-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtos saugiausios 2019 metų avialinijos pasaulyje – tarp jų ir skraidančios Lietuvoje

Žinoti, kad skrendant iš vieno pasaulio krašto į kitą esate „saugiose rankose“, visada yra naudinga. Tad kurios avialinijos laikomos saugiausiomis pasaulyje?
Lėktuvas
Lėktuvas / 123RF.com nuotr.

Australijos avialinijų saugumo ir reitingavimo tinklalapis AirlineRatings.com skelbia saugiausių 2019 metų avialinijų sąrašą.

Pirmoje sąrašo vietoje atsidūrė Australijos avialinijos „Qantas“.

„Avialinijos „Qantas“ buvo aiškios laimėtojos kalbant apie saugumą ir atsižvelgiant į bendrovės lyderystę saugos naujovių srityje“, – CNN tikino portalo vyriausiasis redaktorius Geoffrey Thomasas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Qantas Airlines“ lėktuvas „Airbus A380“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Qantas Airlines“ lėktuvas „Airbus A380“

AirlineRatings.com analizavo 405-ių pasaulio avialinijų duomenis ir sudarė 20-ies saugiausių avialinijų sąrašą. Portalas rėmėsi 12-a įvairių kriterijų, įskaitant ir vyriausybių, aviacijos valdymo organų bei asociacijų atliktus auditus.

Taip pat buvo atsižvelgiama į kiekvieno vežėjo katastrofų ar kitų rimtų įvykių duomenis, naudojamų orlaivių amžių ir avialinijų pelningumą.

Saugumas svarbiausia

Australijos avialinijos „Qantas“ pirmąją vietą sąraše užima jau nebe pirmą kartą. Pirmoje pagal saugumą vietoje avialinijos buvo 2014–2017 metais. 2018 metais joms saugumo sąrašo viršūnę teko dalintis su kitomis avialinijoms, portalui nusprendus neskelbti vieno pirmosios vietos laimėtojo.

Nors skelbiama, kad 2019 metų sąraše „Qantas“ užima pirmąją vietą pagal saugumą, visos avialinijos nereitinguojamos ir surašytos abėcėlės tvarka.

Taigi 20 saugiausių pasaulio avialinijų: „Air New Zealand“, „Alaska Airlines“, „All Nippon Airways“, „American Airlines“, „Austrian Airlines“, „British Airways“, „Cathay Pacific Airways“, „Emirates“, „EVA Air“, „Finnair“, „Hawaiian Airlines“, KLM, „Lufthansa“, „Qantas“, „Qatar Airways“, „Scandinavian Airline System“, „Singapore Airlines“, „Swiss“, „United Airlines“ ir „Virgin group of airlines“.

Anot Geoffrey Thomaso, šiemet į sąrašą nepateko „Japan Airlines“ dėl to, kad vienas iš šių avialinijų pilotų „Heathrow“ oro uoste buvo sulaikytas neblaivus.

Ir nors „Qantas“ avialinijos užimą sąrašo viršūnę, G.Thomasas pabrėžia, kad visos 20 oro linijų bendrovių nusipelno šio „čempionų titulo“.

„Šios 20 saugiausių oro linijų bendrovių yra išskirtinai kompetentingos, kai reikia saugumo ir patikimumo“, – CNN sakė jis.

Saugiausios pigių skrydžių avialinijos

wizzair.com nuotr. /„Wizz Air“ lėktuvas
wizzair.com nuotr. /„Wizz Air“ lėktuvas

AirlineRatings.com taip pat sudarė 10 saugiausių pigių skrydžių avialinijų bendrovių sąrašą, kuris taip pat yra vardijamas abėcėlės tvarka.

10 saugiausių pigių skrydžių avialinijų yra: „Flybe“, „Frontier“, „HK Express“, „Jetblue“, „Jetstar Australia / Asia“, prieš porą mėnesių apie bankrotą paskelbusios „Thomas Cook“, taip pat „Volaris“, „Vueling“, „Westjet“ ir „Wizz Air“.

Meksikos avialinijos „Volaris“ bei Vengrų vežėjas „Wizz Air“ į šį sąrašą pateko pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius