Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokios atostogų kryptys užtikrins skirtingų poilsiautojų poreikį žiemą?

Ar žinote, kas keičiasi poros ar šeimos tarpusavio santykiuose planuojant atostogas?
Madeira
Madeira / 123RF.com nuotr.

Iš pirmo žvilgsnio lyg ir nieko pernelyg drastiško, išskyrus tai, kad tarpusavio santykiai tuo metu tampa kur kas labiau pastebimi. Ypač jei būsimų atostogautojų norai išsiskiria.

Anot šeimos psichologės Miglės Motiejūnės, dramatizuoti net ir tokioje situacijoje nereikėtų: galbūt kažkuris iš tėvų per daug pavargęs, kad norėtų šeimos atostogų, ir jam praverstų laikas vienumoje. Tuo metu kitas gal galėtų pasilepinti saule kelionėje tik su vaiku, nutvėręs „viskas įskaičiuota“ pasiūlymą kur šilčiau.

123RF.com nuotr./Atostogos
123RF.com nuotr./Atostogos

Įsiklausyti į tai, kas kiekvienam šeimos nariui svarbiausia, nebijant diskutuoti ir tartis, kartais leidžiant vienam iš sutuoktinių atsikvėpti, tinklaraščio „Sąmoninga šeima“ psichologės vertinimu, šiame laikmetyje yra būtina, siekiant sveikų ir darnių tarpusavio santykių.

Andriaus Ufarto nuotr./Andrius Ufartas
Andriaus Ufarto nuotr./Andrius Ufartas

Streso ir skubėjimo bus kur kas mažiau, jei pavyks žiemos atostogas suplanuoti ne paskutinę minutę, o kiek anksčiau, išsigryninus kiekvieno šeimos nario norus ir poreikius, tuomet ir nepasitenkinimo mažės.

Keliaujantys su šeima didžiąja dalimi renkasi „viskas įskaičiuota“ tipo keliones, ypač jei atostogauja visa šeima, taip pat vis dažniau atsižvelgiama į skirtingų šeimos interesų derinimą (tiek aktyvaus, tiek ir pasyvaus poilsio).

„Matome, kad itin populiaru rezervavus viešbutį prie jūros kelias dienas skirti ramiam poilsiui, taip pat – užsisakyti ekskursijų ar išsinuomojus automobilį pakeliauti po apylinkes“, – tikino „Tez Tour“ rezervacijų ir konsultacijų teikimo skyriaus vadybininkė Irma Baurienė.

Psichologė M.Motiejūnė sako, kad atostogos turėtų būti priešinga veikla įprastai atostogautojo kasdienybei.

Anot pašnekovės, suplanuoti kelionę kaip dovaną žiemai populiaru ir tarp šeimų, ir tarp porų: „Žmonės paskutiniaisiais metais išsigrynino savo vertybes, todėl pastebime, kad drauge leidžiamas laikas su šeima ar draugais artėjant Kalėdoms tampa vis sunkiau pralenkiamas.“

Tad, kokiomis kryptimis šiemet keliaus planuojantys žiemos keliones?

Šilumos ir judesio – į Madeirą

123RF.com nuotr./Kamara de Lobosas, Madeira
123RF.com nuotr./Kamara de Lobosas, Madeira

Ieškantiems saulėto oro, aktyvių pramogų gausos ir pažinties su laukiniais gyvūnais puikiai tiks amžino pavasario sala praminta Madeira.

Savo kalnų grožiu ir žygių įspūdingumu Patagonijai, Naujajai Zelandijai ir tropinėms Karibų saloms prilyginama kryptis patiks ir aktyviems keliautojams, ir tiems, kurie išsiruoš su mažyliais nešynėse.

Šviežiomis jūros gėrybėmis, prinokusiais egzotiniais, tik šioje saloje augančiai vaisiais (bananasai, pasiflorai, drakono vaisius ir pan.), nuostabia augmenija ir lietuviams pavasarį primenančiais orais garsėjanti vulkaninės kilmės Portugalijos sala bus puikus pasirinkimas ieškantiems egzotikos.

123RF.com nuotr./Kamara de Lobosas, Madeira
123RF.com nuotr./Kamara de Lobosas, Madeira

„Vietiniai jums tikrai pasiūlys paragauti jautienos patiekalų ar bent šašlykų iš šios mėsos“, – tikino „Tez Tour“ atstovė I.Baurienė. Na, o renginiai, priklausys nuo to, kada išsiruošite į Madeirą, mat čia esama ir gėlių, ir vyno festivalių, ir muzikinių renginių.

Nors daugelis keliautojų čia renkasi pažintinius nuostabaus grožio turus levadomis, skrenda kaituoti, buriuoti ar haikinti, pažinti Madeirą patogu ir vietoje nuomotu automobiliu. O tiems, kam aktyvaus poilsio pasirodys per daug, galimas ramus laikas prie vandenyno, grožintis vietiniais peizažais ir kalnų masyvais, ar palaimingas atokvėpis viešbutyje.

Atokvėpio su vaikais – į Tenerifę

123RF.com nuotr./Tenerifė
123RF.com nuotr./Tenerifė

Egzotiškų juodojo smėlio paplūdimių, gyvūnijos, Teidės ugnikalnio bei atrakcionų parkų Tenerifėje dažniausiai ieško šeimos su vaikais. Mažiesiems ši kryptis asocijuojasi su išsvajota vulkaninės salos įžymybe – Loro parku.

Jame jau apsilankę atostogautojai pataria netaupyti laiko ir būti jame visą dieną, kitaip dalies eksponatų liksite taip ir neišvydę. Oro temperatūrai siekiant 25 ˚C, o vandens – 20 ˚C, tai puiki alternatyva ir parasparnių mylėtojams.

Kalbant apie rudens pasirinkimus ar artėjantį žiemos sezoną, tai didžiausia iš septynių Kanarų salų Atlanto vandenyne – Tenerifė – į kurią galima vykti tiek su šeimomis, tiek su poromis ar individualiai, jau dabar tampa itin populiariu pasirinkimu dėl šilto oro, „viskas įskaičiuota“ paketo.

123rf.com nuotr./Loro parkas, Tenerifė
123rf.com nuotr./Loro parkas, Tenerifė

Ši sala itin patraukli ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjams (kaituotojams, buriuotojams ir pan.), na, o mamoms joje patinka dar todėl, kad esant bemuitei zonai, galima apipirkti ne tik vaikus.

Tenerifė – rojaus kampelis žemėje. Nesvarbu, kuriuo metų laiku į ją keliaujate – vis tiek pavyks išvysti gamtos stebuklus. Tiesa, prieš išvykstant iš šios salos verta aplankyti ir Santa Kruzo miestelį. Žiemos metu čia skelbiamas didžiulis karnavalas (jis vyksta vasario mėnesį).

Svaiginančių patirčių – į Jungtinius Arabų Emyratus

123RF.com nuotr./Jungtiniai Arabų Emyratai
123RF.com nuotr./Jungtiniai Arabų Emyratai

Kas gi nenorėtų į Palmių salą, prilyginamą aštuntajam pasaulio stebuklui, ar Arabijos burę, vadinamą Dubajaus simboliu?

Pasidairyti po įkvepiančius, užburiančius, o kartais ir mistiškus objektus verta vien tam, kad pajustum kontrastą atokiau nuo miesto besitęsiančioje bekraštėje dykumoje, kur laikas tarsi sustojęs.

Tai įkvepianti ir nepamirštama vieta atostogoms po kaitria saule, kur aikčioja ir visko matę keliautojai.

„Tez Tour“ nuotr./Jungtiniai Arabų Emyratai
„Tez Tour“ nuotr./Jungtiniai Arabų Emyratai

„Vienas prabangiausių ir moderniausių miestų pasaulyje savo kainomis patrauklus ir vidutiniam Lietuvos turistui. Kur dar pamatysi architektūrinius šedevrus ant smėlio? Įspūdis milžiniškas visiems čia atvykusiems, o ir pramogų į valias: tėčių laukia „Ferrari parkas“, vaikų – vandens ir atrakcionų parkai, mamų – pirkiniai aukso turguje“, – pasakoja I.Baurienė.

Milžiniškos viešbučių infrastruktūros, aukščiausias pasaulio pastatas ar šeicho Zaido mečetė? Kiekvienas objektas, esantis JAE, regis, vertas dėmesio, o kur dar kiekviename žingsnyje sutinkanti auksu tviskanti prabanga.

Istorijos ir šiuolaikiškumo sintezė, smėlynų egzotika, na, ir gurmaniškos lauktuvės namo atostogaujantiems dar ilgai neleis pamiršti JAE regėtų vaizdų, kurie kartais išties primena miražą dykumoje.

Pažintis su Egiptu – keliaujant kruizu

123RF.com nuotr./Šarm aš Šeichas, Egiptas
123RF.com nuotr./Šarm aš Šeichas, Egiptas

„Išmėginti šių metų naujienos – kruizo Nilu, matyt, labiausiai tiktų istorijos mylėtojams. Tai unikalus būdas prisiliesti prie faraonų istorijos, taip pat – aplankyti garsiąsias Gizos piramides (Cheopso, Chafro ir Mikerino), amžiną jų sergėtoją Sfinksą, Luksorą, muziejų, po atvirumu dangumi, pasakojantį senąją Egipto istoriją“, – besiviliojančius Egipto kryptimi intrigavo „Tez Tour“ atstovė.

Poilsis Egipte patrauklus ir laisvalaikio mėgėjams, ir šeimoms su vaikais. Ką nuveikti čia ras ir pasyvaus, ir aktyvaus poilsio mylėtojai.

R.Lenkauskaitės asmeninio arch. nuotr./Nardymas Egipte
R.Lenkauskaitės asmeninio arch. nuotr./Nardymas Egipte

Nardymo profesionalų čia laukia Raudonoji jūra su daugybe koralų, povandeninių sodų ir unikalių žuvų. Ne mažiau populiarus ir giluminis nardymas, leidžiantis aplankyti laivus-skenduolius. Egipte dažnai sutiksi ir jėgos aitvarų aistruolių, ir propaguojančių tingų poilsį paplūdimyje.

Nuo Egipto neatsiejamos ir ekskursijos į Kairą ir Liuksorą, taip pat ir gastronominė pažintis su šiuo kraštu.

Egiptas – patrauklus pasirinkimas su savo viešbučių infrastruktūra ir „viskas įskaičiuota“ maitinimo programa. Kaip tik šiuo metu skinamas mangų ir braškių derlius, spaudžiamos cukranendrių sultys. Padegustuoti galima ir smėlio virtuvėje ruoštų mėsos ir daržovių patiekalų.

Į Austriją – paslidinėti ir atsikvėpti

123RF.com nuotr./Halštatas, Austrija
123RF.com nuotr./Halštatas, Austrija

„Nors Austrija daugeliui asocijuojasi su slidinėjimo kurortu ir šokoladu, populiaru į ją vykti ir sveikatintis į terminių vandenų kompleksus, ypač įspūdinga maudytis terminiuose vandenyse priešais kalnus, verta čia išmėginti ir SPA procedūras.

Rasti kompromisą atostogoms kartais sudėtinga, todėl sveika įvardinti kieno poreikiai bus tenkinami šįkart: tėvų, vaikų ar visų.

Populiariausia tą daryti po slidinėjimo kalnuose, norint pailsinti įtemptus raumenis“, – pataria I.Baurienė.

Kita alternatyva nuo slidinėjimo kurortų pasiekiama vos per valandą. Šiaurinėje Alpių dalyje įsikūręs Zalcburgas apibūdinamas kaip miestas, kuriame itin atsiskleidžia baroko architektūra.

123rf.com nuotr./Zalcburgas žiemą
123rf.com nuotr./Zalcburgas žiemą

Vietiniai gyventojai Zalcburgą vadina „Vartais į Alpes“. Na, o užsukus į jį siūloma aplanktyti šį miestą išgarsinusio kompozitoriaus Volfgango Amadėjaus Mocarto muziejų, šalia esančias pilis.

Anot kelionių organizatoriaus atstovės, šeimoms, atostogaujančioms su vaikais, patinka Austrijos rogučių trasos ir restoranas kalnuose (3 km aukštyje). Beje, yra galimybė nusileisti rogučių trasa.

Tad geros emocijos garantuotos, sausį čia tvyro ypatinga atmosfera, o į šį miestą iš Lietuvos skraidina tik kelionių organizatorius „Tez Tour.“

Keliaudami su Lietuvoje registruotu kelionių organizatoriumi, gaunate garantijas pagal galiojančius Lietuvos įstatymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius