-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaidos, kurias visi turistai daro Ispanijoje

Kiekvienas iš mūsų yra per keliones pridaręs klaidų, iš kurių vėliau pasimokoma. Ypač, kai į svečią šalį keliauji pirmą kartą, o dar labiau – jeigu tingi prieš kelionę atlikti namų darbus. Ispanai forumuose pataria, kaip nesielgti, kad nesusigadintumėte atostogų Ispanijoje ar mažų mažiausiai kelis kartus nepermokėtumėte.
Barselonos paplūdimys
Barselonos paplūdimys / 123rf.com nuotr.

1. Valgymas Las Rambla, Barselonoje

Las Rambla yra turizmo širdis Barselonoje. O tai reiškia, kad čia kainos didesnės, o prekės ir produktai – žemesnės kokybės. Nesvarbu, kaip gražiai jūsų patiekalas atrodys meniu nuotraukoje, tikriausiai gausite ne pati šviežiausią maistą. Išeitis – vos už poros kvartalų galėtumėte mėgautis paella iš pačių šviežiausių ingredientų, ir dar gerokai pigiau.

2. Stovėjimas eilėje prie Sagrada Familia

Prie Šv. Šeimynos bažnyčios Barselonoje kone nuolat yra nesibaigiančios turistų eilės. Kažin ar poros valandų stovėjimas saulėje eilėje yra geriausias būdas praleisti atostogas. Išeitis – užsisakykite bilietus internetu iš anksto. Tai galima padaryti čia.

3. Galvojimas, kad Katalonija yra Ispanija

Dažnas užsienietis, kai galvoja apie Ispaniją, įsivaizduoja flamenką, šokius, sangriją ir bulius. Tačiau jeigu esate Barselonoje ar kitoje Katalonijos vietoje, greitai suprasite, kad šis regionas ne toks. Bulių kautynės čia uždraustos, sangriją geria daugiausia vien turistai, o vietinių mėgstamiausias šokis yra sardana.

4. Vaikščiojimas tik su maudymosi kostiumėliu ar pusnuogiam

Ispanijos pakrantės miestai gali atrodyti kaip paplūdimiai, bet geriau su maudymosi kostiumėliu ar tik su glaudėmis būkite vien pliaže. Barselonoje ir kai kuriuose kurortinių salų miestuose, numatytos nemenkos baudos už vaikščiojimą neprisidengus miesto gatvėmis.

5. Nesusigaudymas transporte

Taip, greitai pažinti naujo miesto viešojo transporto sistemą yra iššūkis. Bet paskaityti patarimus apie konkretaus miesto autobusų, traukinių, metro sistemas ir bilietus yra vos kelių minučių reikalas. Pavyzdžiui, keliaujant po Barseloną verčiau pirkti ne vienkartinius bilietus, o kelionės kortelę 10-T. Taip viena kelionė atsieis daugiau nei perpus pigiau.

6. Įsižeidimas dėl ispaniško gyvenimo ritmo

Ispanijoje viskas lėčiau nei JAV ar Šiaurės Europoje. Pietūs ilgesni ir be skubos. Vakarienės tęsiasi ne vieną valandą. Viena taurė bare gali virsti saulėtekio stebėjimu virš Viduržemio jūros. Jeigu padavėjas prie jūsų nepribėga per kelias minutes – neįsižeiskite. Jeigu neturite kantrybės – tiesiog patys mandagiai jį pakvieskite. Kita vertus, čia jūsų ir nevys pro duris, jeigu jau baigėte savo maistą. Tiesiog sėdėkite ir mėgaukitės.

7. Ne to patiekalo užsisakymas ne tuo metu

Ispanijoje sočiausias dienos valgymas yra pietūs – vidurdienį geriausia mėgautis sočia paella. Neužsisakinėkite jos vakare po 22 val. – ji pernelyg soti, ir daugelyje gerų restoranų jos tuo metu net nebepatieks. Paprastai ispanai vakarienei renkasi lengvesnius patiekalus – žuvį, salotas, tapas. Beje, vietiniai paprastai pietauja nuo 13 val., o vakarieniauja – nuo 20.

VIDEO: 5 patiekalai, kurių būtina paragauti Ispanijoje

8. Grynųjų pinigų neturėjimas

Norėtumėte paskanauti Jamón ibérico ar įsigyti autentišką suvenyrą pakeliui iš vienos vietos į kitą? Turėkite omenyje, kad nemažoje dalyje mažų parduotuvių, taip pat taksi automobilių, negalima atsiskaityti bankinėmis kortelėmis. Be to, jeigu ištiesite didelį banknotą, ne visada pardavėjas turės grąžos. Geriau turėkite kišenėje įvairių dydžių pinigų.

9. Atsargumo praradimas turistinėse vietose

Nesvarbu, kur esate – Barselonoje, Madride, Maljorkoje ar kitoje populiarioje turistinėje vietoje, rūpinkitės savo daiktais. Sausakimšame metro kuprinę atsisukite į save, paplūdimyje nelėkite į bangas palikę savo daiktus be priežiūros, o viešbučio vietą rinkitės patikrinę, ar gerame miesto rajone jis yra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius