-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rudens skrydžių naujienos: keturios kryptys, kurios nepaliks abejingų

Daugeliui iš mūsų pažįstamas jausmas, kai jau žinome atostogų datą, atostogų laiką, bet nežinome atostogų krypties. Ką darome tokiais atvejais? Naršome internete, prašome draugų patarimo ar ekspromtu bedame pirštu į tašką žemėlapyje.
Gran Kanarija, Ispanija
Gran Kanarija, Ispanija / 123RF.com nuotr.

Nei vienas iš šių variantų nepriimtinas? Tai – ne bėda, oro linijų bendrovė „Air Baltic“ šį rudenį pristato net keturias naujienas – skrydžius į Dubajų, Tenerifę, Gran Kanariją bei Marakešą, rašoma „West Express“ pranešime spaudai.

Dubajus

Prabangiausiu, novatariškiausiu ir kosmopolitiškiausiu pasaulio miestu vadinamas Jungtinių Arabų Emiratų pasididžiavimas Dubajus nuo šiol iš Vilniaus pasiekiamas mažiau nei per 9 valandas. Pavyzdžiui, artimiausią trečiadienį, penktadienį arba sekmadienį, o nuo spalio 31-osios – ir kiekvieną pirmadienį.

Neįtikėtinu greičiu augantis ir beveik tris milijonus gyventojų talpinantis miestas kasmet pasiūlo kažką naujo, todėl nenustebkite, jei jūsų pasakymas „žinau Dubajų, nes čia buvau prieš penkerius metus“ vietinių bus sutiktas su šypsena. Dar vienas svarbus momentas – mieste yra itin daug lankytinų vietų, todėl išmokite planuoti laiką.

123rf.com nuotr. / Dubajus, JAE
123rf.com nuotr. / Dubajus, JAE

Dubajus neįsivaizduojamas be stebuklu vadinamo ir Guinnesso rekordų knygą puošiančio pastato „Burdž Chalifa“, kurio aukštis siekia 829 metrus. 163 aukštų pastate netrūksta parduotuvių, viešbučių, apartamentų bei aukščiausios pasaulyje apžvalgos aikštelės, iš kurios visas Dubajus atsiveria kaip ant delno.

„Žodžio „neįmanoma“ lyderių žodyne nėra“, – tokia fraze į kiekvieną besilankantį „Burdž Chalifoje“ kreipiasi Dubajaus valdytojas Mohammedas bin Rashidas al Maktoumas.

Nemažesnį turistų srautą pritraukia ir vienas prabangiausių pasaulio viešbučių „Burj al Arab“ („Arabijos“ burė“). 7-ias žvaigždutes turintis viešbutis yra aukščiausias (321 metras) pasaulio viešbutis. Jis suprojektuotas taip, kad atvaizduotų plaukiančią burę. „Burj al Arab“ dieną akina savo baltumu, o vakare nušvinta įvairiomis spalvomis.

123RF.com nuotr. / Dubajus, JAE
123RF.com nuotr. / Dubajus, JAE

Kas dar? Vienintelis toks pasaulyje prekybos centras „Dubai Mall“, muziejus, Senasis Dubajus, mečetė, Sheikh Zayed gatvė, paveldo ir nardymo kaimas, akvariumas, Jumeirah paplūdimys, Kite paplūdimys, vandens pramogų parkas – dalykai, kurių nepamiršite visą savo gyvenimą.

Kanarų salos

Dėl vyraujančio šilto ir švelnaus klimato ištisus metus Kanarų salos dar vadinamos „Amžinojo pavasario“ salomis. Tie, kas lankėsi bet kurioje iš 7-ių salyno salų, puikiai supranta, kodėl. Vertėtų pažinti (arba sugrįžti) į dvi labiausiai apgyvendintas salyno salas – Tenerifę ir Gran Kanariją.

Kad jaustumėtės komfortabiliai, jūsų patogumui šiuo metu į Tenerifę yra vykdomi trys reisai per savaitę, o nuo spalio 30 dienos – šešis kartus per savaitę. Jau nuo lapkričio 1 d. skrydžiai į Gran Kanariją bus vykdomi 2 kartus per savaitę, antradieniais ir šeštadieniais.

Tenerifės salos pažiba – Teidės ugnikalnis, kuris salą padalija į dvi dalis – pietinę ir šiaurinę. Nors sala nėra itin didelė, temperatūrų skirtumai skirtingose salos pusėse yra pakankamai dideli. Tai ypač juntama žiemą.

123RF.com nuotr. / Vaizdas nuo Teidės ugnikalnio, Tenerfiė
123RF.com nuotr. / Vaizdas nuo Teidės ugnikalnio, Tenerfiė

Į Teidę paprasčiausia pakilti funikulieriumi, tačiau dažnas renkasi kopimą pėsčiomis. Dar nepasiekus viršūnės, atsiveria milžiniški krateriai, o nuo paties aukščiausio 3718 metrus siekiančio taško nesunkiai galima įžiūrėti kitas Kanarų salyno salas. Tarp jų, be abejo, ir Gran Kanariją.

Aplankius Teidės ugnikalnį galima linksmai praleisti dieną didžiausiame Europos vandens pramogų parke „Siam Park“, pasigerėti gyvūnais „Loro“ parke, išvysti pasaulio paveldo vietovės statusą turintį La Lagūnos miestelio senamiestį ar netgi leistis į banginių ir delfinų stebėjimo išvyką. Beje, nepraleiskite savo šanso pasimėgauti nepakartojamais vietinės virtuvės patiekalais ir vynu.

123rf.com nuotr. / Tenerifė
123rf.com nuotr. / Tenerifė

Antra pagal gyventojų skaičių ir trečia pagal dydį Kanarų salyno sala – Gran Kanarija – viena labiausiai Europos turistų lankomų vietų, bet ne lietuvių. Salos sostinė Las Palmas gali pasigirti kolonijiniu senamiesčiu, ilgu smėlio paplūdimiu ir promenada su daugybe barų ir kavinių. Būtinai paragaukite nacionalinio Kanarų patiekalo – papas arrugadas – mažų bulvyčių su aštriu padažu.

Jei pageidaujate atsipalaiduoti paplūdimyje, nuvykite į salos pietus. Klimatas čia ypač malonus, o regione yra daug populiarių kurortų, tokių kaip Maspalomasas, Plaja de Inglesas ir Puerto Rikas. Salos centre ir šiaurinėje dalyje gausu laukinių kalnų, juodo vulkaninio smėlio paplūdimių ir derlingų kaimo vietovių su mažais kaimeliais. Šios vietovės puikiai tinka žygiams pėsčiomis vietinei kultūrai pažinti.

Marokas

Spalio mėnesį „Air Baltic“ pradeda reguliarius skrydžius į Marakešo miestą Maroke. Pirmadieniai ir penktadieniai – savaitės dienos, kuriomis lengvai galite atsidurti Afrikoje.

Vos pasiekę Marakešą, suprasite, kad atvykote į šalį, kurios su niekuo neįmanoma supainioti. Pats Marakešas yra tik ketvirtas pagal dydį Maroko miestas, tačiau jis unikalus. Sunku įsivaizduoti, kad vaikščiodami senamiesčio gatvės turgaus labirintais nė karto nepaklysite, tačiau tai ir yra tikrasis žavesys.

123RF.com nuotr. / Marakešas, Marokas
123RF.com nuotr. / Marakešas, Marokas

Marokas yra neįsivaizduojamas be Sacharos dykumos, be Urikos slėnio krioklių, be Rojaus slėnio. Marokas – tai egzotiška, prieskoniais kvepianti šalis, kurią galima pažinti ir su grupe, ir individualiai, stebėti žvaigždes dykumoje, mėgautis vandenynu, klaidinančiais senamiesčiais ir skaniausiais patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius