Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ grįžta į padanges: kokie pokyčiai laukia keliaujančių?

Nuo liepos 1-osios, trečiadienio, „Ryanair“ lėktuvai po trijų mėnesių hibernacijos grįžta į dangų. Pandemijos metu Airijos oro bendrovė turėjo vos 20 maršrutų per savaitę, tačiau liepą žada vykdyti jau apie tūkstantį skrydžių kasdien. Apie tai, kokie pasikeitimai laukia keleivių, rašo „Simple Flying“.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dauguma žemų sąnaudų bendrovės lėktuvų pastarąjį ketvirtį liko stovėti įvairiuose Europos oro uostuose. Didžioji dalis jų nuo trečiadienio jau grįš į tarnybą. Visgi popandeminiame pasaulyje skrydžių atnaujinimas vyks su nemenkais pokyčiais.

Kokie bus maršrutai?

„Ryanair“ iš pradžių turės gerokai mažiau maršrutų nei prieš pandemiją. Visgi tūkstantis kasdienių skrydžių rodo, kad bendrovė nusiteikusi kuo greičiau atkurti oro susisiekimą tarp šalių.

Lietuvoje „Ryanair“ atnaujina skrydžius iš visų trijų oro uostų – Vilniaus, Kauno ir Palangos. Bus skraidoma į Airiją, Austriją, Graikiją, Ispaniją, Italiją, Jungtinę Karalystę, Kiprą, Prancūziją. Visas atnaujinamas kryptis rasite čia.

Ar reikės kaukių?

Taip. Tai bus pats akivaizdžiausias dabartinių skrydžių pokytis. Nosį ir burną dengiančios kaukės bus privalomos lėktuvuose. Jas primygtinai prašoma dėvėti ir nuo pat įžengimo į oro uostą.

Ar yra pokyčių su bagažu?

Dalis Europos šalių rekomenduoja atsisakyti rankinio bagažo ir visus lagaminus atiduoti į registruojamąjį (Italija net tai padarė privaloma taisykle). Visgi „Ryanair“ aiškina priešingai.

123rf.com nuotr.
123rf.com nuotr.

Žemų sąnaudų oro linijos keleivius ragina ne registruoti bagažą, o kaip tik stengtis jį pasiimti į saloną. Žinoma, už tai papildomai susimokėjus ir įsigijus pirmenybinį laipinimą. „Ryanair“ aiškina, kad taip keleiviams nereikėtų turėti kontaktų su registracijos stalų darbuotojais.

Kokie pokyčiai bus skrydžio metu?

Pačios kelionės metu keleiviams bus patariama kuo mažiau bendrauti su kitais žmonėmis. Kaip minėta, kaukės bus privalomos. „Ryanair“ žada ir vengti keleivių spūsčių laipinimo į orlaivį metu.

Skrydžio metu keleiviai bus raginami be būtinos priežasties nepalikti savo vietų. Oro bendrovė neleis keleiviams laukti eilėje prie tualeto. Ženklas, kad reikia užsisegti saugos diržus, tikriausiai degs didžiąją kelionės dalį.

Lėktuve ir toliau bus pardavinėjami užkandžiai bei gėrimai, nors tikriausiai pasirinkimas bus gerokai mažesnis. „Simple Flying“ žurnalistas, neseniai skridęs „Ryanair“ lėktuvu, teigia, kad išliko ir loterijos bilietų pardavimas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Ryanair“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Ryanair“

Nesitikėkite atstumo išlaikymo

Nors anksčiau buvo daug diskutuota, ar reikėtų versti oro linijas keleivius išsodinti taip, kad dalis vietų liktų laisvų, to visgi nebus. Tad atstumo išlaikymo tarp keleivių net nesitikėkite.

„Simple Flying“ žurnalistas teigia, kad nors jo skrydis buvo apytuštis, jis vis tiek buvo pasodintas gretimoje kėdėje prie nepažįstamojo.

Kartu bilietus pirkę keleiviai ir toliau nebus sodinami šalia vienas kito, jeigu už tokią paslaugą jie nesusimokės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius