Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasigrožėkite – didžiausias pasaulyje sniego ir ledo skulptūrų festivalis

Jei jau kaip reikiant pasiilgote Lietuvoje vis nepasirodančio sniego, bent virtualiai persikelkite į Kiniją, kur startavo didžiausias pasaulyje Tarptautinis Harbino sniego ir ledo skulptūrų festivalis.
Sniego ir ledo skulptūrų festivalis Kinijoje
Sniego ir ledo skulptūrų festivalis Kinijoje / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Skulptūra

Heilongdziango provincijoje šiaurės rytų Kinijoje startavęs festivalis – didžiausias pasaulyje, lankytojams siūlantis nepaprasto grožio ledo instaliacijas ir aibę įdomių pramogų, rašo CNN.

Kiekvienais metais vykstantis festivalis veikia sausio 5–vasario 25 dienomis, tačiau kai kurios pramogos būna atviros dar prieš festivalio atidarymo ceremoniją. Tarp jų ir – didysis Harbino ledo ir sniego pasaulis, kuris pastatytas sunaudojus daugiau kaip 220 tūkst. kub. m ledo blokų.

Tačiau festivalis garsus ne tik neįtikėtino grožio skulptūromis – čia kiekvienais metais šalia ledo kūrinių rengiami ir įvairūs turistus pritraukiantys renginiai.

„Scanpix“ nuotr./Sniego ir ledo skulptūrų festivalis Kinijoje
„Scanpix“ nuotr./Sniego ir ledo skulptūrų festivalis Kinijoje

Šiemet įdomiausi iš jų – masinės vestuvės ir drąsuolių plaukimas lediniame netoliese esančios upės vandenyje.

Viso festivalio metu taip pat yra galimybė čia paslidinėti, pačiuožinėti, žaisti „ledo futbolą“ ar, jei kyla noras – ir pasivažinėti dviračiu.

Per atidarymo ceremoniją sniego karalystė Kinijoje nušvito pačiomis įvairiausiomis spalvomis, o dangus nušvito fejerverkais.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Sniego ir ledo skulptūrų festivalis Kinijoje
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Sniego ir ledo skulptūrų festivalis Kinijoje

Tiesa, norint patekti į festivalį piniginę tektų kiek paploninti, mat bilietas kainuoja 43 eurus. Už tiek galima ne tik grožėtis įstabiomis ledo skulptūromis, tačiau ir sudalyvauti nemokamose veiklose.

Pirmą kartą visuomenei 1985 metais pristatytą Harbino tarptautinį ledo ir sniego skulptūrų festivalį įkvėpė Heilongdziango tradiciniai žibintai, kurie buvo išskaptuoti iš ledo ir apšviesti žvakėmis.

Šiemet jau 36-tus metus skaičiuojantis festivalis pasaulyje laikomas viena laukiamiausių žiemos pramogų, į šį vieną seniausių Kinijos miestų sutraukia milijonus žmonių.

Šių metų ledo šventės metu mieste pirmą kartą rengiamas slidinėjimo maratonas, skelbia oficiali naujienų agentūra „Xinhua“.

Artėjant 2022 metų Pekino žiemos olimpinėms žaidynėms, Kinija vis aktyviau ima vilioti žiemos sporto mėgėjus turistus.

Šiuo metu statomas greitkelis, sujungsiantis Pekiną su Hebėjaus provincijos miestu Džangdziakou, kuriame vyks dalis žiemos olimpiados rungčių, o gruodžio 30-ąją buvo atidaryta geležinkelio linija tarp šių dviejų miestų.

Kinija tikisi, kad 2021-2022 metų žiemą jos siūlomos žiemos ir ledo pramogos privilios 340 mln. žmonių, pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Xinhua“. Pernykštis žiemose sezonas pritraukė 224 milijonus turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius