Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kviečia pažinti Čekiją važinėjant dviračiais

Dviračių turizmas „ant bangos“ ne tik Lietuvoje, bet ir Čekijoje. Šios šalies turizmo atstovai kviečia lietuvius pažinti jų šalį važinėjant dviračiais ir pristato populiariausias ir patogiausias dviračių trasas.
Pietų Moravija
Pietų Moravija / Petr Slavík nuotr.

Kaip informuoja „CzechTourism“, dviračių entuziastų Čekijoje laukia tūkstančiai įvairaus sunkumų lygio pažymėtų dviračių takų.

Dviračių takas greta Bato kanalo Rytų Moravijoje

Pasirinkus šį maršrutą į vieną pusę galima plaukti valtimi, kurią galima išsinuomoti daugelyje vietų. Atgal patogu grįžti dviračiu „Moravijos dviračių taku“ – dviratės transporto priemonės taip pat nuomojamos gausiai išdėstytuose nuomos punktuose.

Moravijos vyno takai Pietų Moravijoje

Daugiau nei 1 200 km besitęsiantis maršrutas vingiuoja Pietų Moravijoje, kuri garsi vyndaryste ir vyno rūsiais. Taigi, išsirinkę kelionę dviračiais šiame regione galėsite ne tik aktyviai pažinti šalį, bet ir patenkinti savo žinių troškulį ir sužinoti viską apie čekišką vyną – turistams siūlomi įvairūs pažintiniai turai. Ilgiausias yra „Znoimo takas“ tęsiasi 165 km.

Netoli Znoimo pavasario-vasaros metu turistai ras „vyno autobusus“ – tai autobusai su priekabomis dviračiams, kurie važiuoja (ir veža turistus) į aplinkinius vyno rūsius. Autobusai kursuoja tris kartus per dieną. Jų trasa driekiasi 66 km, o stotelės numatytos 19-oje vyno rūsių.

Elbės dviračių takas

Petr Polák nuotr./Elbės dviračių takas, Dečynas
Petr Polák nuotr./Elbės dviračių takas, Dečynas

Šis takas veda nuo Elbės šaltinio Krkonošiuose iki Čekijos Šveicarijos ir yra ypač populiarus tarp šeimų su vaikais. Čekijoje šio maršruto ilgis apima 400 km. Šis takas yra „EuroVelo“ (Europos dviračių takų tinklo) dalis.

Važiuojant Elbės dviračių taku galima aplankyti daug įdomių vietų. Pavyzdžiui, Špindverūv Mlyną, Vrchlabį, Dvūr Kralovę, kuriame yra zoologijos sodas su Afrikos safariu.

Šis takas veda ir į Melnyką – miestą Elbės ir Vltavos santakoje, kuriame yra nuostabūs rūmai ir greta jų augantys vynuogynai. Juos įkūrė karalius Karolis IV Liuksemburgietis.

Paskutinė šio maršruto stotelė dažnam būna Čekijos Šveicarija – nacionalinis parkas, kuriame daugybė įspūdingų gamtos objektų. Tarp jų – ir Pravčická brána. Tai – didžiausi smiltainio akmens vartai Europoje.

Čekija šiuo metu ypač draugiška dviračiais keliaujantiems turistams. Visoje šalyje rasite dviračių autobusus (ček. cyklobusy). Jie kursuoja ir visuose kalnų miesteliuose.

Petr Slavík nuotr./Beskidai
Petr Slavík nuotr./Beskidai

Jau minėtuose dviračių nuomos punktuose rasite įvairiausiems poreikiams įtinkančių dviračių keliavimo priemonių – nuo įprastų dviračių iki elektrinių. Pastarieji, pasak čekų, ypač greit populiarėja tarp keliaujančių kalnuose.

Daugiau informacijos: www.czechtourism.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius