Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lankytinų objektų kainos Europoje: kaip atrodo Lietuva?

Rudeniui einant į pabaigą – baigiasi ir gulinėjimai net ir piečiausiuose Europos paplūdimiuose. Jeigu sniegui dar nesate morališkai pasiruošę ir į kalnus netraukia, kasdienybę pamiršti padės įspūdingiausių architektūros ir istorijos paminklų lankymas. Tačiau, priešingai nei nemokama saulė, smėlis ir vanduo, norint pamatyti juos, teks atverti piniginę. Kiek plačiai? Kaip Lietuvos kainos atrodo Europos mastu?
Lankytini objektai Europoje
Lankytini objektai Europoje / 123rf.com nuotr.

Nors galima rasti išimčių, bet iš esmės mūsų šalies lankytinų objektų kainos nusileidžia Vakarų Europai ir lygiuojasi su panašių objektų Rytų bei Centrinėje Europoje bilietų įkainiais.

Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje muziejai yra nemokami, tačiau einant į istorinius pastatus – pilis, rūmus – teks pakloti mažiausiai porą dešimčių eurų.

Milano katedra išsiskiria nedideliu mokesčiu (3 eurai), tačiau už tiek pateksite tik į katedrą ir muziejų. Jeigu norėsite pakilti į žymiąsias terasas, tai atsieis 9 eurus. Norint aplankyti kitus žymiausius Italijos objektus, už bilietus reikės mokėti daugiau nei 10 eurų.

Panašiai kaip lietuviai, už galimybę pamatyti savo žymiausias pilis prašo ir kaimynai lenkai ar jomis garsėjantys rumunai. Marienburgo pilies Lenkijoje aplankymas kainuos 9 eurus, atskirų Vavelio pilies dalių lankymai prasideda nuo 4 eurų, Drakulos pilimi vadinamo Brano bilietas – 8. Už Rundalės rūmus Latvijoje pamatymą reikės mokėti 6 eurus.

Palyginti kainas galite lentelėje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius