Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Saugiausios šalys tiems, kurie keliauja vieni: į TOP10 pateko Afrikos valstybė

Sujungusi nusikalstamumo ir saugumo indeksą, bagažo saugojimo programėlė „Usebounce“ reitingą sudarė tam, kad įvertintų, kur mėgstantys keliauti vieni gali jaustis saugiausiai. Informacija sudaryta naudojant „Numbeo“ duomenis. Daugumos nuostabą sukėlė tai, kad Ruanda rikiuojasi 6-oje vietoje.
Keliaujanti jauna moteris
Keliaujanti jauna moteris / 123rf.com nuotr.

Reitingo viršūnėje atsidūrė Šveicarija, trečioje vietoje – Japonija. Ruanda buvo pripažinta šešta saugiausia šalimi pasaulyje ir saugiausia Afrikos šalimi keliaujantiems po vieną, rašoma „Euronews“.

Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko Slovėnija, Gruzija, Islandija, Kroatija, Čekija, Austrija ir Danija.

Daugeliui žmonių Ruanda vis dar asocijuojasi su žiauriu 1994 m. vykdytu genocidu, tačiau jau kurį laiką ši šalis pripažįstama kaip viena saugiausių Afrikoje.

123rf.com /Keliautojas
123rf.com /Keliautojas

„Ruanda deda daug pastangų į savo nacionalinį saugumą kurdama kompetentingas ir profesionalias saugumo institucijas“, – pažymima apklausoje.

Sostinėje Kigalyje nusikalstamumo lygis nedidelis, todėl turistams nerimauti nereikia. 2018 m. „Gallup“ atliktame pasauliniame teisėtvarkos ir tvarkos tyrime 88 proc. ruandiečių teigė, kad jaučiasi saugūs naktį vaikščioti vieni – tiek pat, kiek Suomijoje, Slovėnijoje ir Tadžikistane.

Vienintelės vietos, kur daugiau žmonių atsakė, kad jaučiasi saugiai, yra Singapūras, Norvegija ir Honkongas.

Patarimai keliaujant į Ruandą

Nors Ruanda pripažinta viena saugiausių Afrikos šalių keliaujantiems savarankiškai, verta atkreipti dėmesį į kai kuriuos dalykus.

Reikėtų žinoti, jog konfliktai pasienyje su kaimyninėmis šalimis Kongo Demokratine Respublika ir Burundžiu gali įsiplieksti nepastebimai.

123rf.com nuotr./Kivu ežeras, Ruanda
123rf.com nuotr./Kivu ežeras, Ruanda

Autobusai yra puikus būdas keliauti, tačiau įsitikinkite, kad bilietus perkate tiesiogiai iš bendrovės, su kuria keliaujate, nes yra žinoma, jog prekeiviai bando pasipelnyti iš nieko neįtariančių turistų. Taksi taip pat yra saugus ir patikimas būdas keliauti po Kigalio miestą.

Homoseksualumas Ruandoje įteisintas, tačiau šalyje vis dar nėra visuotinio pripažinimo, todėl LGBTQ+ žmonės turėtų nepamiršti išlikusių tabu.

Be to, draudžiama fotografuoti viską, kas susiję su vyriausybe ar kariuomene, pavyzdžiui, pašto skyrius, bankus ar sienos perėjimo punktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius