-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki miestai, į kuriuos nuskristi užteks 30 eurų

Būna dienų, kai norisi ištrūkti iš užburto rutinos rato ir pabėgti bent savaitgaliui. Nors dauguma galvoja, kad kelios dienos kuriame nors Europos mieste – brangus malonumas, gerai paieškojus tikrai galima rasti lėktuvo bilietų, kurie kainuos ne daugiau nei 30 eurų.
Kopenhaga
Kopenhaga / Skrendu.lt nuotr.

Siūlome jums susipažinti su penkiomis tokiomis kelionių kryptimis.

1. Frankfurtas

Šis Vokietijos miestas daugeliui tėra tik tarpinė stotelė oro uoste, skrendant iš vienos šalies į kitą ar iš vieno žemyno – į tolimesnį. Tačiau iš tiesų verta kelias dienas praleisti ir pačiame Frankfurte. Savaitgalio užteks, kas suprastumėte, jog tai – Europos Niujorkas!

Skrendu.lt nuotr./Frankfurtas
Skrendu.lt nuotr./Frankfurtas

Aukščiausi pastatai, kurių viršūnės raižo debesis neleis abejoti, jog tai – modernus miestas. 

Frankfurtas įkurtas prie Maino upės, čia veikia antrasis pagal dydį Europos oro uostas. Daugiakultūriškumas – varomoji Frankfurto jėga. Čia gyvena labai kosmopolitiški, draugiški žmonės, kasmet atvyksta didelis imigrantų srautas.

Ne paslaptis, jog čia įsikūrusi didelė lietuvių bendruomenė. Tad daugelis į Frankfurtą keliauja ne tik pasigrožėti miesto išskirtinumu, bet ir lankyti artimųjų. Būtent todėl, pigių skrydžių bendrovės siūlo galybę akcijų, taiko nuolaidas bilietams internetu. Dabar galima rasti bilietų, maršrutu Vilnius-Frankfurtas-Vilnius, kurių kaina – vos 21 €.

„Scanpix“/AP nuotr./7. Frankfurtas, Vokietijoje
„Scanpix“/AP nuotr./Frankfurtas, Vokietija

Kokios kainos?

Transportas. Viešojo transporto bilietas 7,5 € (galioja 24 val.), kelionė iš Frankfurto oro uosto į miesto centrą suaugusiems 8,15 €, vaikams iki 14 metų – 6,4 €. Kelionė taksi iš oro uosto – apie 25 €.

Pusryčiai – iš parduotuvės 3-4 €, nebrangiame restoranėlyje – iki 10 €.

Nakvynė – vienos nakvynės kaina jaunimo viešbutyje 10-30 € (bendrame kambaryje), arba „Airbnb“ – apie 15-35 €.

Lankytini objektai – 4-15 €.

„Scanpix“ nuotr./Frankfurtas, Vokietija
„Scanpix“ nuotr./Frankfurtas, Vokietija, žiemą

Kur apsistoti?

Frankfurte daug jaunimo viešbučių. Kainos išties geros – daug kur už naktį sumokėsite iki 16 €. Kaip ir minėta, „Airbnb“ vietą nakčiai rasite nuo 15 €, tačiau tokia nakvynės vieta greičiausiai bus ne centre.

Ką pamatyti?

Aplankykite stiklinį „Main Tower“ bokštą, nuo kurio išvysite puikią panoramą. Patyrinėkite muziejų kupiną krantinę Museumsufer. Jei bus noro, užsukite į vyno degustaciją ar čia ypač mėgstamą operą. 

Frankfurto gyventojų pasididžiavimas – prestižinis Goethe'ės universitetas ir viena didžiausių pasaulyje knygų bei muzikos mugė. Tad tinkamai susiplanavus laiką, galėsite pajusti ne tik miesto, bet ir Europos muzikos ar literatūros pulsą.

Skrendu.lt nuotr./Kopenhaga
Skrendu.lt nuotr./Kopenhaga

2. Kopenhaga

Nors Danijos sostinė yra laikoma vienu brangiausių Europos miestų, pigūs skrydžiai į Kopenhagą leidžia pažinti šį miestą ir paprastiems mirtingiesiems. 

Miestas įdomus ir tikrai vertas kiekvienos minutės jame. Juk būtent Kopenhagoje gimė Hanso Kritiano Andersono pasakos, čia kino kalbą įsisavino vienas įžymiausių pasaulio režisierių Larsas von Trieras, čia Jorgenas Buhlas Rasmussenas pradėjo visiems puikiai žinomo alaus „Calsberg“ gamybą. To užtenka, jog Kopenhagą galėtume pavadinti talentų lobynu, kurį pasiekti dabar labai lengva. Pigūs bilietai į Kaunas-Kopenhagą-Kaunas šiuo metu yra vos už 24 €

„Scanpix“ nuotr./Kopenhagos simbolis – undinėlė
„Scanpix“ nuotr./Kopenhagos simbolis – undinėlė

Kokios kainos?

Transportas – vienkartinis viešojo transporto bilietas kainuoja 2 €, 24 valandų viešojo transporto bilieto kaina – 10,72 € (įsigiję jį galėsite važinėti metro, traukiniu ir uosto autobusais 1,2,3 ir 4 zonose bei į oro uostą ir atgal). Vaikams iki 16 metų taikoma 50 proc. nuolaida. Bilietą įsigyti galima bilietų automatuose arba „7 Eleven“ parduotuvėse.

Pusryčiai – pirkdami parduotuvėje išleisite 4–7 €, nebrangiame restoranėlyje 1 asmeniui išleisite nuo 15 €.

Nakvynė (1 naktis) – 20–40 € jaunimo viešbutyje (bendrame kambaryje), „Airbnb“ – 23–35 €.

Muziejai – iki 33 €. Turbūt brangiausiai kainuoja įėjimas į alaus „Calsberg“ muziejų (33 €; iki 27 metų 20 €). Tačiau įėjimas į Nacionalinę Danijos galeriją – nemokamas.

„Fotolia“ nuotr./Kopenhaga
„Fotolia“ nuotr./Kopenhaga

Kur apsistoti?

Perspėsime, kad vietos jaunimo viešbučiuose išgraibstomos, tad reikėtų jų ieškoti iš anksto, pavyzdžiui, prieš tris mėnėsius. Bendrovė „Ryanair“ dažnai skelbia akcijas ir nuolaidas skrydžiams iš Kauno į Kopenhagą, tad turistų srautai išties milžiniški. Kainos, kaip ir minėta anksčiau, svyruoja nuo 20 € iki 40 € už lovą bendrame kambaryje.

Ką pamatyti?

Tycho Brahe planetariumas nepaliks abejingų, Geologijos muziejus nustebins ir sužavės, Nacionalinė Danijos galerija įkvėps, botanikos sodai taps džiaugsmu akims ir sielai. „Calsberg“ alaus darykla – dar vienas objektas, kuriame mėgausis ne tik alaus ragautojai. O kur dar Frederiksborgo rūmai, Kronborgo pilis.

Vos atvykę į Kopenhagą pamatysite, kad mieste dviračių daugiau nei žmonių. Jais danai važiuoja visur – į darbą, pas draugus, ilsėtis, pramogauti... Lygiai taip pat elgtis rekomenduojame ir jums: dviračiu lengvai pasieksite siauras ir akį traukiančias Nyhavn gatveles, kurios anksčiau buvo mėgstamos rašytojų bei jūreivių ir autentišką dvasią išlaikė iki šių dienų.

Skrendu.lt nuotr./Malmė
Skrendu.lt nuotr./Malmė

Malmė

Malmė – šiuolaikiškas, ypač dinamiškas, trečias pagal dydį Švedijos miestas. Anksčiau buvęs tik žvejybos uostu, dabar miestas turi ką pasiūlyti džiugina turistus iš viso pasaulio. Daugelis sako su Švedija susipažinę po apsilankymo Stokholme.

Tačiau nėra tikra tiesa. Norintys pažinti ne tik Švedijos grožį, bet ir istorinius, kultūrinius turtus, privalo apsilankyti Malmėje. Pigūs bilietai į ją dabar – vos 17 eurų pirmyn-atgal.

Kokios kainos?

Transportas – viešojo transporto bilietas 3 €, kelionė iš oro uosto į miesto centrą suaugusiems 11 €, jaunimui nuo 8 iki 17 – 8 €. Norintys važiuoti taksi, sumokės iki 30 €.

Pusryčiai – 4–6 € perkant parduotuvėje, nebrangiame restorane iki 10 €

Nakvynė – vienos nakvynės kaina jaunimo viešbutyje arba naudojantis „Airbnb“ 21–33 €

Lankytini objektai – 6–10 €

Skrendu.lt nuotr./Malmė
Skrendu.lt nuotr./Malmė

Kur apsistoti?

Pigiau už jaunimo nakvynės namus (pavyzdžiui: STF/HI Vandrarhem Malmö Cit, Rut & Ragnars Hostel, Scandic St Jörgen Hotel arba Scandic Malmö City Hotel) rasite tik naudodamiesi „Airbnb“. Čia kainos prasideda nuo 21 € už naktį. 

Ką pamatyti?

Malmėje išvysite stulbinantį dangoraižį – „Besisukantį torsą“. Šis sraigtinis milžinas laikomas miesto vizitine kortele ir puikuojasi Western Harbour rajone. Tai pats aukščiausias gyvenamasis pastatas Skandinavijos šalyse. Jo aukštis siekia 83 metrus.

Nepamirškite ir Šv. Petro bažnyčios, būtinai pasigrožėkite miesto aikšte, pavaikštinėkite Malmės prieplaukoje.

Atskiro sustojimo verta ir Lilla Torg aikštė – čia vietiniai pardavinėja rankų darbo suvenyrus, sutemus čia verda naktinis gyvenimas. 

Skrendu.lt nuotr./Oslas
Skrendu.lt nuotr./Oslas

Oslas

Oslas – seniausia Skandinavijos sostinė. Jaukus, nedidelis, tvarkingas, šiaurietiška energija spinduliuojantis ir išpuoselėtas – toks yra žavusis Oslo miestas. Dėl itin didelės parkų gausos, kiekvieną pavasarį Oslas pasidaro neapsakomai žalias ir džiugina visus miesto svečius. Estetika ir šiaurietiškumu spinduliuojantį miestą iš Vilniaus galime pasiekti vos per dvi valandas. Pigūs skrydžiai suteikia galimybę maršrutu Vilnius-Oslas-Vilnius keliauti, už skrydį išleidžiant vos 30 €.

Kokios kainos?

Transportas – bilieto Rygge oro uostas-Oslas kaina 9,5 €, studentams taikoma 25 proc. nuolaida, senjorams ir vaikams iki 4-15 metų vaikams 50 proc. nuolaida. Vaikams iki 4 metų – nemokamai.

Pusryčiai – 5-8 €

Nakvynė (1 naktis) – 16-25 €

Muziejai – 7-10 €

Skrendu.lt nuotr./Oslas
Skrendu.lt nuotr./Oslas

Kur apsistoti?

Norintiems sutaupyti rekomenduojame išsinuomoti nebrangų kambarį jaunimo viešbutyje (pavyzdžiui: Sentrum Hostel, Anker Apartment, Anker Hostel arba Oslo Youth Hostel Haraldsheim) arba pasinaudoti „Airbnb“ patogumais. Žinoma, galima ieškoti laimės nemokamo apgyvendinimo platformoje Couchsurfing.

Keliaujantys šiltuoju metu galės išmėginti ir netoli Oslo įsikūrusius kempingus (Bogstad Camping & Turistsenter, Ekeberg Camping arba Oslo Fjord Camping).

Ką pamatyti?

Nieko nelaukdami čiupkite bilietą į išskirtinį Fram muziejų. Tai visų laikų stipriausias medinis laivas, kuriuo tyrinėtojas Amundsenas nukeliavo toliausiai į Pietus ir toliausiai į Šiaurę!

Būtinai aplankykite TusenFryd nuotykių, atrakcionų ir pramogų parką, pasivaikščiokite Vigeland skulptūrų parke, nepraleiskite progos patekti į ypatingą ir išties stebinantį Kon-Tiki muziejų.

Osle išvysite ir originalųjį Kontikį – balzos plaustą, kuriuo kadaise žymus norvegų keliautojas Turas Hejerdalas perplaukė pusę Ramiojo vandenyno. Nepamirškite ir vieno garsiausių norvegų ekspresionistų Edvardo Muncho. Aplankykite jo vardo muziejų ir mėgaukitės paveikslų gausa, tūkstančiais piešinių, grafikos darbų, galybe skulptūrų.

Desertui paieškokite kuklios kavinukės ir klauskite, ar turi tradicinį lutefisk žuvies patiekalą. Skrandis bus dėkingas.

Stokholmas

Stokholmas – ant keturiolikos salų įkurta Švedijos sostinė. Skamba neįtikėtinai, tačiau yra tikrų tikriausia tiesa. Šiame mieste rasite daugiau nei 50 tiltų, kurie jungia visą Stokholmo teritoriją. Miestas taip pat svarbus dėl jūrų uosto ir šalies ekonomikos, tačiau neretai vadinamas ir Skandinavijos kultūros centru. 

Skrendu.lt nuotr./Stokholmas
Skrendu.lt nuotr./Stokholmas

Kokios kainos?

Transportas – bilieto Skavsta oro uostas-Stokholmas kaina 14,6 €, jaunimui – 12,5 €.

Pusryčiai – perkant parduotuvėje 6-8 €, nebrangiame restoranėlyje – apie 15 €.

Nakvynė (1 naktis) jaunimo viešbutyje – 28-35 €, „Airbnb“ paslaugos – 15-35 €.

Muziejai – 7-10 €, studentams, vaikams ir senjorams taikomos dosnios nuolaidos.

Kur apsistoti?

Švedijos sostinės kainos išties drasko kišenę, todėl vertėtų vietos nakčiai ieškoti iš anksto (bent prieš keletą mėnesių). „Airbnb“ siūlomų variantų kainos prasideda nuo 15 € (jei butas už miesto centro) iki 80 € pačiame Stokholmo linksmybių ir įvykių sūkuryje.

Jaunimo viešbučių (Old Town Lodge, BoKloster VillaHostell, Rex Petit, Reimersholme Hotel ar Hotell Dialog) kainos prasideda nuo 28 €.

Skrendu.lt nuotr./Stokholmas
Skrendu.lt nuotr./Stokholmas

Ką pamatyti?

Aukščiausio lygio muziejai, stulbinanti gamta bei galybė pramogų – vietinių pasididžiavimas. Su didinga Švedijos istorija susipažinsite apsilankę Skansen – pirmajame pasaulio muziejuje po atviru dangumi, o naktinį gyvenimą prisijaukinti padės gatvėse skambanti muzika bei savaitgaliais verdantys šokių ritmai.

Lankytinos vietos išties vertos savo vardo. O jūsų ekskursija gali prasidėti taip: aplankykite Stokholmo simbolį – rotušę Stadshuset, stabtelkite seniausiame miesto parke – Kungsträdgården, nufotografuokite Astridos Lingren herojės Pepės ilgakojinės namelį, nepamirškite Gamla Stan – viduramžių miesto centro su vingiuotomis gatvelėmis, antikvariatais, galerijomis bei katedra.

Daugiau kelionių istorijų ir pasiūlymų rasite tinklaraštyje Skrendu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius