Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines?

Ilgieji savaitgaliai – tai smagūs raudoni skaičiai kalendoriuje, kuomet gaunate papildomą atostogų dieną, galite trumpam išvykti ir oficialių atostogų nė neprireikia. Anksčiau Joninės suaktyvindavo vietinį turizmą, bet saulėgrįžos šventė vis dažniau švenčiama ir svetur. Lietuviai Joninių metu aplanko ne tik Europą, bet kelioms dienoms skrenda net į Turkiją.
Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines?
Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines? / Partnerio nuotr.

Kur skrenda lietuviai?

Joninių metu stipriai padaugėja keliautojų, kurie trumpam aplanko populiariausius Europos miestus. Kiek kainuoja trumpas pabėgimas? Trumpai kelionei turėtumėte būti pasiruošę bent kelis šimtus eurų. „Didžiausias privalumas – tiesioginis skrydis, jis yra patogus, o dabar paprasta rasti ir itin pigių bilietų. Kelios valandos – ir jau gali pradėti atostogauti, o visi žinome, kad trumpose kelionėse svarbu kuo mažiau rūpesčių. Savaitgaliui puikiai tinka vietos, kuriose galima daug ką pamatyti, labiausiai perkamos kryptys Joninėms: Milanas, Paryžius, Londonas, Atėnai, Barselona, Kijevas, Malta, Briuselis. Šiuose miestuose tikrai daug lankytinų vietų. Šiemet žmonės ypač daug bilietų perka į Milaną“, – sako „Baltic Tours“ savaitgalio kelionių ekspertė Viktorija.

Kiek kainuoja savaitgalis Milane?

Šiuo metu skrydžio bilietus į Milaną galite rasti už keliasdešimt eurų, o apgyvendinimo galimybių – tiek daug ir tokiomis įvairiomis kainomis, kad kiekvienas keliautojas ras sau tinkamą variantą. Kodėl lietuviai renkasi Milaną? Tai tinkama kryptis trumpam pabėgimui, per kelias dienas galite susipažinti su garsiais šio miesto lankytinais objektais, be to galite rasti labai pigių lėktuvo bilietų. Vis tik kainos restoranuose ir kavinėse Milane aukštesnės nei Lietuvoje. Numbeo duomenimis 2019-ais metais vakarienė dviem kavinėje kainuoja apie trisdešimt eurų, važiavimas vietiniu transportu – 1,5 Eur, o taksi įsėdimo mokestis – 5,5 Eur.

Partnerio nuotr./Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines?
Partnerio nuotr./Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines?

Atostogos ilgojo savaitgalio proga

Daugelis po Joninių lieka atostogauti ilgiau, tad stipriai išaugo skaičius poilsiautojų, kurie po Joninių pradeda savaitės trukmės atostogas. Per šias Jonines daugiausiai lietuvių aplankys Graikiją ir Turkiją. „Graikija traukia turistus dėl savo puikaus klimato, skanaus maisto, lankytinų vietų. Šios šalies istorija labai turtinga, čia nuvykę rasite įspūdingą paveldą: tvirtovės, vienuolynai, rūmai. Mėgstantys poilsį prie jūros čia ras vienus gražiausių Europos paplūdimių, ne vienas Graikijos paplūdimys patenka į gražiausių TOP sąrašus,“ – sako poilsinių kelionių ekspertė Irina. Lietuviai dažniausiai keliauja į Rodo salą, Korfu ir Kretą, kelionių kainos svyruoja nuo 250 iki 1000 eurų už savaitės trukmės atostogas.

Partnerio nuotr./Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines?
Partnerio nuotr./Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines?

Kaip žinoma, naktį Joninių naktį upių, ežerų, jūrų ir vandenynų vanduo tampa stebuklingas, tad nuo ligų greičiausiai apsaugos ir išsimaudymas Atlanto vandenyne. Taigi, jei dar neturite planų Joninių savaitgaliui, suskubkite planuoti atostogas, arba likti keliaukite atrasti naujų regionų Lietuvoje.

Partnerio nuotr./Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines?
Partnerio nuotr./Kur ir už kiek lietuviai keliauja per Jonines?

Apie keliones sužinokite daugiau www.baltictours.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius