Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrydžių palydovai pataria, ko nereikėtų dėvėti lėktuve

Visi žino, kaip kankinamai atrodo netinkamai pasirinktas drabužis, kuris gali apsunkinti ne tik saugumo tarnybų darbą, bet ir patį skrydį. Skrydžių palydovų asociacijos strateginių viešųjų ryšių koordinatorė Taylor Garland išskiria, ko nereikėtų dėvėti skrendant lėktuvu ir ką turėti būtina.
Kelionės
Kelionės / 123rf.com nuotr.

Kaklo movos

Bet kas ant veido yra geriau nei jokio apsauginio apdangalo. Vis dėlto kaklo movos užima paskutines vietas vertinant jų efektyvumą ir suteikiamą apsaugą nuo viruso, rašoma „Reader's Digest“.

Dvigubai uždėtos movos gali apsaugoti nuo kenksmingų dalelių, bet yra kur kas geresnių veido apsaugos priemonių. Siekdami užtikrinti savo ir kitų keliautojų saugumą, rinkitės maksimalią apsaugą suteikiančias veido kaukes ar respiratorius.

Papuošalai ir kiti dideli aksesuarai

Metalo turintys papuošalai bei avalynė sulėtins jūsų judėjimą pro saugumo patikrą. Laiką prailgins ir papuošalai, kuriuos sunku nusiimti. Raudoną signalą gali sukelti aksesuarai, kurių forma primena galimą ginklą.

Geriau nedėvėkite jokių papuošalų, nebent paprastą apyrankę, kurią galite lengvai nusiimti.

123RF.com nuotr./Patikra oro uoste
123RF.com nuotr./Patikra oro uoste

Aptempti drabužiai

Keliaujant nepatariama dėvėti aptemptų sijonų, palaidinių, marškinių ar diržų dėl paprastos priežasties – skrydžių metu kūnas natūraliai išsipučia, be to, neretai ima pūsti pilvą. Jei norite išvengti mėšlungio, rinkitės laisvus drabužius bei, kiek įmanoma, daugiau judėkite.

Skrydžiams puikiai tinka elastano turintys drabužiai – pavyzdžiui, sportiniai kostiumai, kurie leis išlikti stilingiems.

Nepatogi liemenėlė

Vienas iš svarbiausių dalykų, kurių reikia vengti skrendant, yra nepatogi liemenėlė. Į pečius ir krūtinę įsirėžusi liemenėlė tik dar labiau varžys būnant ore.

Per mažai drabužių

Kartais žmonės taip apsidžiaugia laukiančiomis atostogomis paplūdimyje, kad ir lėktuve pasirenka dėvėti marškinėlius bei šortus. Tačiau skrydžio metu pasidaro šalta. Dėl šios priežasties drabužius geriau sluoksniuokite. Be to, svarbu žinoti, kad prieš pakylant lėktuvui ir skrydžio metu temperatūra nemenkai skiriasi.

Atkreipkite dėmesį, kad tam tikrose šalyse per daug atviri drabužiai gali būti laikomi įžeidžiančiais. Gaisro ar evakuacijos atveju taip pat geriau būti visiškai apsirengusiam.

Kvepalai

Tai, kas jums atrodo svaiginantis kvapas, kitam gali būti tikra kankynė. Bendras lėktuve esantis oras kai kuriems gali sukelti alergiją, tad būkite pagarbūs aplinkiniams.

123rf.com nuotr./Hamad oro uostas, Kataras
123rf.com nuotr./Hamad oro uostas, Kataras

Aukštakulniai ir šlepetės

Gali būti sunku išsirinkti tinkamą batų porą skrydžiui.

„Aukštakulniai gali sulėtinti jūsų ėjimo greitį, – sako T.Garland. – Šlepetės avarijos metu gali nuslysti nuo kojų, be to, jos apsunkins gyvenimą, jei teks bėgti.“

Oro nepraleidžianti medžiaga

Nacionalinė transporto saugos valdyba praneša, kad 68 proc. žmonių lėktuvų avarijų metu žūsta ne pirminio smūgio metu, o po avarijos kilus gaisrui. Norėdami būti saugesni, venkite itin degių sintetinių pluoštų, tokių kaip poliesteris ir nailonas. Jie vis tiek nėra idealūs kelionių palydovai, nes neleidžia cirkuliuoti orui.

Vietoje jų rinkitės natūralius audinius, tokius kaip medvilnė, šilkas, vilna ar linas.

Didelės striukės

Venkite oversize paltų, kai skrendate. Jie yra ne itin patogūs, be to, juos sunku sutalpinti į rankinį bagažą ar viršutinę dėtuvę.

Geriau apsvarstykite lengvą, pūkų pripildytą striukę, kuri bus pakankamai šilta žiemą, tačiau tiks ir gaiviam rudeniui ar vėsiems vasaros vakarams.

Ko verta nepamiršti:

  • Kompresinės kojinės. Jos yra labai naudingos keliaujant lėktuvu, kadangi sėdint ilgą laiką, kojos gali patinti, sutrinka kraujotaka.
  • Šalikas arba skarelė. Tai ne tik papuoš jūsų aprangą, bet ir pasitarnaus kaip antklodė lėktuve. Nė vienas iš šių daiktų neturėtų užimti daug papildomos vietos rankiniame bagaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius