Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur įdomiai ir nebrangiai atostogauti žiemą?

Atėjo paskutinis rudens mėnuo – lapkritis: prekybos centrus netrukus užlies žibanti Kalėdų atributika, trumpėja dienos, jau iškrito pirmasis sniegas, o viskas, apie ką galvoji vakarais – tai prabėgusi vasara? Išpildyti šią svajonę nesunku. Sumaišyti metų laikų kortas galite su poilsine kelione į šiltuosius kraštus.
Tailandas
Tailandas / „Novaturo“ nuotr.

„Žiemą poilsinės ir pažintinės kelionės turi daug privalumų: dažnu atveju pigesnius transporto bilietus, nakvynę ir lankytinus objektus, mažesnius turistų srautus, vis dar šiltus, bet jau ne alinančiai karštus orus“, – sako „Novaturo“ kelionių ekspertai ir dalijasi rekomendacijomis, kur atostogauti žiemą.

Poilsinės kelionės žiemai

Egiptas

Egipte, Hurgados kurorte, net ir žiemą mėgausitės saule ir vasaros malonumais. Be šiltų orų jus taip pat džiugins nuostabūs viešbučiai ir puikiai išplėtotas turizmas. Čia rasite visko, ko reikia patogioms atostogoms: pradedant nakvyne, baseinais, pliažu ir maistu, baigiant aktyvesnėmis pramogomis, tokiomis kaip nardymas Raudonojoje jūroje.

„Novaturo“ nuotr./Hurgada
„Novaturo“ nuotr./Hurgada

Norite pamatyti dar daugiau Egipto įdomybių? Nuvykite iki garsiųjų Egipto piramidžių, pajodinėkite kupranugariais, aplankykite spalvingą turgų toje pačioje Hurgadoje ar Karnako šventyklą Luksore.

Ispanija (Tenerifė)

Tenerifėje vasara niekada nesibaigia. Šildomi baseinai, jauki aplinka, akis džiuginanti žaluma ir pasakiško grožio pajūris – ko dar gali reikėti, pabėgus iš šalto žiemos krašto? Nebent patogių viešbučių, kurių šioje saloje – apstu kiekvieno skoniui.

„Novaturo“ nuotr./Tenerifė
„Novaturo“ nuotr./Tenerifė

Norite ir aktyvesnio poilsio? Imkite kuprinę, vandens ir keliaukite apžiūrėti lankytinų Tenerifės vietų: trečio pagal dydį pasaulyje ugnikalnio, juodo smėlio suformuoto paplūdimio, kontrastingo salos reljefo ir augalijos. Ypač rekomenduojame aplankyti La Laguna bei Puerto de la Cruz miestus, išsaugojus daugiausiai tikrosios Ispanijos pojūčio.

Portugalija (Madeira)

Vasarą Portugalijoje išties karšta ir sausa, o tai priimtina toli gražu ne visiems turistams. Norintieji malonesnės šilumos, kelionę čia turėtų planuoti žiemai. Geriausias pasirinkimas – gėlėtoji Madeira, kurioje ir sausį temperatūra retai kada nukrenta žemiau 17 laipsnių. Jus apžavės skirtingų augalų įvairovė, kalnai ir didingi kriokliai, dangaus žydrumo vandenynas, Funšalio senamiestis ir jame verdama itin gardi kava.

Tailandas

Ir vasarą, ir žiemą pirmosios minutės Tailande – kantrybės išbandymas: bet, jei vietiniam prekeiviams pasakykite keletą tvirtų „ne“, galėsite keliauti mėgautis tikruoju Tailandu. Vaizdinga gamta, puikiausi paplūdimiai ir salos čia džiugins visais metų laikais. Norintieji ramaus poilsio, gali apsistoti vienoje iš jų ir tingiai bei maloniai leisti atostogas. Pageidaujantys aktyvumo, pažintinių kelionių, gali keliauti po skirtingas Tailando saleles, išvaikščioti visą Bankoką: nuo triukšmingų pramogų Khaosan gatvės iki didingų, ramybe alsuojančių šventyklų.

Pažintinės kelionės žiemai

Mėgstantys aktyvų poilsį neprašaus rinkdamiesi pažintines keliones šiltuose kraštuose, pramogas slidinėjimo kurortuose ar naujus atradimus Europos miestuose.

„Novaturo“ nuotr./Indija
„Novaturo“ nuotr./Indija

Indija

Pažinkite Pietų Indiją: jos nuostabias šventyklas, architektūros paminklus, spalvingus turgus, arbatos ir prieskonių plantacijas, smėlėtus kurortus ir gardų indišką maistą. Apie Indiją daug kalbėti nereikia – pakanka išvysti kelionių nuotraukas, jog suprastume, kokia egzotika ten laukia: nuo paprastų gatvės vaizdų iki stulbinančių gamtos stebuklų ir architektūros šedevrų.

JAE

Dubajuje – viename brangiausių pasaulio miestų – jūsų ir žiemą lauks dangaus žydrumo paplūdimiai, poilsis gražiausiuose viešbučiuose, miesto širdis – Deira rajonas su didžiausiu pasaulyje aukso turgumi ir įspūdinga šiuolaikinė architektūra: tokia kaip vieno didžiausių pasaulio viešbučių „Atlantis the Palm“.

„Novaturo“ nuotr./Dubajus
„Novaturo“ nuotr./Dubajus

Čia verta tyrinėti kiekvieną miesto kvartalą, susiduriant tiek su dar neregėta šiuolaikine prabanga, tiek su autentiškais kvartalais. O mėgstančių aktyvų gyvenimo būdą Dubajuje lauks ir vienos gražiausių pasaulyje šuolių su parašiutais zonos!

„Novaturo“ nuotr./Slidinėjimo kelionės
„Novaturo“ nuotr./Slidinėjimo kelionės

Slidinėjimo kelionės

Esate slidinėjimo entuziastas ir manote, kad kelionė žiemą į šiltus kraštus prilygsta nuodėmei? Keliaukite į slidinėjimo kurortus, alsuojančius žiemiška ramybe, o tuo pačiu – ir smagiomis pramogomis! Alpių kalnai Italijoje, Slovakijos Žemieji Tatrai, Lenkijos Zakopanė ar Ukrainos Karpatai – tai puikios vietos aktyviam poilsiui ir slidinėjimui. Keliaukite ten su draugais, mėgstančiais slidinėti ar drauge su šeima: net tie, kurie dar nesiryš lipti ant slidžių, turės pakankamai pramogų gryname ore ir įvairiuose sveikatingumo centruose.

Nauji metai, nauji miestai

Net ir nuostabiausiuose Europos miestuose ateina naktis, kada dangus nuo daugybės fejerverkų tampa gražesniu už žemę. Sutikite Naujuosius metus turiningą laiką žadančiuose miestuose: galėsite kelias dienas juos tyrinėti, vedini įspūdžių troškimo ir malonaus Naujųjų metų jaudulio.

„Novaturo“ nuotr./Berlynas
„Novaturo“ nuotr./Berlynas

Ypač rekomenduojame aplankyti Berlyną – didmiestį, pasižymintį gimto miestelio jaukumu. Sakoma, kad Berlynas neturi vieno centro. Iš tiesų, beveik kiekvienoje jo dalyje rasite savotiškus centrus su nuolat verdančiu gyvenimu. Patirkite Berlyną patys: pažinkite gatvės meną, palieskite istoriją prie Berlyno sienos ar Brandenburgo vartų, aplankykite didingąsias Muziejų salą ir Berlyno katedrą.

Užsukite ir į modernų 2001 m. atidarytą Žydų muziejų, kurį projektavo talentingas architektas Daniel Libeskind, parengęs projektus ir numatomiems statyti Vilniuje pastatams, tokiems kaip Modernaus meno centro muziejus.

Praktiški patarimai kelionėms rudenį ir žiemą

  • Pasidomėkite, koks klimatas laukia pasirinktoje šalyje: gal neprošal įsidėti storesnį megztinį vėsesniems vakarams;
  • Keliaudami rudenį aplankykite botanikos sodus ir Nacionalinius parkus – ne vieną „oho“ ištarsitė dėl įspūdingos spalvų gamos!;
  • Mėginkite laimę, čiupdami paskutinės minutės pasiūlymus, kai išparduodamos kelios likusios vietos lėktuvuose, autobusuose ir viešbučiuose – sutaupysite dar daugiau!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius