Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lėktuvo įgulos paslaptys: ko geriau niekada nedaryti sėdint prie lango

Tai viena populiariausių vietų lėktuve, bet viena lėktuvo įgulos narė atskleidė – ko geriau niekada nedaryti, jeigu skrydžio metu sėdite prie lango. Net jeigu ir labai norėsis, geriau nelieskite jo rankomis ir neremkite į stiklą galvos.
Lėktuve
Lėktuve / 123rf.com

To priežastis – gana nemaloni, rašo „The Sun“. Keleivius lėktuvuose jau 24 metus aptarnaujanti Linda Ferguson įspėja, kad būtent langas yra viena nešvariausių vietų visame lėktuve. Žmonės dažnai prie jo kosti ir čiaudi, taip pat liečia nešvariais savo pirštais ir plaukais.

„Matau daug žmonių su dezinfekcinėmis servetėlėmis, kurie nusivalo viską aplink savo vietą“, – sakė ji „Reader’s Digest“.

„Jeigu būtų šviesa, kuri parodytų visus mikrobus lėktuve, visi pašiurptų, – kalbėjo ji. – Mano asmeninė taisyklė, kurios laikydamasi niekada nesusirgau, – niekada nededu rankų į burną ar prie veido.“

Ji patarė, kad jeigu lėktuve norite miegoti, geriausia dezinfekuotis tas vietas, kur ketinate padėti galvą – įskaitant ir langą ar tiesiog salono sieną. Be to, reguliariai plautis ir dezinfekuotis rankas.

Verta žinoti, kurios orlaivio vietos yra pačios nešvariausios, ir jų arba neliesti, arba palietus dezinfekuoti rankas. Čia rasite, kokios yra penkios pačios nešvariausios.

Ne tik lėktuvo langai gali būti aplipę kitų keliautojų mikrobais. Atlenkiami staliukai dažniausiai įvardijami kaip vietos, kur jų yra daugiausiai, tačiau kurios ne visada būna tinkamai nuvalomos prieš skrydį.

123rf.com nuotr./Ne visuose lėktuvuose išvis leidžiama atsilenkti kėdės atlošą
123rf.com nuotr./Ne visuose lėktuvuose išvis leidžiama atsilenkti kėdės atlošą

Prie staliukų žmonės ne tik valgo, bet ir daro viską, kas šauna į galvą, ir kuo pasibjauri kiti keleiviai – būna ir atvejų, kai ant jo keičiamos vaiko sauskelnės, būna ir keleivių, kurie ant jų susikrauna savo basas kojas.

Viena buvusi skrydžių įgulos narė „Reddit“ forume įspėjo: „Jeigu skrendate trumpuoju skrydžiu, tikrai turėkite antibakterinių servetėlių ar purškalo.“

Anot jos, jeigu netrukus laukia kitas skrydis, tai įgula nespėja visko tinkamai nuvalyti ir dezinfekuoti prieš į saloną sulipant naujiems keleiviams.

„Nebesuskaičiuočiau, kiek kartų žmonėms esu sakiusi, kad yra bjauru, kai jie keičia savo kūdikių sauskelnes ant atlenkiamo staliuko arba ant sėdynės“, – prisipažino ji.

Nereikėtų nieko ir dėtis į kėdžių atlošų kišenes. Viena skrydžio palydovė teigia, kad ši vieta, kur sudedami skrydžių meniu, keleivių knygos ir planšetės, yra viena šlykščiausių lėktuve.

„Esu ištraukusi visokiausių dalykų iš ten. Nešvarios nosinės, vėmimo maišeliai, apatiniai, kojinės, kojų ir rankų pirštų nagai, guma, pusiau apčiulpti saldainiai, obuolių graužtukai, žmonių kojos...

Niekada neradau nutrauktos kojos, bet žmonės kartais mėgsta susiraityti kėdėje taip, kad jų kojų pirštai būtų priešais esančioje kišenėje. O tuomet kito skrydžio metu jūs paimate ir įsidedate ten savo telefoną/kompiuterį/„iPad“, – „Reddit“ forume įspėjusi viena skrydžio palydovė.

Galima pasiguosti nebent tuo, kad pandemijos metu oro linijos yra nustačiusios gerokai griežtesnes valymo ir dezinfekcijos taisykles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius