-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kur atostogauti pasaulyje liepą: nuo saulėtos ir šiltos Islandijos iki rojaus salos Balio

Liepa – visame pasaulyje aktyvus kelionių metas, tas išsirinkti pigesnę, mažiau turistų užgrūstą ir saulės nenukepintą vietą gali būti nelengvas iššūkis. „Pasaulis kišenėje“ ir kelionių portalas thebesttimetovisit.com siūlo kelis kelionių pasirinkimus liepos mėnesį, kai šiaurės pusrutulyje vidurvasaris, o pietiniame – žiema.
Islandija vasara
Islandija vasara / 123rf.com nuotr.

Europa

Šiame žemyne liepos mėnesį visi tarsi išprotėja dėl atostogų. Biurų gyvenimas liepą apmiršta, o turizmo verslas skaičiuoja pelną, kurio reikės visiems likusiems žiemos mėnesiams išgyventi. Europoje liepą – saulės vonios lepina net ir tolimiausią šiaurę. Todėl tai bene geriausia galimybė aplankyti maloniai šiltą Islandiją, kurioje temperatūra svyruoja nuo 8 iki 15 laipsnių šilumos, o ir saulės spinduliai šviečia po 20 valandų per dieną. Be to, šią vasarą pigių skrydžių kompanija „EasyJet“ lėktuvai dar pagerino susisiekimą su Islandija, į kurią lėktuvai nuolat skraido ir iš Londono Gatviko oro uosto. 

Pietų Europoje šiuo metų laiku karštoka ir daug turistų, visgi mėlyno vandens ir gražių kraštovaizdžių sala Korsika tikrai tiks jūsų įsimintinoms atostogoms. 

Azija

Wikimedia.org nuotr./Balio pakrantė
Wikimedia.org nuotr./Balio pakrantė

Pietryčių Azijoje savo pyrago dalį liepos mėnesį atsiriekia Indonezija. Nors šioje šalyje oras puikus ištisus metus, tačiau jūros brizas ir ideali 25–30 laipsnių temperatūra Indonezijoje laikosi būtent liepą. Javos sala išsiskiria labiausiai, ne išimtis ir Balis. O kai turistinis sezonas įsibėgėja, neabejojame, kad šiose salose atostogausite ne vieni, aplinkui bus daug puikios publikos.

Afrika

Šiaurinėje Afrikos dalyje liepos mėnesį tikrai karšta, tad greičiau Egipte, Tunise jausitės ne atostogose, o orkaitėje. Pietų Afrikose Respublikoje atvirkščiai – žiema ir visai vėsus klimatas, kartais net svyruojantis apie 0 laipsnių. 

123rf.com nuotr./Madagaskaras
123rf.com nuotr./Madagaskaras

Tad geriausias pasirinkimas Afrikoje liepą – Mauricijaus salos ir Madagaskaras. Šiame neįtikėtinos gamtos kampelyje tęsiasi sausasis sezonas, 28 laipsnių temperatūra, maloniai vėsios naktys ir puikios sąlygos tyrinėti vieną iš didžiausių ir unikaliausių pasaulio salų. 

Amerika

A.Kondrotaitės nuotr./Flamingai
A.Kondrotaitės nuotr./Flamingai

Peru ir Bolivija šiuo metų laiku tikrai puikus pasirinkimas. Stiprūs lietūs jau baigėsi, daug saulėtų dienų ir puikios sąlygos kopti į kalnus. Taip pat tai puikus metas aplankyti JAV nacionalinius parkus, tokius kaip Josemitai. 

Vertėtų vengti:

Luizianos valstija JAV per karšta. Senegale taip pat karščio bangas keičia stiprūs lietūs. Daugelis Pietryčių Azijos šalių liepą irgi neišsivaduoja iš lietaus gniaužtų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius