Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva šiais metais laukia dvigubai daugiau Izraelio turistų

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, Tel Avive susitikusi su Izraelio turizmo ministru Yoeliu Razvozovu, pasirašė bendradarbiavimo skatinimo protokolą ir aptarė galimybę atidaryti daugiau tiesioginių skrydžių tarp Lietuvos ir Izraelio, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Aušrinė Armonaitė Izraelyje
Aušrinė Armonaitė Izraelyje / Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotr.

„COVID-19 pandemija turėjo itin didelį poveikį kelionėms, todėl pirmiausia siekiame susigrąžinti tokį Izraelio turistų srautą, koks mūsų šalį lankė iki pandemijos. Tam įtakos turėtų ir didesnis bei patogesnis tiesioginių skrydžių pasirinkimas, koordinuotas turistų atvykimas, aktyvesnis bendradarbiavimas pritraukiant verslo klientų“, ­­– sako A.Armonaitė.

2019 m. į Lietuvą atvyko kiek daugiau nei 30 tūkst. turistų iš Izraelio. Tuo tarpu 2021 m. – tik 6,8 tūkst. turistų. Tikimasi, kad šiais metais į Lietuvą galėtų atvyktų beveik 13 tūkst. turistų iš Izraelio.

Lietuvos ir Izraelio ministrų pasirašytu protokolu susitarta, kad šalys dalyvaus viena kitos nacionalinėse turizmo parodose, skatins turizmo startuolių, studentų mainus ir bendradarbiaus inovacijų ir Travel-Tech srityje. Be to, šalys palaikys viena kitos poziciją įvairiose tarptautinėse organizacijose.

Vizito Izraelyje metu Lietuvos ministrė apsilankė tarptautinėje turizmo parodoje IMTM, kurioje pristatomos Lietuvos turizmo galimybės. Parodoje dalyvauja agentūra „Keliauk Lietuvoje“, Palangos, Birštono, Druskininkų kurortai, Lietuvos sanatorijos, kelionių organizatoriai. Daug dėmesio skiriama Kaunui – 2022 metų Europos kultūros sostinei – pristatyti.

Tel Avive taip pat vyko verslo misija, kurios metu Lietuvos turizmo verslo, viešbučių, kurortų atstovai susitiko su Izraelio turizmo sektoriaus atstovais ir pristatė jiems pagrindinius mūsų šalies produktus – miestų, sveikatinimo, gamtos keliones.

Izraelio turistai – vieni iš daugiausiai laiko praleidžiančiųjų Lietuvoje. Vidutiniškai užsienio turistas šalyje 2021 m. apsistoja 2,34 nakvynės, o Izraelio turistai – 3,8 nakvynės. 2019 m. turistai iš Izraelio buvo ir vieni daugiausiai Lietuvoje išleidžiančių keliautojų: vidutiniškai vienos kelionės metu jie išleisdavo 474 eurus ir gerokai viršijo bendrą visų užsienio turistų vienos kelionės išlaidų vidurkį, kuris buvo 340 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius