Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką veikti Patajoje, jei nedomina sekso turizmas

Per ketverius metus, kuriuos gyvenu Tailande, Patajoje lankiausi daugiau kartų, nei pati to norėčiau. Šis miestas man visuomet asocijavosi tik su sekso turizmu, barų mergaitėmis ir translyčiais žmonėmis – „ladyboy’ais“. Kai agentūros, kuriai dirbu, partneriai pasiūlė man apsigyventi Patajoje (kad būčiau arčiau jų), pasakiau, kad verčiau viena liūdėsiu Bankoke, nei iškrausiu lagaminą šiame mieste.
Nong Nooch sodas
Nong Nooch sodas / 123rf.com

Tačiau visai neseniai mano brangi bičiulė Sonata, gyvenanti Patajoje, pakvietė į ekskursiją po šį miestą ir jo apylinkes. Kaip visada, buvau labai skeptiškai nusiteikusi, bet dienos pabaigoje nejučia ištariau: „Ir Patajoje galima gyventi.“

Todėl noriu su visais jumis pasidalyti rekomendacijomis, ką galima pamatyti šiame mieste, aplenkiant Walking Street ir transvestitų kabaretus. Šiame sąraše taip pat nerasite garsiosios krokodilų fermos ar dramblių stovyklų, nes aš nepritariu gyvūnų išnaudojimui žmonių pramogoms. Jei kuriose nors vietose, kurios yra šiame sąraše, yra siūlomos pramogos su gyvūnais, rekomenduoju jų nesirinkti.

Lankytinų vietų pavadinimus pateikiu anglų kalba, kad galėtumėte lengviau susirasti jas atvykę į Patają.

Sanctuary of Truth

123rf.com /„Sanctuary of Truth“
123rf.com /„Sanctuary of Truth“

The Sanctuary of Truth yra milžiniškas medinis šventyklos tipo statinys, įsikūręs Šiaurės Patajos pakrantėje, Naklua kelyje. Teritorijos dydis yra daugiau nei 3 200 kv. metrų ir atspindi tajų meistriškumą, mat šventykla pastatyta taip, kad atlaikytų atšiaurius vėjus ir saulės atokaitą.

Darbo laikas: 8.00–18.00

Bilieto kaina: 500 batų suaugusiems, 250 batų vaikams

Nong Nooch Garden

123rf.com /„Nong Nooch Garden“ yra ne tik augalų, bet ir gyvūnų
123rf.com /„Nong Nooch Garden“ yra ne tik augalų, bet ir gyvūnų

Nong Nooch tropinis sodas yra įsikūręs netoli Patajos ir yra didžiausias botanikos sodas Pietryčių Azijoje. Jis užima apie 243 hektarų teritoriją, kuri anksčiau buvo naudojama vietinių vaisių auginimui. Pirmą kartą lankytojams jis duris atvėrė 1980 metais. Nuo to laiko kiekvieną dieną čia apsilanko apie 5 tūkst. turistų.

Big Buddha Hill

123rf.com /„Big Buddha Hill“
123rf.com /„Big Buddha Hill“

Ant Big Buddha Hill stovi aukščiausia Budos statula visoje Chonburi provincijoje. 18 metrų aukščio Budos atvaizdas buvo sukurtas 1977 metais, link jo veda laiptai, kuriuos saugo mitinės gyvatės Nagos. Nuo kalno atsiveria vaizdas į Tailando įlankos pakrantę.

Pattaya View Point

123rf.com /Patajos vaizdas vakarėjant
123rf.com /Patajos vaizdas vakarėjant

Visai šalia Big Buddha statulos yra apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria įspūdingas vaizdas į Patajos įlanką. Nors vaizdas prikausto dėmesį ir dieną, rekomenduoju čia apsilankyti vakare, kai nuo kalno matysis miesto šviesos, spalvingos reklamos ir apšviesti laivai.

Coral Island

Jei norite pabėgti nuo miesto šurmulio ir išsitiesti ant balto smėlio, aplankykite už 45 minučių kelio laivu esančią Coral Island. Kadangi Pataja negali pasigirti švariais paplūdimiais, ši sala yra tikras išsigelbėjimas turistams. Tiesa, į ją nuplaukti galima ir savarankiškai (iš pagrindinio Patajos uosto), todėl neverta permokėti kelionių agentūroms.

Silverlake Winery Pattaya

123rf.com /„Silverlake Winery Pattaya“
123rf.com /„Silverlake Winery Pattaya“

Silverlake Winery vynuogynas pastaruoju metu tampa vis populiaresnis tarp Patajos lankytojų. Jo įkūrėja – garsi Tailando aktorė Supansa Nuangphirom, kuriai idėja įkurti vynuogyną kilo po to, kai apsilankė keliuose jų, įsikūrusiuose JAV. Čia galima įsigyti vietinio vyno ar paragauti šviežiai spaustų vynuogių sulčių.

Buddha Mountain (Khao Chi Chan)

123rf.com /Khao Chi Chan skulptūra yra viena populiariausių tarp turistų Patajoje
123rf.com /Khao Chi Chan skulptūra yra viena populiariausių tarp turistų Patajoje

Buddha Mountain yra viena įspūdingiausių vietų Patajoje, sutraukianti minias turistų. 130 metrų aukščio Budos atvaizdas kalne buvo sukurtas 1996 metais ir skirtas paminėti karaliaus Ramos IX 50-ąsias valdymo metines.

Straipsnis perpublikuotas iš „Astraveland“.

Tinklaraštis „Astraveland“
Tinklaraštis „Astraveland“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius