Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur 2016-aisiais siūlo vykti „Forbes“?

Paradoksalu, tačiau kuo daugiau keliauji, tuo daugiau naujų vietų nori aplankyti. Šis sąrašas auga kasmet, tikina „Forbes“ ir pristato 14 įdomių kelionių krypčių 2016-iesiems. Galbūt tai padės Jums apsispręsti, kur važiuosite per kitas atostogas.
Butanas
Butanas / 123rf.com nuotr.

1. Butanas

Butanas jau kelerius pastaruosius metus buvo žavinga kelionių kryptis. Į šią šalį rekomenduojama vykti dabar, kol ji dar nepasikeitė. Paprasti, daugiausia neasfaltuoti ir purvini vietos keliukai, kuriais nuostabu lėkti motoroleriu ar keleivių pilnu autobusiuku. 

Vienas žymiausių Butano vienuolynų Paro Takcangas, ant skardžio pakibęs 3120 metrų aukštyje, primena pasakų pilį.
Vienas žymiausių Butano vienuolynų Paro Takcangas, ant skardžio pakibęs 3120 metrų aukštyje, primena pasakų pilį.

Apsistoti galima trijų-keturių žvaigždučių viešbučiuose, kurių anksčiau nebūtum čia radęs nė su žiburiu. Tačiau svarbiausia, kad čia iki šiol galima pamatyti autentiškų amatų, pavyzdžiui, kaip gaminama šilko suknelė. Amatininkų mažėja, tad gali būti, jog tai – paskutinė proga išvysti jų rankų darbo kūrinius ir pasimėgauti pačiu procesu. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Medeljino gėlių festivalis Kolumbijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Medeljino gėlių festivalis Kolumbijoje

2. Kolumbija

Ilgą laiką ši šalis laikyta nesaugia turistams, tačiau dabar po truputį situacija keičiasi. Be to, Kolumbijoje savo poreikius patenkinti jau gali ir tie keliautojai, kuriems būtina prabanga – didmiesčiuose yra ne vienas prabangus viešbutis, veikia meno galerijos ir restoranai. Vis dėlto mažuose kolonijiniuose miesteliuose ar kaimuose viskas atrodo tarsi užšaldyta laike. 

Kadangi turizmas šalyje dar naujiena, vietiniai nėra pavargę nuo atvykėlių – jie svetingi ir kiekvieną keliautoją priima tarsi brangiausią šeimos narį, kuriam nori parodyti tai, ką turi geriausia.

„Kelionių akademijos“ nuotr./Ladakas
„Kelionių akademijos“ nuotr./Ladakas

3. Ladakas, Indija

Ladakas yra istorinis kultūrinio Tibeto regionas, šiuo metu padalintas tarp dviejų valstybių: vakarinė regiono dalis yra Indijos Džamu ir Kašmyro valstijoje, o rytinė – Kinijos Aksai Čine. 

Ši vieta patiks ne visiems. Daugelyje vietų, kur galima apsistoti, nėra ne tik Wi-Fi bevielio interneto ryšio, bet ir televizijos ar laidinio telefono, taigi, kai kuriems turistams tai gali tapti rimtu išbandymu. Kita vertus, būtent čia galima patyrinėti save. Skurdžioje aplinkoje geriausiai girdisi vidinis balsas. 

Ugnės Maksimavičiūtės/„Gelbėkit vaikus“ nuotr./Mikutos kaimo gyventojai Zambijoje
Ugnės Maksimavičiūtės/„Gelbėkit vaikus“ nuotr./Mikutos kaimo gyventojai Zambijoje

4. Zambija

Net jei esate buvę Afrikoje, greičiausiai mažai ką žinote apie Zambiją. Tačiau būtent čia galite patirti tai, ko tikrai nepajusite per tradicinius safarius labiau turistinėse juodojo žemyno šalyse. 

Zambezės upės regione ekskursijos į laukinę gamtą organizuojamos ir oru, ir pėsčiomis. Jų metu galima akis į akį susitikti su laukiniais žvėrimis, taip pat praskirsti sraigtasparniu virš krioklių ar stovyklauti upės pakrantėje.

5. Šri Lanka

Ilgą laiką į Šri Lanką  vykdavo tik kuprinėtojai, kuriems praktiškai nerūpi, kur nakvos ir tai, kad iš sostinės Kolumbo iki pietų krante esančių paplūdimių teks kelias valandas kratytis duobėtais keliais. 

Tačiau visa tai jau praeityje: dabar nemaža dalis kelių atnaujinti, tad kelionės vietiniu ar nuomotu transportu kur kas patogesnės ir, savaime aišku, trumpesnės. Be to, grįžę po ekskursijos arbatos plantacijose, galėsite rasti vietų, kur jūsų lauks net penkių žvaigždučių komfortas. 

6. Britų Kolumbija

Britų Kolumbija – provincija Kanados vakaruose, prie Ramiojo vandenyno. Pastaraisiais metais ši vieta karaliauja keliautojų paskyrose „Instagram“ ir „Facebook“.

Stebėtis tuo neverta, nes būtent Britų Kolumbijoje galima rasti atviruką primenančią šiaurietišką laukinę gamtą ir vos vieną kitą keliautoją.

Poliariniai lokiai, orkos, iš vandens šokinėjančios lašišos – ar gali būti didesnė egzotika? Vis dėlto kai kurių pramogų (kaip pavyzdžiui, meškų medžioklė) dabar greičiausiai negalėsite išbandyti. Vietiniai pagaliau išgirdo mokslininkų raginimus ir pradėjo saugoti sparčiai nykstančią fauną.  

Tačiau net ir grožintis šiais gyvūnais įspūdžių patirsite tiek, kad prisiminsite ilgai.

Vida Press nuotr./Irano architektūra
Vida Press nuotr./Irano architektūra

7. Iranas

Įspūdinga istorija garsus kraštas pastaraisiais metais buvo vertinamas kaip nesaugus, todėl turistų čia nebuvo daug. Susipažinti su Irano kultūra užsieniečiams buvo sudėtinga ir dėl to, jog šalis tik prieš kelerius metus atsivėrė pasauliui. Tačiau dabar Irano valdžia planuoja finansuoti daugiau nei 1 tūkst. projektų, kurie padės šalyje vystyti turizmą. Taigi, pats metas ten vykti!

Janos Nosovos nuotr./Dramblys nešasi pietums drambliažoles
Janos Nosovos nuotr./Dramblys nešasi pietums drambliažoles

8. Nepalas

Po šiemet Nepalą sukrėtusio tragiško žemės drebėjimo, šalis dar tik keliasi iš pelenų. Tačiau būtent, kad Jūs ten vyksite, yra geriausia parama nepaliečiams, įsitikinęs Owenas Gaddis, „Absolute travel“ vadybininkas, kuris Nepale lankėsi lapkritį.

Turizmas Nepale generuoja didžiausias pajamas, todėl kuo daugiau į šalį atvyks keliautojų, tuo bus geriau. 

9. Patagonija

Pietų Amerikos pietuose, piečiau 42° lygiagretės esanti Patagonija ne veltui vadinama laukiniu regionu. Į pietus nuo Kolorado ir Negro upių ir šiauriau Magelano sąsiaurio esantis kraštas – tikras rojus ekstremalių sąlygų nebijantiems keliautojams. Nors ir iki šiol turistų čia netrūko, prognozuojama, jog naujos programos, kurias siūlo vietiniai kelionių organizatoriai, sutrauks dar daugiau avantiūristų. 

Masajai
123rf.com/ Masajai

10. Kenija

Po teroro atakų ir Ebolos viruso Kenija bando sugrįžti į turizmo rinką. Atvykėliai čia, kaip įpratę, ras puikius viešbučius, taip pat galimybę tiesiog iš mašinos pamatyti visus įmanomus Afrikos gyvūnus jų natūralioje aplinkoje. Taip pat ir paskutinius aštuonis juoduosius raganosius, gyvenančius laukinėje gamtoje. Be to, 2016-aisiais turistai pirmą kartą galės išvysti masajų olimpines žaidynes. 

123rf.com nuotr./Rio de Žaneiras naktį
123rf.com nuotr./Rio de Žaneiras naktį

11. Brazilija

Yra daug priežasčių, dėl ko reikėtų vykti į Braziliją. Maistas – viena iš jų. Būtent čia išskirtinius patiekalus kuria brazilų super žvaigždė virėjas Alexas Atala. 

Keliautojai gali paragauti tokių Amazonės džiunglėse augančių egzotiškų augalų kaip aliejinė kopūstpalmė (acai) ir kitų vietinių įdomybių. 

Be to, į Braziliją verta atvažiuoti ir dėl gamtos – šalyje tekančios upės išskirtinės ir pilnos gyvybės, tad pasiplaukiojimas jomis neabejotinai užvirs jūsų kraują. 

Tiesa, čia vyks ir Olimpiada. Taigi, Brazilija 2016-aisiais tikrai turės kuo sudominti keliautojus. 

„Scanpix“ nuotr./Skradinski krioklys, Kroatija
„Scanpix“ nuotr./Skradinski krioklys, Kroatija

12. Kroatija

Viena iš nedaugelio Europos šalių, į kurią kitąmet siūlo vykti „Forbes“ ekspertai, yra Kroatija. 

Nors ir iki šiol turistų joje netrūko, legendinis serialas „Sostų karai“, kuriame matyti kadrai ir iš laukinės Kroatijos gamtos, ją pakėlė į aukštesnį lygį. 

VIDEO: Jokūbo Laukaičio atostogos Balyje

13. Balis

Daugelis pirmą kartą apie šią Indonezijos salą išgirdo po garsiojo Holivudo filmo „Valgyk, melskis ir mylėk“ su Julia Roberts. Tačiau dabar ši sala pilna turistų ir siūlo jiems daugybę pramogų.

Šiemet jų gretas dar papildys smalsuoliai, norintys išvysti retą astronominį reiškinį – saulės užtemimą, kuris numatytas kovo 9-ąją. Tad, jei kelionę planuosite tuo laiku, susitaikykite, kad geriausių nakvynės vietų galite ir neberasti. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Aš + motociklas: neturistinės atostogos Balyje

123rf.com/Kuba
123rf.com/Kuba

14. Kuba

2016 m. pavasaris turbūt paskutinė proga aplankyti Kubą prieš ją užplūstant didžiuliams kruiziniams laivams, kurių sezonas prasidės gegužę. 

Mažiau turistų reiškia daugiau galimybių rasti jaukią ir nebrangią nakvynės vietą, taip pat – mažiau grūsčių vietiniuose restoranuose ir kitose turistinėse vietose.

Galų gale paskubėti ir vykti į Kubą dabar pat verta ir dėl to, jog šalis netrukus gali negrįžtamai pasikeisti ir, kaip baiminasi kai kurie keliautojai, virsti antrąja „saulėtąja Florida“, į kurią plūs senyvi amerikiečiai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius