Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip sutaupyti Dubajuje?

Atostogų Tunise, Egipte ir Turkijoje gerbėjai šį pavasarį priversti sukti galvas, kur keliauti ilsėtis? Nors kelionės iš Lietuvos į šias turistines šalis teberengiamos, jautriau į savo saugumą reaguojantys keliautojai nelinkę be reikalo rizikuoti ir ieško alternatyvų. Viena iš jų – Jungtiniai Arabų Emyratai.
Dubajus „Burė“
Dubajus „Burė“ / Bigstockphoto.com nuotr.

Klystate, jei galvojate, jog pasiekti šią musulmonišką šalį brangu. Tie, kurie nuolat tikrina įvairius kelionių pasiūlymus tikriausiai jau pastebėjo sumažėjusias skrydžių Vilnius-Dubajus-Vilnius kainas.

Bigstockphoto.com nuotr./Burj Khalifa Dubajuje
Bigstockphoto.com nuotr./Burj Khalifa Dubajuje

Bilietą į abi puses dabar galima įsigyti vos nuo 240 €. Kaip skrydžiui į Artimuosius Rytus, tai išties gera kaina. Tačiau net ir nusipirkus pigius lėktuvo bilietus, nesinori daug išlaidauti pačios kelionės metu.

Nemeluosime: Dubajus – prabangus miestas: naujutėlės mašinos, tviskantys viešbučiai… Tačiau net ir čia tikrai galima sutaupyti. Mes patarsime, kaip tai padaryti.

Bigstockphoto.com nuotr./Traukiniai Dubajuje
Bigstockphoto.com nuotr./Traukiniai Dubajuje

Transportas

Mieste

Čia jums padės garsieji automatiniai metro traukiniai. Patogi, per visą miestą besidriekianti linija leidžia keliauti pigiau nei įsivaizduojate. Juose yra visi patogumai: kondicionierius, Wi-Fi, patogios kėdės. Moterims ir vaikams skirtas atskiras vagonas. Keliaujant traukiniu galėsite stebėti ir miestą – didžiuliai langai leis pastebėti viską, kas vyksta aplink.

Vienkartinio bilieto kaina nesiekia net 1 €. Be abejonės, taksi – ypač viliojantis pasiūlymas, tačiau kelionėms mieste, kaip pigesnę alternatyvą, rinkitės traukinį. Beje, nenustebkite – kondicionieriai įrengti net šio traukinio stotelėse. 

Jei mėgstate keliauti dviračiais, Dubajuje jų taip pat rasite. Čia veikia panaši į Vilniaus „oranžinių“ dviračių nuomos sistema „Cyclocity“. BYKY dviračių nuomos kaina 5 € už valandą.

Bigstockphoto.com nuotr./Dubajus
Bigstockphoto.com nuotr./Dubajus

Užmiestyje

Tikriausiai atvykę į JAE neatsisakysite kelionių už miesto ir į kitus emyratų miestus, ne tik Dubajų. Kelionėms iš miesto į miestą, kaip pigesnį pasirinkimą, rekomenduojame autobusą. Maršruto Dubajus – Abu Dabis trukmė – 2 val., o kaina – 6-8 €.

Žinokite, jog net ir įsigijus bilietą, jūsų laukia „gyva eilė“. Tai reiškia, jog nesate garantuoti, kad gausite vietą. Būna, kad turistai šioje eilėje prastovi net keletą valandų... Tad, jei jūsų grupę sudaro 4 asmenys ir nenorite veltui gaišti laiko, į kelionę leiskitės taksi. Trukmė – 1 val 30 min., kaina 4 asmenims – 90 € (kiekvienam po 22,5 €).

Dar pigesnė alternatyva – UBER. Taip važiuosite, kiek greičiau nei paprastas taksi, už kelionę mokėsite 50 € (kiekvienam po 12,5 €).

Bigstockphoto.com nuotr./Maistas – sotus ir skanus
Bigstockphoto.com nuotr./Maistas Dubajuje – sotus ir skanus

Maistas

Jei išsirinkote viešbutį, į kurio kainą įskaičiuoti pusryčiai, – valio! Belieka galvoti apie pietus ir vakarienę. Nors Dubajus nėra geriausias piniginės draugas, galima rasti pigesnių vietų pavalgyti. Kadangi kultūrų įvairovė šiame mieste išties didelė, maisto pasirinkimas taip pat platus.

Pigiausiai pavalgysite vietose, kuriose siūloma Irako ir Pakistano virtuvės patiekalų. Irakietiški restoranai, pavyzdžiui, „Arbel Iraqi Kabab and Restaurant“, skanausite humusą, aromatingas mėtų salotas, sviestinius šafrano ryžius, legendinę Iraqi bacha (dubenėlis sultinio, košės su avies galva), karštą ir traškią flatbread ar visame pasaulyje gerai žinomus ėrienos kebabus – shawarma.

Bigstockphoto.com nuotr./Shawarma – vienas iš patiekalų, kurių verta paragauti Dubajuje
Bigstockphoto.com nuotr./Shawarma – vienas iš patiekalų, kurių verta paragauti Dubajuje

Norintys sutaupyti ir skaniai pavalgyti, taip pat renkasi „Ravi’s“ – pakistanietišką kavinę. Čia rekomenduojame įsitaisyti lauko terasoje ir mėgautis įdomiausiais skoniais: Naan duonele, aštriais kario troškiniais,  ant atviros liepsnos kepinta mėsa, lęšiais ir skaniuoju panyru. Du žmonės už maistą sumokės iki 18 €.

Bigstockphoto.com nuotr./Kupranugariai
Bigstockphoto.com nuotr./Kupranugariai

Pramogos

Dubajuje galima rasti daugybę nemokamų atrakcijų.

Dubai Museum & Al Fahidi Fort

Įėjimo kaina – 1 €. Čia išvysite visą JAE paveldą: nuo meno kūrinių iki senovinės sporto įrangos. Nors Dubajus laikomas jaunu miestu, muziejus jus nustebins kūriniais iš XVII a.

Aplankykite istorinę Bastakiya

Tai viena įdomiausių ir seniausių Dubajaus rajonų, visai netoli Dubai Museum & Al Fahidi Fort. Pasijusite, lyg atsidūrę toli nuo Dubajaus: pastatai – istoriniai, nė iš tolo neprimenantys žėrinčių šiuolaikiškų dangoraižių. 

Čia galėsite apsipirkti nedidukėse vietinių parduotuvėlėse, sudalyvauti kavos ir arbatos ruošimo ir gėrimo ceremonijoje. Kupinas paprastumo ir įdomybių – toks yra Bastakiya rajonėlis.

Abra Station

Kadangi Dubajus yra padalintas į dvi dalis, norint iš vienos pasiekti kitą, galima keliauti vandens taksi – Abra. Kelionės kaina iš Abra Station (Bur Dubai pusėje) nesiekia nė euro. Nors plaukimo trukmė – vos 5 minutės, tačiau tai puiki proga pasigrožėti miestu ir užfiksuoti keletą nepaprastų akimirkų. 

Bigstockphoto.com nuotr./Dubajus vandens taksi – trumpa, bet įdomi pramoga
Bigstockphoto.com nuotr./Dubajus vandens taksi – trumpa, bet įdomi pramoga

Dubai Aquarium

Tie, kurie neabejingi povandeninio pasaulio paslaptims, tikrai užsuks į Dubajaus akvariumą. Jis – didžiausias pasaulyje. Šis akvariumas talpina daugiau nei 10 mln. litrų vandens, jame yra 33 tūkst. rūšių vandens gyvūnų. Akvariumas įkurtas pačiame „Dubai Mall“ prekybos centre. Užsisakę bilietus iš anksto, mokės iki 15 €. Jei pirksite prie įėjimo, mokėsite nuo 25 €.

Bigstockphoto.com nuotr./Akvariumas Dubajuje
Bigstockphoto.com nuotr./Akvariumas Dubajuje

Paplūdimiai

Dubajus turi daugybę nuostabių vietų, kur galima mėgautis saule, smėliu ir vandeniu. Tiesa, daugelis iš jų yra mokami, tačiau be vargo rasite keletą ir neišleisdami nei dirhamo. Vietiniai sako, kad Dubajuje ir aplink yra net 8 nemokami paplūdimiai.

Bigstockphoto.com nuotr./Vienas iš paplūdimių Dubajuje
Bigstockphoto.com nuotr./Vienas iš paplūdimių Dubajuje

Žinoma, jei esate gultų mėgėjas, už jį teks susimokėti. Nemokami auksinio smėlio paplūdimiai yra šie:

JBR Beach – vienas populiausių visame Dubajuje

Kitesurfing Beach – sportiškiausias Dubajaus paplūdimys, jėgos aitvarų mėgėjų rojus

Jumeirah Open Beach – geriau žinomas, kaip rusų paplūdimys

4×4 Beach – atokesnis, todėl ir tuštesnis Dubajaus paplūdimys

Bu Qtair Beach – mažytis, tačiau ne prastas. Vietiniai sako, kad čia galima gauti skaniausią jūros gėrybių vakarienę

Palace Beach - dar vienas variantas, norintiems pabėgti nuo turistų

Umm Suqeim Park Beach – saulėlydžio paplūdimys, ypač populiarus tarp turistų

Mercato Beach – keliaujantiems su vaikais. Nedidelis, saugus, turi vaikų žaidimo aikštelių

Daugiau kelionių patarimų ir įspūdžių rasite „Skrendu.lt“ komandos tinklaraštyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius