-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialiniai tinklai ir kelionės – patarimai, ką daryti ir ko ne

Neturiu statistikos, bet galėčiau drąsiai lažintis, kad kelionių įspūdžiai ir nuotraukos yra daugiausiai dėmesio sulaukiantys socialinių tinklų įrašai tarp jūsų draugų. Vis dėlto kartais tokie įrašai gali net suerzinti. Tad verta atkreipti dėmesį į keletą universalių taisyklių, kaip neperlenkti lazdos dalinantis savo įspūdžiais.
Nuotraukos iš paplūdimio – vienos dažniausių, kuriomis dalinamės socialiniuose tinkluose
Nuotraukos iš paplūdimio – vienos dažniausių, kuriomis dalinamės socialiniuose tinkluose / 123rf.com nuotr.

Kokybė vietoje kiekybės

Amžina tiesa – geriau pasidalinti keliomis įspūdingomis nuotraukomis iš aplankytų vietų, nei pasižymėti kiekviename oro uoste, kavinėje, viešbutyje. Na, jei esate aktyvus socialinių tinklų naudotojas – savo srautą padalinkite per keletą iš jų: pavyzdžiui, įsiregistruokite viešbutyje „Swarm“ tinkle, gerus pagautus kadrus dėkite į „Instagram“, o „Facebooke“ parašykite išsamesnį pasakojimą su nuotraukomis apie vietines tradicijas, su kuriomis susipažinote, įdomius žmones, kuriuos sutikote, ir panašiai.

Nepagražinkite realybės

Prisiminkite – jūs atostogaujate, o ne fotografuojate kelionių katalogui. Šiais laikais jau nieko neapgausite ant savo nuotraukos uždėję kokį nors „Instragram“ filtrą. Tuo labiau, jei lankote kokią kitų turistų pergrūstą vietą, o „pagaunate“ kadrą – lyg esate rojuje.

Natūralus veidas užkopus į ugnikalnį bus žymiai įdomiau jūsų draugams, nei išieškota poza „idilė idiliškame paplūdimyje“.

Neerzinkite

Kokteilio taurė ir akiniai nuo saulės ant stalo jūros fone su prierašu, kaip jums sunku sausio viduryje, nėra nei juokinga, nei originalu.

Socialiniai tinklai nėra jūsų dienoraštis

Sveikuoliški pusryčiai, jūros gėrybės, senos valties spalvos, jūros išmestas medis, kokteilis prie baseino, dramblio straublys ir dar daugybė vienos dienos detalių tikriausiai nėra aktualu jūsų draugams. Detalią dienos ataskaitą savo artimiausiems galite parašyti elektroniniu paštu ar papasakoti paskambinus Skype/Viber/WatsApp. Na, nebent jūs esate kelionių versle ir norite pareklamuoti savo sekėjams naują šalį. 


Būkite originalūs

Keliaudami išgirdote įdomią istoriją, pabendravote su angliškai nesuprantančia senute, dalyvavote vietinėje šventėje, pamatėte įdomią detalę sienoje? Tai daug įdomiau, nei dar kartą nufotografuoti daugeliui pažįstamus architektūros objektus su prastu apšvietimu ir kompozicija.

Dalinkitės tik tuo, kas nauja, ką verta rekomenduoti. Žinoma, jei keliaujate šalyje, kur apsilanko retas turistas – būsite originalūs kasdien.

123rf.com nuotr./Atostogos
123rf.com nuotr./Atostogos

Nepersistenkite žymėdami

Kad ir kaip norite sulaukti daugiau sekėjų „Instargram“ – užteks kelių grotažymių (#), apibūdinančių jūsų nuotrauką ir vietą, kurioje ji daryta. Tikrai nereikia sudėti 50-ies žymų.

A photo posted by See SG (@seesg_) on

Mėgaukitės pačia kelione

Taip, technologijos ir socialiniai tinklai pakeitė mūsų keliones, bet juk keliaujame ne tik dėl to, kad vėliau apie tai papasakotume feisbuke. Labai paprastas patarimas – pamatę ypatingą kadrą, pirmiausiai suskaičiuokite iki dešimt, pasimėgaukite akimirka ir tik tada išsitraukite savo techniką.

O tada jau tikrai nesigėdykite, kad dalinatės savo džiaugsmu. Galbūt būtent ta jūsų nuotrauka įkvėps draugus patirti naujų nuotykių.

Temą pagal Lonely Planet patarimus parengė kelionių organizatorius „Travel Planet“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius