Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių gidas: kur keliauti pigiai, kur – su vaikais, o kur ieškoti romantikos ar gamtos

15min kelionių organizatorių paklausė – kurias kryptis rinktis ieškant nebrangios kelionės, kur vykti poilsiauti su mažais vaikais, ieškoti romantikos su mylimuoju ar pabėgimo nuo miesto į gamtą.
Amalfio krantas, Italija
Amalfio krantas, Italija / 123rf.com nuotr.

Ieškantiems ekonominio atostogų varianto

BULGARIJA (1 asmeniui 7 naktims, keliaujant dviese – nuo 200 Eur)

123rf.com /Bulgarija šiemet bus populiari vasaros kryptis
123rf.com /Bulgarija šiemet bus populiari vasaros kryptis

Anot „Tez Tour“ rinkodaros skyriaus vadovės Ingos Aukštuolytės, Bulgarija rekomenduojama ne tik dėl to, kad šalyje kainų lygis, palyginti su Vakarų Europa, yra dar kiek žemesnis, bet ir dėl europiečiams priimtino klimato – nebūna taip karšta kaip kitose pietų šalyse.

„Bulgarijoje atostogauti galima jau nuo gegužės–birželio, tačiau sezono pradžios kainos dar būna mažesnės nei per patį vidurvasarį. Tas pats ir su toliau į rudenį nusitęsusia vasara – kainos taip pat krinta, nors poilsiui sąlygos malonios kaip niekada iki tol – vanduo įšilęs, saulė – nebe tokia kaitri“, – aiškina I.Aukštuolytė.

„Auksinių kopų kurorte kaip labai paprastą ir tikrai ekonominį, tačiau tvarkingą galime rekomenduoti 3 žvaigždučių viešbutį „Ljuljak“, – 15min skaitytojams pataria kelionių organizatoriaus „Kelionių akademija“ atstovė Giedrė Balčiūnaitė- Schittekatte . – Saulėtame krante galite rinktis 3 žvaigždučių viešbutį „Tia Maria“, kuris taip pat yra labai nebrangus variantas su maža teritorija, šiek tiek toliau nuo jūros, tačiau kambariai renovuoti, tvarkingi ir erdvūs.“

TURKIJA (nuo 300 Eur) arba EGIPTAS (nuo 400 Eur)

123rf.com nuotr./Antalija
123rf.com nuotr./Antalija

„Egiptas ir Turkija yra tos išskirtinės valstybės, kurios turi itin ilgus pajūrius, o didžiulė viešbučių pasiūla verčia juos konkuruoti tarpusavyje, taip gerinant ne tik paslaugų kokybę, bet ir kainas“, – 15min sako „Tez tour“ atstovė.

„Egiptas, kaip ir Turkija, garsėja itin dideliu viešbučių prie pat jūros pasirinkimu, kuriuose populiarus ir paklausus maitinimo tipas pagal programą „viskas įskaičiuota“, – teigia I.Aukštuolytė. – Ši programa, už kurią sumokama iš anksto, perkant pačią kelionę, leidžia tiksliau kontroliuoti išlaidas – tad ir sutaupyti. Be to, iš anksto įsigytas maitinimas viešbutyje visuomet kainuos mažiau, nei nuolat valgyti restoranuose.“

„Kelionių akademija“ Turkijoje nebrangių atostogų ieškantiems rekomenduoja visiškai naują netoli Alanijos įsikūrusį 4 žvaigždučių viešbutį „Green Life Hotel“. „Patrauklias kainas lemia tai, jog viešbutis dar naujas ir nedaug žinomas“, – pataria G.Balčiūnaitė-Schittekatte.

Šeimoms su mažais vaikais

TURKIJA (7 naktims 2 suaugusiems ir 2 vaikams iki 13 m. – nuo 1200 Eur)

123rf.com nuotr./Su vaikais Turkijoje atostogaujančios šeimos nori pramogų jiems
123rf.com nuotr./Su vaikais Turkijoje atostogaujančios šeimos nori pramogų jiems

„Tez Tour“ atstovė I.Aukštuolytė atkreipia dėmesį, kad keliaujant su vaikais labai patogu pasirinkti maitinimo tipą „viskas įskaičiuota“ – taip ne tik sutaupoma, bet ir patenkinti vaikiškus įgeidžius ar skonio receptorius – paprasčiau. Turkijoje šis maitinimo tipas itin populiarus, be to, dažniausiai būna ir kūdikiams bei vaikams skirti specialūs stalai.

„Tez Tour“ atstovė vardija ir daugiau Turkijos pliusų: viešbučių teritorijose čia būna žaidimų aikštelės, animatoriai ir ypatingas akcentas saugumui – gelbėtojai prie baseinų, mažas jų gylis ir pan.

„Turkijos privalumas – didžiulės viešbučių teritorijos, kas aktualu ilsintis su mažais vaikais: ir žaidimų aikštelė, ir saugumas, ir miegamasis ar maistas – viskas vietoje. Be to, daugelis viešbučių turi budintį gydytoją“, – šeimoms rekomenduoja I.Aukštuolytė.

KRETA (nuo 1100 Eur), GRAIKIJOS PELOPONESAS (nuo 1550 Eur)

123rf.com nuotr./Kreta
123rf.com nuotr./Kreta

Dar viena šeimoms su vaikais tinkanti kryptis – Graikijos pietūs ar Kreta. Graikijos Peloponesas yra šių metų „Tez Tour“ naujiena.

„Nors daugelyje pietinių Europos šalių justi viešbučių ant jūros kranto bei maitinimo pagal programą „viskas įskaičiuota“ trūkumas, Peloponese tokių viešbučių yra daug, be to, jis garsėja puikiais smėlio paplūdimiais“, – pusiasalio privalumus vardija kelionių organizatoriaus atstovė.

„Kretoje geras pasirinkimas būtų viešbučiai „Cactus Beach“ ir „Cactus Village“ – labai geras smėlio paplūdimys vaikams ir, nors ir neturi didelių atrakcionų vaikams, apie viešbutį labai gerai atsiliepia čia atostogavusios šeimos“, – išduoda „Kelionių akademijos“ atstovė.

BULGARIJA (nuo 750 Eur)

123rf.com nuotr./Atostogos su vaiku
123rf.com nuotr./Atostogos su vaiku

„Kitas svarbus kriterijus renkantis kryptį poilsiui su vaikais – kelionės trukmė, – atkreipia dėmesį „Tez Tour“ atstovė. – Tad Bulgarija, iki kurios – apie 2,5 val. lėktuvu – taip pat patraukli kryptis.“

Be to, anot I.Aukštuolytės, Bulgarijoje ne taip karšta kaip kituose pietiniuose kurortuose – tinka ilsėtis su temperatūroms jautresniais kūdikiais. „O rudenį šalis garsėja dideliais vaisių derliais – puikus būdas apsirūpinti vitaminais prieš žiemą ar šiaip supažindinti vaikus su tikru jų skoniu sezono metu“, – priduria ji.

EGIPTAS (nuo 1100 Eur)

123rf.com nuotr./Vandens pramogos – beveik visuose Egipto viešbučiuose
123rf.com nuotr./Vandens pramogos – beveik visuose Egipto viešbučiuose

Egiptas tarp lietuvių keliautojų – ieškančių ir poilsio su vaikais, ir be jų – populiarus visus metus.

„Ten sausa, todėl net vasarą karščiai nėra pernelyg varginantys. Be to, arabiškuose kraštuose vaikai itin mėgstami – jums padės, jums šypsosis, jumis rūpinsis nuo ryto iki vakaro“, – sako „Tez Tour“ atstovė.

Romantikos ieškančioms poroms

ITALIJA (1 asmeniui 7 naktims, keliaujant dviese – nuo 300 Eur), ypač – SARDINIJA (nuo 450 Eur)

123rf.com/Sardinija
123rf.com/Sardinija

Romantiškų atostogų ieškančioms poroms G.Balčiūnaitė-Schittekatte sufleruoja geriausias kryptis Italijoje – tai Neapolio apylinkės, Amalfio krantas, Sorentas, Iskijos sala ar Sardinija.

„Sardinija – tarsi Europos Maldyvai! Nuostabus žydras vanduo, balto smėlio pakrantės, ramybė ir visi Italijos privalumai“, – sako „Kelionių akademijos“ atstovė. Jos teigimu, nors ir brangias, bet labai kokybiškas atostogas galima praleisti visuose „Chia“ viešbučių tinklo viešbučiuose (jie yra 3).

„Poroms, kurios nori keliauti po salą išsinuomojusios automobilį, labai geri apartamentai yra Villasimius miestelyje, šalia vieno gražiausių paplūdimių – S'incantu Resort. Šie apartamentai be maitinimo, bet tvarkingi, graži teritorija, ideali vieta“, – pataria G.Balčiūnaitė-Schittekatte. Tiesa, ji įspėja, kad geras jų kainos ir kokybės santykis vilioja daugelį – dažniausiai visos dienos sezono metu būna greitai išgraibstomos.

Kitas patrauklus variantas Italijoje – Neapolis ir romantiškasis Amalfio krantas, kurį geriausia pažinti išsinuomojus automobilį. Kadangi Italija tarp poilsiautojų iš Lietuvos yra itin paklausi, šiemet „Tez Tour“ siūlo dar vieną naują kryptį – Markės regioną.

PIETINĖS EUROPOS SALOS – MALJORKA (nuo 360 Eur), RODAS (nuo 320 Eur), KORFU (nuo 250 Eur)

123rf.com/Maljorka
123rf.com/Maljorka

„Romantikos ieškoti, medų kopinėti galima ir salose, pvz., tam puikiai tiks žaliuojanti, žydinti Ispanijos Maljorka arba Graikijos Rodo sala. Apsistojus vienoje iš šių salų, rekomenduojama bent kelioms dienoms išsinuomoti automobilį, – sako „Tez Tour“ atstovė. – Savarankiškos kelionės tik dviese, planuojant maršrutus ir apskritai spontaniškai kuriant dieną, bus puiki galbūt bendro būsimo gyvenimo demo versija.“

„Kelionių akademija“ į poroms tinkamų vietų sąrašą siūlo ir Korfu. „Poroms rekomenduojame viešbutį „Aeolos Beach Resort“, kuriame rasite labai gerą „viskas įskaičiuota“ maitinimą ir aptarnavimą“, – rekomendacijomis dalijasi „Kelionių akademijos“ atstovė.

Norintiems ramybės ir gamtos

SARDINIJA (1 asmeniui 7 naktims, keliaujant dviese – nuo 450 Eur)

123RF.com nuotr./Sardinija
123RF.com nuotr./Sardinija

Jeigu norite kuo mažiau žmonių ir kuo daugiau gamtos, geras pasirinkimas yra Sardinija – joje gyventojų tankis yra 69 žm./kv.km, kai visoje Italijoje bendras vidurkis siekia 201 žm./kv.km.

„Išvažiavę iš pakrantės miestų veikiau sutiksite avį, o ne žmogų, mat avių saloje – bent kelis kartus daugiau nei žmonių. Sardinija tebeturi laukinių arklių, čia žiemoja flamingai ir apskritai sala nesiskundžia gyvūnijos gausa“, – šią kryptį rekomenduoja „Tez Tour“ atstovė.

„Trokštantiems visiškos ramybės, galime rekomenduoti Sardinijoje esantį viešbutį „Is Morus“, įsikūrusį pušyne, su gražiu paplūdimiu, nuostabia gamta ir nedrumsčiama ramybe. Viešbutį sudaro maži kotedžai ir pagrindinis viešbučio pastatas“, – viešbutį šioje saulėtoje saloje rekomenduoja G.Balčiūnaitė-Schittekatte iš „Kelionių akademijos“.

KRETA (nuo 250 Eur)

123rf.com/Kreta
123rf.com/Kreta

Kiek kitokio kraštovaizdžio – atšiauresnio, labiau Saulės nugairinto – ieškantieji turėtų pagalvoti apie Kretą.

„Vasarą tai saulės kaip reikiant pakaitinama sala. Vis dėlto gaivos teikia mėlyni koplytėlių, bažnytėlių stogai bei nuo jūros nuolat dvelkiantis lengvas brizas ir vandens mėlynė. O sala nusėta antikiniu paveldu“, – pataria I.Aukštuolytė.

PORTUGALIJA (nuo 430 Eur)

123rf.com/Algarvė
123rf.com/Algarvė

Kaip dar vieną pasirinkimą, kuris žada atradimus, „Tez Tour“ išskiria naują savo kryptį – Portugaliją.

„Ilgą laiką su Ispanija kariavusi ir labiausiai į vakarus nutolusi sausuma garsėja ne tik paplūdimiais bei vaizdingomis pakrantėmis, bet ir nacionaliniais parkais, ir gausybe po karų su karingąja Ispanija likusių pilių“, – siūlo I.Aukštuolytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius