Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ vadovas keleiviams: arba susimokėkit 2 eurus, arba baikit skųstis

Pigių skrydžių oro linijų „Ryanair“ vadovas Michaelas O’Leary atsikirto žmonėms, kurie skundžiasi dėl vietų skirstymo politikos lėktuvuose, rašo „The Independent“.
„Ryanair“ generalinis direktorius Michaelis O'Leary
„Ryanair“ generalinis direktorius Michaelis O'Leary / „Scanpix“/SIPA nuotr.

Kalbėdamas RTE, jis piktiems „Ryanair“ keleiviams atrėžė: „Jeigu atvirai – jei nenorite mokėti 2 eurų, kad galėtumėte sėdėti šalia, liaukitės skundęsi. Jeigu pasirenkate atsitiktinai parenkamas vietas, tuomet ir gaunate atsitiktinai parenkamas vietas, tad baikite skųstis.“

„Ryanair“ teigia, kad jie pastaruoju metu nedarė jokių pakeitimų atsitiktinai paskirstomų vietų politikoje, tačiau keleiviai pastaruoju metu skundžiasi pastebėję jiems nepalankias permainas. Esą kartu keliaujančių žmonių grupės specialiai išmėtomos po visą lėktuvą, nors yra ir laisvų vietų tose pačiose eilėse.

„Mes turime nemokamų vietų politiką. Jeigu nenorite mokėti 2 eurų mokesčių ir imate atsitiktinai parenkamą vietą, tuomet ją gaunate nemokamai. Jeigu norite sėdėti šalia kieno nors, perkate rezervuotą vietą. Galite tai padaryti už 2 eurus, ir jeigu atvirai – jei nenorite mokėti 2 eurų, kad galėtumėte sėdėti šalia, liaukitės skundęsi“, – sakė jis.

„Sumokėkite 2 eurus – kaip daro daugiau nei pusė arba 65 milijonai mūsų klientų – ir sėdėkite kur tik norite“, – pareiškė M.O'Leary.

Jis taip pat nesąmone pavadino vieno į radiją skambinusio klausytojo skundą, kad jam visą kelią reikėjo sėdėti šalia verkiančios 13-metės, nes ji buvo atskirta nuo šeimos. „Taip nebuvo“, – nukirto „Ryanair“ vadovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lėktuvų remonto dirbtuvėse
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lėktuvų remonto dirbtuvėse

M.O'Leary pripažino, kad kartu skrendančių žmonių grupės kartu nesėdės, jeigu nerezervuos vietų. „Sistema taip nepadarys, – sakė jis. – Bet sistemai ir neliepiama stengtis susodinti juos kaip galima toliau.“

„Žmonės nėra specialiai išblaškomi, bet didelė tikimybė, kad jie bus išblaškyti, jeigu ims atsitiktinai parenkamas vietas“, – sakė „Ryanair“ vadovas.

Oro linijų atstovas spaudai „The Independent“ aiškino, kad keleiviai vis dažniau atsitiktinai gauna vidurines vietas, nes vis daugiau ir daugiau keleivių rezervuojasi vietas ir jas renkasi arba prie lango, arba prie praėjimo. Dažnai tokios vietos nėra dalijamos keleiviams, net jei jos ir laisvos – kadangi norima jas palikti 2 eurus sumokėti nusprendusiems keleiviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius