Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 karių paslaptys, kaip sumaniau susikrauti lagaminą

Tikriausiai pati blogiausia kiekvienos kelionės dalis – lagamino krovimas prieš išvykimą. Pradedame tai daryti kuo vėliau, krauname kuo skubiau, o galiausiai jame vis tiek ką nors sunkiai randame. Tačiau žinote, kas yra daiktų dėjimosi ekspertai? JAV kariai, kurie sugeba į kuprinę reikalingus daiktus susidėti greitai, tvarkingai ir logiškai. „Thrillist“ pakalbino keletą jų, kad jie pasidalytų patarimais.
JAV kariai
JAV kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

1. Skirkite daiktų susidėjimo vietą

Žinote, kodėl JAV kariai taip puikiai pakuojasi savo daiktus? Nes daug praktikuojasi. Patarimas, kuris iš jų lūpų buvo girdimas bene dažniausiai – kelis kartus susikraukite ir išsikraukite daiktus prieš išvykimą. Ne tik geriau įgusite tą greitai daryti, bet ir įsiminsite, kur ką padėjote lagamine – tad, kai prireiks konkretaus daikto, žinosite, kur jį rasti.

Tam svarbus pats pirmasis žingsnis – skirti erdvę pakavimuisi. Nekraukite visko tiesiai iš spintos į lagaminą. Išsidėliokite planuojamus pasiimti daiktus ant stalo, lovos ar tiesiog grindų. Viską matant vienoje vietoje bus lengviau suprasti, ko trūksta, ko per daug, ir viską sistemingai susidėti.

2. Kraukite daiktus atvirkštine tvarka

Nesvarbu, ar dedatės kuprinę, ar lagaminą – jeigu norite nepadaryti jame chaoso, daiktus dėkite atvirkštine tvarka. Pamąstykite – kurių daiktų jums prireiks paskutinių, tuos pirmuosius ir dėkite. Tad naktiniai drabužiai ir higienos priemonės, kurių prireiks pirmąją naktį, į lagaminą turėtų keliauti paskutiniai – taip juos rasite iškart. Atsarginės kelnės, kurių gali ir neprireikti? Dėkite jas pirmas, pačiame lagamino dugne.

3. Strategiškai paskirstykite svorį

Jeigu keliaujate su kuprine, šis punktas ypač svarbus. Vieno pratybų instruktoriaus teigimu, sunkiausią daiktą dėkite kuprinės centre, arčiausiai jūsų stuburo. Taip kuprinė (o kartu ir jūsų nugara) nekryps nė į vieną pusę ir bus lengviau neštis daiktus.

Pakuojant lagaminą, suskirstykite jį į tris dalis. Apačioje dėkite vidutinio svorio daiktus, per vidurį – sunkiausius, o aukščiausiai – lengviausius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV kariai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV kariai

4. Lankstykite, vyniokite ir riškite

Kai jau įvertinsite savo daiktų svorius, apgalvokite formas. Patarimas – viską lankstykite į vienodus dydžius ir formas. Taip visi drabužiai tvarkingiau suguls lagamine, taip pat į jį bus galima lengviau sutalpinti kelias jų krūveles.

Dėdami storesnius daiktus – striukes, šalikus, miegmaišį – bandykite juos ne lankstyti, o vynioti. Vienas veteranas siūlo stambesnius daiktus tvirtai suvynioti ir surišti – taip jie užims mažiausiai vietos.

5. Įsivaizduokite, kad statote sieną

Kita strategija, kaip viską susidėti – įsivaizduokite, kad iš plytų ir skiedinio statote namą. Vienas karys aiškina: „Batai ir nedideli krepšeliai yra tarsi plytos. Marškinėliai, apatiniai, kelnės, kojinės yra kaip skiedinys, kuris užpildo tarpus tarp jų.“ Taip sudėjus daiktus bus mažesnė tikimybė, kad jie išsibarstys po lagaminą per ilgą kelionę.

6. Kojinės – tikras išganymas

Kalbant apie tuščią vietą lagamine... Ją geriausiai užpildyti susuktomis kojinėmis. Kojinių niekada nebūna per daug (kas nori plautis jas kasdien viešbučio kambaryje?), o tvirtai suvyniotos jos užkaišios visas ertmes, dėl kurių jūsų kruopščiai supakuoti daiktai gali pradėti čiuožinėti po lagaminą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV kariai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV kariai

7. Krepšiai krepšyje

Tam, kad gerai susipakuotumėte vieną didelį lagaminą ar kuprinę, jums reikės mažesnių krepšių, kurie padės susidėti daiktus pagal tvarką. Vienas maišas tebūnie elektros priemonėms ir laidams. Kitas – higienos reikmenims. Trečias – kepurėms ir pirštinėms. Nebūtina pirkti prabangių derančių krepšelių – puikiai tiks ir paprasti užsegami maišeliai.

Ir nepamirškite, kad vieną maišelį reikėtų palikti pačiame viršuje. Jame susidėkite tuos daiktus, kurių reikės greičiausiai ir dažniausiai – dokumentai, telefono kroviklis, ausinės, užkandis, keletas higienos reikmenų, apatiniai.

8. Imkite tik tai, ko reikia

Negailestingai vykdykite atranką – griežtai įvertinkite, ar jums tikrai reikės visų planuojamų pasiimti daiktų. Būkite viskam pasirengę, bet neapsikraukite daiktais, be kurių lengvai galite išsiversti.

Vienas karys pataria, kad kai būsite pirmajame etape – išsidėliokite visus daiktus, į vieną pusę atskirdami tuos, kurių tik gali prireikti per kelionę. Jeigu neturite daug vietos krepšyje, taip bus lengviau įvertinti, kurie iš jų tik užims vietą be didelės naudos.

9. Išsirinkite tinkamą krepšį

Beveik visi kalbinti kariai pabrėžia, kaip svarbu yra išsirinkti tikrai patogų lagaminą ar kuprinę. Apmąstykite, kas jums aktualiausia – svoris, dydis, papildomos savybės – ir investuokite į tinkamą kelionės krepšį. Lagamino ar kelioninės kuprinės dažnai nekeisite – tad nepagailėkite finansų tam, kad galėtumėte keliauti lengviau ir paprasčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius