Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryga kviečia į Šerloko Holmso gimtadienį

Po Naujųjų metų šventimo atsibusianti Ryga kviečia visus į garsaus seklio Šerloko Holmso gimtadienio šventimą. Šis šventinis festivalis jau tapo viena įdomesnių naujųjų kaimyninės šalies sostinės tradicijų. Tikslios savo herojaus gimimo datos Artūras Konanas Doilis nenurodė, tačiau spėjama, jog tai turėjo būti sausis. O Ryga ėmė ir nusprendė, kad būtų smagu seklio gimtadienį švęsti sausio 5-ąją, skelbia Travel.ru. .
Šerlokas Holmsas
Šerlokas Holmsas / „Viasat History“ nuotr.

Šventinio festivalio organizatoriai jau prieš keletą metų nutarė, kad būtent Rygos miestas, kurio gatvelėse sovietmečiu ir filmuotas daugiaserijinis filmas apie Šerloko Holmso ir jo bendražygio daktaro Vatsono nuotykius.

Šiemet bus minimas 159-asis žymiausio pasaulio seklio gimtadienis.

Didžioji dalis šventinių gimtadienio renginių vyks Rygos Jaunielos gatvėje, kuri filme buvo Baker street atitikmeniu. Tačiau žadama, jog šventimas persimes ir į kitas miesto gatves, kuriose filmuoti šerloko Holmso ir daktaro Vatsono nuotykiai. Programoje numatyti kostiumuoti paradai, kino rodymas, liaudies linksmybės, interaktyvūs proto žaidimai, daugybė staigmenų ir angliškųjų šunų veislių paradas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius