Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaip išvengti naujo „Ryanair“ 55 eurų mokesčio

„Ryanair“ praėjusią savaitę pakeitė registravimosi į skrydį taisykles. Nuo šiol tą padaryti bus galima tik likus 48 valandoms. Anksčiau tą buvo galima padaryti prieš 4 dienas. Jeigu oro uoste keleivis pasirodys neatlikęs registracijos, jam reikės susimokėti 55 eurų mokestį.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Toks laikotarpio sutrumpinimas reiškia, kad išvykstant ar savaitei, ar ilgajam savaitgaliui, namuose nebus galima užsiregistruoti grįžimo skrydžiui. Kokie variantai išvengti 55 Eur mokesčio oro uoste, rašo „The Independent“.

Parsisiųsti „Ryanair“ programėlę

Visai tikėtina, kad registracijos laikas sutrumpintas tam, kad daugiau žmonių parsisiųstų programėlę. Nors tokia akivaizdi priežastis gal ir erzina, bet programėlė tikrai padėtų atlikti procedūrą paprasčiau.

Programėlę geriausia parsisiųsti dar būnant namie – kad užsienyje netektų mokėti didelio mokesčio už jos siuntimąsi internetu. Visgi būnant kelionėje jums vis tiek reikės interneto – kad programėlėje atliktumėte registravimosi į skrydį procedūrą ir atsisiųstumėte laipinimo bilietą. Prieš kelionę pasitikrinkite, ar jūsų nakvynės vieta turi internetą, arba susiraskite vietos kavinę su nemokamu belaidžiu internetu. Dėl visa ko vertėtų ir pasilikti galimybę naudotis savo šalies internetu – pasitikrinkite, ar įjungta „roaming“ paslauga.

Paprašyti pagalbos viešbutyje

Daugelyje viešbučių galima pasinaudoti kompiuteriu, kad prisijungtumėte prie savo „Ryanair“ paskyros ir atsispausdintumėte laipinimo bilietą. Jeigu nerimaujate, kad tai bus vienintelė išeitis jums, galite prieš kelionę susisiekti su viešbučiu ir pasiteirauti, ar tą tikrai bus galima padaryti.

Susirasti interneto kavinę ar spausdinimo centrą

Svetimame mieste ieškoti interneto kavinės ar spausdinimo paslaugų centro gali atrodyti daug vargo, bet jeigu lankotės mieste ar tarp turistų populiariame kurorte, tą padaryti visgi neturėtų būti sudėtinga. Už nedidelį mokestį galėsite užsiregistruoti skrydžiui ir atsispausdinti bilietą. Galite ir atlikti namų darbus namie – susiraskite, kur nuo jūsų gyvenamosios vietos tokia kavinė ar centras bus arčiausiai.

Nuryti karčią piliulę ir rezervuotis vietą

„Ryanair“ paliko galimybę užsiregistruoti į skrydį anksčiau nei likus 48 valandoms – reikia susimokėti už vietos rezervaciją. Paprastai standartinis mokestis yra 4 eurai žmogui į vieną pusę. Tuomet bus galima pasirinkti vietą, kur norite sėdėti lėktuve, o registraciją skrydžiui atlikti kad ir prieš du mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius