Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai „Adventur“ šluoja keliones: už egzotiškas atostogas negaili tūkstančių

Savaitgalį kelionių gerbėjai apgulė „Litexpo“ parodų rūmus. Žmonės ne tik dairosi ir ieško naujovių, bet ir aktyviau nei kada anksčiau perka brangias keliones į egzotiškas šalis. Lankytojų srautas toks didelis, kad dalyviams net tenka kviestis papildomų darbuotojų.
Paroda „Adventur 2019“
Paroda „Adventur 2019“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Susidomėjimas didesnis nei laukta

„Esame labai maloniai nustebę. Tikėjomės didelio srauto, bet tiesą sakant, tokio – ne, – 15min teigė kelionių organizatoriaus „Itaka“ pardavimų vadovė Daiva Strumskienė. – Net pasididinom darbuotojų skaičių – pasikvietėm papildomų darbuotojų, nes suplanuoto žmonių skaičiaus buvo per mažai.“

Žmonės prie „Itakos“ stendo rinkosi įvairias keliones – pradedant 300 eurų kainuojančiu poilsiu Egipte ir baigiant kelione į egzotiškąjį Madagaskarą už 1,3-1,8 tūkst. eurų.

„Gal žmones pas mus tai ir vilioja – šiek tiek kitokios kryptis nei kitų kelionių organizatorių“, – svarstė D.Strumskienė, kuri Madagaskarą įvardijo šių metų vizitine „Itakos“ kortele.

Anot pardavimų vadovės, pirmasis lėktuvas, kuris į šią salą pakils balandžio 25 d., jau beveik užpildytas. Po daugiau nei pusę vietų išpirkta ir antrame bei trečiame.

Susidomėjimo tarp lietuvių sulaukė ir Albanija. „Apie tokį populiarumą galėjom tik svajoti“, – pripažino „Itakos“ atstovė.

Žmonės ieško išskirtinių kelionių

Kelionių agentūros „Makalius“ įkūrėjas Rimvydas Širvinskas pastebėjo, kad šiemet žmonės aktyviau perka egzotines keliones. „Ankstesniais metais žmonėms reikėdavo daugiau laiko apsispręsti dėl kelionės į tolimesnę šalį, prašydavo pratęsti nuolaidos galiojimą, – 15min sakė R.Širvinskas. – O šiemet jie tą daro greičiau.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paroda „Adventur 2019“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paroda „Adventur 2019“

Štai penktadienį brangiausia „Makaliaus“ parduota kelionė buvo į Balio salą – šeima už ją sumokėjo 8 tūkst. eurų.

Daugiausiai susidomėjimo prie „Makaliaus“ agentūros stendų susilaukia Turkija, teigė R.Širvinskas. „Bet labai pastebime augantį įdomesnių, išskirtinesnių kelionių poreikį. Pavyzdžiui, į 2020-ųjų olimpiadą Tokijuje, ieškoma ekspedicijų į Antarktidą, kruizų po egzotines šalis“, – pasakojo agentūros vadovas.

Žmonės aktyviai perka keliones ir internetu. Penktadienį tik ketvirtadalis „Makaliaus“ parduotų kelionių buvo įsigytos parodoje. Nors R.Širvinskas pastebėjo, kad šeštadienį situacija keičiasi – žmonių antplūdis yra labai didelis, tad pardavimai ir pačioje parodoje auga.

„Penktadienis, kaip ir paprastai, buvo greito veikimo diena. Tikrai buvo tokių žmonių, kurie nespėjo nusipirkti kelionės pamatę gerą pasiūlymą, nes jie labai greitai baigėsi“, – pasakojo R.Širvinskas. Tačiau jis džiaugėsi, kad kelionių organizatoriai jau pasimokę iš savo klaidų.

„Prieš 3-4 metus jie paleisdavo visus specialius pasiūlymus trims dienoms iškart, ir per pirmąją viskas būdavo išparduodama. O dabar juos leidžia pamažu – kad visi būtų patenkinti, – sakė kelionių agentūros vadovas. – Kad ir šiandien galima nuo 299 eurų susiplanuoti atostogas Egipte savaitei, ir jau netrukus ten išskristi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius