai, o paveikti bus 17 tūkst. keleivių.

Darbuotojai ėmėsi tokių veiksmų Ispanijos oro transporto sektoriui jau susiduriant su periodiškais bendrovių „EasyJet“ ir „Ryanair“ darbuotojų streikais.

Iki vidurdienio (13 val. Lietuvos laiku) buvo atšaukti aštuoni „Iberia Express“ reisai, tačiau vėlavimų nebuvo užfiksuota, sakoma USO pranešime, priduriant, kad buvo paveikti 1,5 tūkst. keleivių.

„Iberia Express“ patvirtino aštuonis „prevencinius atšaukimus“ ir savo pareiškime nurodė, kad 84 proc. paveiktų keleivių buvo pasiūlyti alternatyvūs skrydžiai ar kelionės kitu transporto. Likusiems bus grąžinti pinigai arba išdalinti kuponai.

Penktadienį oro bendrovė paskelbė, kad per pirmąsias tris streiko dienas atšauks 24 vidaus skrydžius ir kad šis žingsnis sukels nepatogumų 3 tūkst. keleivių.

Kompanija kol kas nepranešė, kiek reisų ruošiamasi atšaukti vėliau.

USO ir kita profsąjunga, SITCPLA, reikalauja padidinti atlyginimus, kad būtų darbuotojams būtų kompensuota infliacija, liepą pakilusi iki 10,8 proc. lygio.

„Iberia Express“ jungia Madridą su maždaug 40 Europos miestų.

Ispanijos nacionalinė oro vežėja „Iberia“ priklauso įmonių grupei IAG, taip pat kontroliuojančiai britų bendrovę „British Airways“ ir airių kompaniją „Aer Lingus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius