Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausi dalykai, kurie šiemet konfiskuoti JAV oro uostuose

Jeigu dar „Instagram“ tinkle nesekate JAV Transporto saugumo administracijos (TSA) paskyros, daug prarandate. Ten yra visko, ko reikia – šmaikščių komentarų, keistų konfiskuotų daiktų oro uostuose ir šunų.
JAV oro uoste konfiskuoti daiktai
JAV oro uoste konfiskuoti daiktai / TSA nuotr.

TSA paskyra sekėjų skaičius sparčiai artėja milijono link. Nesunku suprasti – lengvai galima praleisti gerą laiko gabalą stebintis į oro uostą atvykstančių žmonių iliuzijomis, ką jiems leis pasiimti į lėktuvą.

TSA socialinės žiniasklaidos vadovas Bobas Burnsas oro uoste tikriausiai matė visko – kažkas net skrido su virtuvės kriaukle, rašo „The Thrillist“. Ją, beje, galima pasiimti su savimi. Pačius įdomiausius eksponatus, kurie pateko į TSA darbuotojų rankas, jis kelia į „Instagram“ paskyrą.

Pavyzdžiui, tikriausiai net pasirodys keista, kad pareigūnai dažnai keleivių bagažuose randa neveikiančių artilerijos šaudmenų, tokių kaip minosvaidžių sviediniai, granatas. Daugiausiai žmonės teisinasi, kad juk jie neveikia – tai ir pavojaus esą nekelia.

„Bet jie nesupranta, kad kai mes pamatome tai rentgeno spindulių įrenginio ekrane, jie mums atrodo kaip tikri. Ir tokiais atvejais tu paprasčiausiai nepaimsi keleivio bagažo klausdamas „kas čia“ ar patikėsi keleivio žodžiu, kad šaudmuo netikras. Reikia sekti visa procedūra, dėl kurios kartais gali net evakuoti dalį oro uosto, o dėl to gali būti atšauktų skrydžių ir daug nepatenkintų žmonių“, – aiškino jis.

TSA nuotr./JAV oro uoste konfiskuoti daiktai
TSA nuotr./JAV oro uoste konfiskuoti daiktai

Kitas keistas dalykas – plastikiniuose buteliuose draudžiamus daiktus slepiantys žmonės tikrai tiki, kad jiems pavyks. „Dar jie galvoja, kad veikia ir magiška paslaptinga folija – jie mano, kad ji užblokuos rentgeno spindulius, tai kartais daiktus jie suvynioja į ją“, – pasakojo B.Burnsas.

Pasak jo, dauguma žmonių tokius daiktus į lėktuvo saloną bando pasiimti ne dėl to, kad turi kokį nors nedorą planą – o tiesiog nori pasiimti, pavyzdžiui, savo medžioklinį peilį į kelionę, bet nenori mokėti papildomai už registruojamą bagažą.

TSA nuotr./JAV oro uoste konfiskuoti daiktai
TSA nuotr./JAV oro uoste konfiskuoti daiktai

„Štai kodėl aš aiškinu žmonėms keldamas nuotraukas, negrasinu. Mūsų paskyros tikslas yra šviesti žmones. Noriu, kad jie žinotų – ei, nedarykit šitaip, nes gausite baudą ar net būsite sulaikytas, jeigu slėpsite tokį daiktą“, – TSA atstovas sakė „The Thrillist“.

Pats keisčiausias B.Burnso oro uoste matytas daiktas – pūvantis lavonas. Tiesa, tai buvo rekvizitas iš filmavimo aikštelės. „Vyrukas, kuris jį skraidino, jį tiesiog atvežė neįgaliojo vežimėlyje. Galite įsivaizduoti, kaip į jį visi žiūrėjo“, – juokėsi jis.

TSA nuotr./JAV oro uoste konfiskuoti daiktai
TSA nuotr./JAV oro uoste konfiskuoti daiktai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius