-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujate į Italiją? Pasiruoškite skrydžių vėlavimui

Gegužės 8-ą dieną į ar iš Italijos keliaujantys tautiečiai gali susidurti su atidėtais ir atšauktais skrydžiais. Italijos oro eismo kontrolierių profsąjungos, nepatenkintos esamomis darbo sąlygomis, skelbia vienos dienos streiką, kuris palies visus tą dieną turėjusius įvykti skrydžius. Kai kuriuose oro uostuose prie streikų prisijungia ir antžeminio aptarnavimo darbuotojai, rašoma pranešime spaudai.
Vyras sėdi ant laiptų Frankfurto oro uoste.
Vyras sėdi ant laiptų oro uoste. / AP/„Scanpix“ nuotr.

Visuotinis oro eismo kontrolierių streikas vyks nuo 10 iki 18 valandos vietos laiku. Daugelis oro linijų jau paskelbė apie atidėtus ar vėluosiančius skrydžius, o kiekvienas tą dieną keliaujantis turėtų būti pasiruošęs susidurti ir su sutrikusiu oro uostų darbu.

Papildomi rūpesčiai laukia tų, kurie keliauja į Pizos (PSA), Milano Malpensos (MXP), Milano Linate (LIN), Florencijos (FLR) ar Ancona-Marche (AOI) oro uostus. Juose tą pačią dieną vyksiantys antžeminio aptarnavimo darbuotojų streikai sutrikdys sklandų oro uosto darbą, todėl gali tekti praleisti daugiau laiko prie registracijos, apsaugos ar bagažo atsiėmimo taškų.

VIDEO: Pigūs skrydžiai iš Lietuvos: 5 naujos įdomiausios kryptys, kur vykti šiemet

Kadangi šie streikai suplanuoti iš anksto, pagal ES įstatymus oro linijos neprivalės nukentėjusiems keleiviams išmokėti piniginių kompensacijų už sujauktus planus ir patirtą stresą. Tačiau net ir tokiu atveju skrydžių kompensavimo specialistai skatina keleivius nepamiršti savo teisių.

„Nors kompensacijos už suplanuotus streikus nepriklauso, keleiviai neturėti pamiršti kitų jiems priklausančių būtinųjų dalykų. Kiekvienam laukiančiam daugiau nei 2 valandas oro linijos privalo suteikti maisto, vandens, nemokamą skambutį bei prieigą prie interneto. Tiems, kurių skrydis buvo atidėtas kitai dienai, oro linijos privalo parūpinti apgyvendinimą“, – pasakojo skrydžių kompensavimo bendrovės „Skycop“ vadovas Marius Stonkus.

Pasak eksperto, tokiu atveju kai kurios oro linijos pasiūlo pakeisti skrydį ir išvykti kitą dieną, tad jeigu jūsų grafikas lankstus – verta apsvarstyti ir tokią galimybę. „Visada pasitikrinkite, ar oro linijos nesiūlo pakeisti savo bilietų į naują skrydį. Tai dažniausiai galima padaryti be jokių papildomų priemokų. Jeigu jūs galite sau leisti išvykti diena ar dviem vėliau, tai gali būti daug geresnė alternatyva, nei praleisti pragarišką ir kupiną streso dieną oro uoste.“

Na, o jei streikas užsitęstų ir pereitų į kitą dieną, tokiu atveju galima tikėtis ir kompensacijos. „Šiuo metu oro linijos nėra atsakingos tik už iš anksto suplanuotus streikus. Jeigu šis streikas užsitęstų ir vyktų ilgiau, nei planuota, vėluojantiems ar atšauktiems skrydžiams būtų taikomos tos pačios sąlygos, kaip ir įprastinio vėlavimo metu. Tuo atveju, jei skrydis vėluotų daugiau nei 3 valandas, keleiviams priklausytų kompensacija nuo 250 iki 600 eurų“, – aiškino M.Stonkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius