Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija kviečia į paukščių stebėjimą

Paukščių stebėjimas – pastaraisiais metais vis labiau ir labiau pasaulyje populiarėjanti ekologinio turizmo atšaka. Savo galimybes šioje srityje aktyviai reklamuoja ir mūsų kaimynė Latvija. Viena tokių vietų, kurioje galima stebėti sparnuočių gyvenimą ir elgesį – Kemerių nacionalinis parkas, skelbia portalas Travel.ru.
Labanoro regioniniame parke įsikūrę ereliai žuvininkai.
Paįvairinti laisvalaikį - stebėti paukščių / B.Sableviciaus foto

Žinoma, stebėti paukščius galima ištįsus metus, ypač pavasarį ir rudenį, paukščių migracijos metu. Tačiau spalio 6-7 dienomis parke bus rengiamos teminės ekskursijos, kurias ves profesionalūs ornitologai.

Visi norintys sudalyvauti tokiose ekskursijose prašomi iš anksto registruotis, pasiimti su savimi žiūronus, oro sąlygas atitinkančią ekipiruotę bei valgio.

Kemerių nacionalinis parkas, esantis per 40 km nuo Rygos, yra trečias pagal dydį Latvijos nacionalinis parkas, jis įkurtas 1997 m. Parkas yra Žiemgaloje ir dalis Vidžemės teritorijoje. Kemerių parke saugomos pajūrio viržynės ir mineralinių vandenų šaltinėliai.

Pats parkas užima 40 692 ha sausumos ploto bei 2 100 ha teritorijos Rygos įlankoje. Parko teritorijoje stebimas mineralinių vandenų ir gydomojo purvo formavimosi procesas, jame pasitaiko tokių nuosėdinių uolienų, kaip gipsas, dolomitas, dolomitinis mergelis. Kemerių nacionalinio parko teritorijoje yra lagūnos tipo ežerai Dūnieris, Kanieris, Slokos ežeras ir Valgumo ežeras. Iš pelkių didžiausios yra Kemerių raistas ir Raganų pelkė.

Šiame kaimyninės valstybės nacionaliniame parke esti retų gyvūnų ir augalų. Galima stebėti juoduosius gandrus, tris genių rūšis, amerikietiškąjį briedį, šernus, stirnas, vilkus, lapes ir lūšis.

Kemerių nacionaliniame parke yra sukurti keli gamtiniai maršrutai, kuriuos tirinėti galima tiek savarankiškai tiek ir su gidu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius