Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kulinarinis turizmas nebesvetimas ir lietuviams

Pasaulyje savo populiarumo viršūnę pasiekęs jau prieš keletą metų, kulinarinis turizmas sėkmingai braunasi ir į lietuvių keliautojų sąmonę bei skrandį. Tokia turizmo rūšis nereiškia geriausių, aukščiausiai įvertintų restoranų lankymo. Visų pirma tai – unikalių ir įsimintinų kulinarinių vietų išbandymas, pradedant vietiniais turgumis, kurie visada puikiai atspindi šalies veidą, baigiant to regiono patiekalus bei gėrimus siūlančiais barais ar restoranais.
Tailando turgus ant vandens
Tailando turgus ant vandens

Įvairių kelionių ekspertų ir turizmo portalų nuolat sudaromi kulinariniam turizmui išbandyti geriausiai tinkančių šalių dešimtukai dažniausiai įtraukia dviejų žemynų valstybes – Europos ir Azijos. Maisto gurmanai Europoje šlovina prancūzų, italų, ispanų ir graikų virtuves, o iš Azijos žemyno į tokius dešimtukus nuolat patenka Tailando, Indijos, Kinijos ir Japonijos virtuvės, kartais ir Malaizijos bei Indonezijos. Ir tik vienintelė Meksikos virtuvė kartais įsispraudžia į Europos bei Azijos šalių konkurenciją dėl geriausios pasaulio virtuvės titulo.

„Dar prieš gerą dešimtmetį lietuvaičiai atostogų pradžioje „Novaturo“ atstovų užsienyje dažniausiai klausdavo, kuriuos įdomiausius turistinius objektus verta pamatyti svetimoje šalyje. Dabar šalia tokio klausimo, o kartais dar ir prieš jį, labai dažnai išgirstame prašymus parekomenduoti to regiono geriausias kulinarines vietas, taip pat klausiama, kokius nacionalinius patiekalus ar gėrimus būtina išbandyti“, – besikeičiančius lietuvių turistų prioritetus pastebi kelionių organizatoriaus „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Reaguodamas į kulinarinio turizmo populiarumo augimą, „Novaturas“ pristatė svetainę AtraskAzija.lt, kurioje į vieną vietą surinkti visi azijietiško maisto restoranai Vilniuje.

„Azijos žemynas užkrečia kiekvieną, apsilankiusį jame. Užkrečia viskuo – vaizdais, skoniais, garsais, emocijomis. Šios naujos svetainės tikslas – grįžusiems iš Azijos leisti pasimėgauti teigiamomis emocijomis ir Lietuvoje. Juk beveik visi, aplankę šį žemyną, sutinka, kad Azijos šalių virtuvių įvairovė yra vienas įsimintiniausių dalykų šiose kelionėse. Tikimės, kad AtraskAzija.lt padės sustiprinti šias emocijas net ir būnant Lietuvoje“, – teigia L. Aldonis.

Pasak jo, ši  svetainė – savotiška duoklė tiems, kurie renkasi keliones į Aziją, o grįžę dar ilgai gyvena prisiminimais iš šio žemyno. „Norėdami sustiprinti emociją, svetainę papildėme ir Azijos SPA centrų informacija. Kol kas svetainėje yra tik Vilniaus restoranai ir SPA centrai, bet jau svarstome jos plėtrą ir į kitus didžiuosius miestus, be to, informaciją nuolat atnaujinsime“, – sako „Novaturo“ vadovas.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ šią žiemą siūlo keliauti į tris Azijos valstybes – Tailandą, Indiją ir Jungtinius Arabų Emyratus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius