-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lonely Planet“ pataria: 10 pasaulio didmiesčių su puikiais paplūdimiais

Planuojant vasaros atostogas dažnai sunku nuspręsti ir pasirinkti, kur važiuoti geriau: prie jūros ar į dar vieną įdomų nematytą miestą. Kelionių patarimų portalas „Lonely Planet“ šį kartą siūlo sąrašą iš 10 pasaulio didmiesčių, kurie padės išspręsti jūsų dilemą: juose atrasite ir miesto žavesį, ir gaivinančią jūrą.
Sutuoktiniai S.Sand ir L.Homburgeris lepinasi Majamio saule.
Sutuoktiniai S.Sand ir L.Homburgeris lepinasi Majamio saule. / „Scanpix“ nuotr.

1. Barselona

Vienas kosmopolitiškiausių Ispanijos miestų. Ir kone labiausiai apkrautas ir judrus Viduržiemio jūros uostas. Restoranai, klubai, barai čia visada sausakimši. Kaip ir puikiausi paplūdimiai, prasidedantys nuo Port Olimpic. Labiausiai žmonių mėgstamas, o kartu ir sausakimšas – „Platja de la Nova Icària“. Ir nors kai kuriems turistams Barselonos paplūdimiai gali pasirodyti dirbtiniai, tai nesustabdo 7 mln. maudynių ir saulės mėgėjų, kurie kasmet okupuoja vietos pakrantes.

 2. Keiptaunas

123rf.com nuotr./Stalo kalnas Keiptaune
123rf.com nuotr./Stalo kalnas Keiptaune

Vienas žymiausių Afrikos miestų. Jame yra ne tik žymusis Stalo kalnas, bet ir puikūs paplūdimiai. Čia kiekvienas gali atrasti pramogų ir poilsio pagal savo skonį. Stilingame „Camps Bay“ paplūdimyje, pavyzdžiui, žmonės ateina tingiai pasiurbčioti prabangių alkoholinių kokteilių, tuo metu kai į „Fish Hoek Beach“ traukia šeimos, norinčios aktyviai papramogauti – čia vyksta paplūdimio rankinio turnyrai.

3. Rio de Žaneiras

wikimedia.org nuotr./Garsųjį Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimį užplūdo žmonės.
wikimedia.org nuotr./Garsųjį Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimį užplūdo žmonės.

„Copacabana“ ir „Ipanema“ – patys garsiausi šio miesto paplūdimiai: prabangūs ir tingūs. Tačiau išvyka į Buzios pusiasalį ir įtempto vietos žvejų darbo stebėjimas supažindins turistus su tikrai tradiciniu brazilišku paplūdimio poilsiu.

4. Tanžeras

Dėl savo unikalios buvimo vietos marokiečių Tanžeras žiūri iš karto į dvi puses: į Europą ir į Afriką. O dėl naujo miesto gubernatoriaus pastangų, miesto paplūdimiai tiesiog „nušvito“. Vietos valdžia išnaikino gatvėse kišenvagius ir užpuolikus ir net taksistai tapo mandagūs. Naujojo įvaizdžio pasiekęs Tanžeras traukia ir vilioja vis daugiau turistų, kurie su malonumu atranda didmiesčio paplūdimius ir džiaugiasi Atlanto ir Viduržiemio jūros vandenimis. Čia galima išsiruošti į ilgą pasivaikščiojimą po pakrantę, stebėti kaip vietos vaikai žaidžia futbolą smėlyje, o galima pajodinėti kupranugariu.

5. Sidnėjus

Asm. archyvo nuotr./Vandenyno pakrantė
Asm. archyvo nuotr./Vandenyno pakrantė netoli Sidnėjaus

„Bondi“ paplūdimys Australijos Sidnėjuje – vienas geriausių pasaulyje. Čia Ramiojo vandenyno vandenys putoja prie krantų ir visi žmonės lygūs tarpusavyje kaip ir paplūdimio smiltelės. Ši pakrantė arčiausiai miesto centro, ji puikiausiai tinka tiek banglentininkams, tiek ir maudynių mėgėjams. Tačiau tai ne vienintelė pakrantė mieste. Galima nuvažiuoti ir į kitus paplūdimius: „Coogee”, „Bronte” ir „Cronulla”. Šie ir kiti šiauriniai paplūdimiai tęsiasi vienas paskui kitą iki pat „Palm Beach“.

6. Valensija

Reuters/Scanpix nuotr./Ispanija (Valensija)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ispanija (Valensija)

Ispaniškoji Valensija, anot „Lonely Planet“, taip pat vienas geriausių pasaulio miestų. Be to, ji kuo puikiausiai tinka ir paplūdimio poilsiui. Turistai čia, tiesiogine to žodžio prasme, tiesiog okupuoja „Playa de la Malvarrossa“ ar „Playa de las Arenas“ krantus, kurie ribojasi su „Paseo Maritimo“ krantine, kurioje daug restoranų, barų ir diskotekų.

7. Tel Avivas

Fotolia nuotr./Tel Avivas(Izraelis)
Fotolia nuotr./Tel Avivas(Izraelis)

Karštu oru Izraelio Tel Avivo gyventojai visi traukia prie jūros. Vaikai ir suaugę deginasi ar gaudo vėją vandens aitvarais, žaidžia tinklinį ar maudosi. Šie paplūdimiai saugūs ir švarūs, juose yra persirengimo kabinos ir dušai su gėlu vandeniu. Vasaros sezono metu visi Tel Avivo miesto teritorijoje esantys paplūdimiai būna perpildyti žmonių. Labiausiai sausakimša būna šeštadieniais.

8. Dubajus

AFP/Scanpix nuotr./Dubajus
AFP/Scanpix nuotr./Dubajus

Šis miestas siūlo turistams puikią galimybę apsipirkti įvairiausiose parduotuvėse, prabangius viešbučius, restoranus ir krūvą pramogų. Daugelis viešbučių čia turi savo nuosavus paplūdimius, tačiau geriausiais ir pačiais populiariausiais čia vadinami „Jumeirah“ ir „Palm Beach“.

9. Majamis

AFP/Scanpix nuotr./Majamyje nauji butai laukia aeimininkų
AFP/„Scanpix“ nuotr./Majamyje nauji butai laukia šeimininkų

Įvairovė – štai kas daro Majamį nepakartojamu ir itin patraukliu miestu. „South Beach“ labai populiarus, tačiau jame nuolat sukasi daugybė turistų. O štai vietos gyventojai renkasi labiau šiaurinę miesto dalį – „Miami Beach“. Norintiems gaudyti vėją ir bangas patariama keliauti į „Hobie“ ir „Virginia Key“ paplūdimius. O norintiems pasižvalgyti į Majamio pakrantes iš paukščio skrydžio siūloma paskraidyti malūnsparniu. Išvykos rengiamos iš Watson salos.

10. Braitonas

Vienas gyvybiškiausių Anglijos kurortų. Šis kosmopolitiškas miestas, turintis bohemos dvasią, yra vos per 1 valandą kelio nuo Londono. Paplūdimiai čia ne smėlėti, bet smulkių akmenų, tačiau tai nestabdo turistų pulkų, nuolat nusėdančių pakrantes. Ir nesvarbu kuo jie užsiima – deginasi ar ruošiasi naktiniams vakarėliams – Braitonas vienodai atviras visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius