Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peršalimas – vienas labiausiai paplitusių draudiminių atvejų per atostogas

Patys dažniausi draudiminiai atvejai prasidėjus masiniam atostogų laikotarpiui – peršalimo ligos, traumos ir apsinuodijimai. Būtent tokios bėdos dažniausiai nutinka keliautojams ir atostogautojams. Tokius duomenis skelbia portalas Travel.ru, remdamasis trijų metų NVS šalių draudikų vykdyta analize.
Sloga
Sloga / Fotolia nuotr.

Beveik pusę (48%) visų draudiminių atvejų sudarė sunkūs uždegiminiai atvejai, susiję su peršalimu ar perkaitimu (otitas, larengitas, bronchitas, rinitas ir kt). Dažnai šiuos susirgimus sukelia automobilių ir patalpų kondicionieriai.

Antrąją vietą pagal dažnumą kreipiantis į gydytojus užima įvairiausios traumos (22% draudiminių atvejų). Dažniausiai atostogautojai traumas patiria vandens pramogų parkuose, nardymo vietose, gaudydami bangas, ir važiuodami į ekskursijas autobusu po šalis su neorganizuotu judėjimu keliuose: Turkija, Italija, Graikija, Armėnija ir kt.

Karštuoju metų metu didėja apsinuodijimų maistu skaičius, su jais susiję 19,5% visų kreipimųsi į gydytojus. Sumažinti šios problemos pavojų galima atsargiai renkantis produktus ir juos vartojant. Patariama vengti gatvėse gaminto maisto, užsienyje gerti tik švarų virintą vandenį arba pirkti jį buteliuose, vengti pirkti maistą paplūdimiuose.

Be to, vasarą padaugėja ir odos alergijos atvejų (apie 3% visų draudiminių atvejų), vabzdžių, gyvūnų ir gyvačių įkandimų (2,4%). Infarktams ir insultams kelionėse tenka apie – 1,76%. Kitos bėdos, įskaitant ir turisto mirtį, sudaro 0,93% draudiminių atvejų atostogų metu.

Draudikai rekomenduoja turistams, jau išsirinkusiems norimą kelionių šalį, pasidomėti klimatu regione, kultūrinėmis ir gamtinėmis šalies ypatybėmis, vietos tradicijomis. Ypatingai dėmesingai reikėtų ruoštis kelionėms į egzotines šalis.

Bendros rekomendacijos visiems atostogautojams būtų kelios: visuomet su savimi turėti būtiniausių vaistų ir pirmosios pagalbos rinkinėlį, apdairiai rinktis maistą ir gėrimus, paisyti saugumo taisyklių autobusuose ir vairuojant, užsirašyti kelionių agentūros ar artimiausios ambasados kontaktus, iš anksto pasirūpinti kelionės draudimu. Įsigiję draudimą atostogautojai turėtų atidžiai perskaityti sutartį ir veiksmų planą, kaip elgtis vienokiu ar kitokiu draudiminiu atveju. Aktyvaus poilsio mėgėjams reikėtų apsidrausti draudimu, kuris apimtų ir„sportines“ rizikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius