-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pabėkite nuo žiemos Tailande – dalyvaukite konkurse ir laimėkite 200 eurų vertės dovanų kuponą!

Jau planuojate žiemos atostogų keliones? Jei svajojate apie gražius paplūdimius, nuostabią gamtą, gardų maistą ir saulėtus orus, spalvingasis, įvairovės kupinas Tailandas bus puikus pasirinkimas jūsų atostogų nuotykiui.
Tailandas
Tailandas / Tailando turizmo tarnybos nuotr.

Ši kelionė jus tikrai įkvėps – pasidalinkite savo įspūdžiais Tailando turizmo tarnybos ir kelionių organizatoriaus „Novaturas“ organizuojamame nuotraukų konkurse ir laimėkite „Novaturas“ kuponą.

Po šiuo įrašu pasidalykite gražiausiu savo prisiminimu iš ankstesnės kelionės į Tailandą arba vietomis ir dalykais, kuriuos norėtumėte aplankyti/nuveikti šioje nuostabioje šalyje. Taip pat galite pasidalinti savo prisiminimais savo „Facebook“ bei „Instagram“ paskyroje.

Nuotraukos antraštėje atskleiskite mums, koks gi yra tas gražiausias jūsų prisiminimas apie Tailandą arba ką labiausiai nekantraujate nuveikti ar pamatyti ten atostogaudami.

Naudokite grotažymes #ThailandWinterEscape #amazingthaines.

Jei įkelsite nuotrauką į savo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrą, įsitikinkite, kad privatumo nustatymai leidžia nuotrauką matyti visiems, lankantiems jūsų paskyrą – tik šitaip galėsime pamatyti jūsų įrašą.

Dalyvauti konkurse galite ne vėliau kaip 2022 metų rugpjūčio 31 d.

Tailando turizmo tarnyba išrinks nugalėtoją ir rugsėjo 5 dieną paskelbs jį savo „Facebook“ paskyroje „Amazing Thainess“.

5 priežastys aplankyti Tailandą

Tailandas garsėja nuostabiais paplūdimiais ir egzotiška kultūra. Iš tiesų šioje šalyje galima rasti visko – nuo kukliam biudžetui tinkamų pramogų iki įspūdingos prabangos. Skirtingi šalies regionai yra unikalūs ir siūlo įvairios veiklos, kurią galėsite pasirinkti pagal savo kelionės stilių. Pavyzdžiui, keliautojai, mėgstantys judrų miesto gyvenimą ir šiuolaikinį meną, renkasi Bankoką, kuriame gali pasinerti į didmiesčio kultūrą. Tuo tarpu ieškantieji turtingos istorijos ir kultūros, gali keliauti į šiaurėje esančius Čiang Majaus ir Chiang Rajaus miestus. Nardytojams patiks tyrinėti povandeninį pasaulį šalies pietuose, pavyzdžiui, Koh Tao saloje ar Trango pakrantėse. Maisto mėgėjus sužavės gatvės maistas ir įvairūs „Michelin“ žvaigždutėmis apdovanoti restoranai. Keliauti Tailande paprasta, o šalies įvairovė stabins jus visos kelionės metu.

1. Nuostabi gamta

Nuslūgus turistų srautams, Tailando gamta suklestėjo. Paplūdimiai, nacionaliniai parkai, atogrąžų miškai ir koraliniai rifai atsigavo. Dabar – puikus metas grožėtis šios egzotiškos šalies laukiniais gyvūnais ir įspūdinga laukine gamta. Per pandemiją staiga nutrūkus žmonių ekonominei ir pramoninei veiklai bei sustojus urbanizacijai, pagerėjo oro kokybė, upės ir paplūdimiai tapo švaresni, sumažėjo triukšmo tarša, o gyvūnija galėjo netrikdoma gyventi įprastu ritmu. Dar iki pandemijos Tailando žmonės buvo pradėję rūpintis aplinka ir skatinti aplinkai nekenksmingas keliones bei tvarų turizmą. Pandemija šią tendenciją paspartino.

2. Rojaus salos

Balto smėlio paplūdimiai, saulė ir žydras vanduo – daugumos keliautojų svajonė, tačiau kiekviena sala Tailando turi savitą charakterį – kiekvienas lankytojas atras sau labiausiai patinkančią. Štai keletas mūsų rekomendacijų.

Šeimoms ar lėtų kelionių mėgėjams puikiai tiks Koh Lanta. Ši sala skirta tiems, kuriems labiausiai prie širdies ramios atostogos, suteikiančios galimybę susipažinti su vietinių tajų gyvenimo būdu, tačiau pakankamai patogios, kad ilsintis atogrąžų saloje nieko nepritrūktų. Dar vienas neatrastas perlas netoli Puketo ir Krabi yra Koh Yao Noi – ši turizmo mažai paliesta sala – rami ir labai žavi, todėl labai tinka medaus mėnesiui ir romantiškoms poros atostogoms.

Tuo tarpu Fangano saloje vyrauja daug laisvesnė atmosfera, čia daug „kuprinėtojų“, jaunimo ir jogos entuziastų, taip pat nepriklausomų keliautojų, nors galima rasti ir prabangaus poilsio oazių. Sala anksčiau garsėjo siautulingais Mėnulio pilnaties vakarėliais, tačiau pastaruoju metu ji įgijo sveiką gyvenimo būdą propaguojančių keliautojų pamėgtos vietos reputaciją, nes joje įkuriama vis daugiau jogos ir sveikatingumo centrų.

3. Pramogos visai šeimai

Tailandas – idealus pasirinkimas šeimoms. Daugelis kurortų siūlo veiklos, kuri tinka visai šeimai. Kol tėtis žaidžia golfą, mama gali atsipalaiduoti ir pasilepinti ramiu poilsiu arba prisijungti prie sveikatingumo užsiėmimų. Vaikai gali pasimokyti vietinių amatų arba apsilankyti tajų ūkyje. Viena populiariausių krypčių šeimos atostogoms yra kurortinis Hua Hino miestas, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas maistui, pramogoms ir atpalaiduojančiai, visai šeimai skirtai veiklai: leiskitės į gurmanišką turą ir paragaukite vietinių skanėstų, pasipliuškenkite „Black Mountain“ vandens parke, pasivaikščiokite įspūdingame, egzotikos kupiname „Cicada“ turguje: galimybės čia neribotos.

4. Ne tik paplūdimiai

Dauguma keliautojų, kurie lankosi Tailande, čia atvyksta suvilioti saulės ir vandenyno, tačiau Tailandas gali pasiūlyti ne tik gražius paplūdimius ir salas bei gardų maistą. Ši Pietryčių Azijos šalis taip pat gali didžiuotis istoriniu paveldu ir turtinga kultūra. Kitą kartą lankydamiesi Tailande pamėginkite pažinti šią šalį nuodugniau – pavyzdžiui, tiesioginiu skrydžiu iš Bankoko arba Puketo keliautojai gali nuvykti į vieną įdomiausių savo kultūra miestų Čiangmajų. Šis miestas turi ne tik labai turtingą istoriją, bet ir dabar yra pilnas įdomybių. Dėl laisvos, neįpareigojančios atmosferos ir pastarojo meto progreso, siekiant tapti ekologišku miestu, Čiangmajus traukia labai įvairius keliautojus ir yra nuolat įtraukiamas į labiausiai vertų aplankyti pasaulio miestų sąrašus.

5. Tajų svetingumas ir šypsenos užkariaus jūsų širdį

Viena iš priežasčių, kodėl Tailandas užkariauja daugybės lankytojų iš viso pasaulio širdžių yra mūsų šypsenos ir draugiškumas. Tajai mielai priima visus keliautojus į gimtąją šalį, tarsi kiekvienas svečias būtų jų šeimos narys. Nesvarbu, kur eitumėte ar ir kokia nelaimė jus beištiktų, galite būti tikri, kad visada gausite reikiamos pagalbos. Paslaugų kokybė Tailande taip pat sužavi ne vieną keliautoją – draugiškumas ir nuoširdus svetingumas šiais laikais yra tikra prabanga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius