-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sutikau už neįvykusią kelionę priimti kuponą, bet dabar noriu pinigų. Ar galiu jų pareikalauti?

Praėjusiais metais visi tikėjomės, kad jau 2021 m. gyvenimas grįš į savas vėžes. Atrasime tobulai veikiančius COVID-19 saugumo protokolus, vakcinacijos procesas judės greitai, ir jau praėjus metams nuo karantinų Europoje pradžios vėl galėsime laisviau keliauti. Ne viskas einasi taip gerai, ir tie, kurie praėjusiais metais sutiko nusikelti keliones, ima nekantrauti – kas iš tų priimtų kuponų iš oro linijų ar kelionių organizatorių, jeigu keliauti vis tiek yra sudėtinga? Ar galima juos iškeisti į pinigus?
Ryanair
Ryanair / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pandemijai vis dar siautėjant pasaulyje, virusui mutuojant, o vakcinacijos procesui esant lėtesniam, nei tikėtasi, vis daugiau atostogautojų apninka abejonės – ar tikrai įvyks ir šių metų pavasario atostogos?

Praėjusiais metais atšaukiant skrydžius ir organizuotas keliones, bendrovės leido žmonėms pasirinkti – ar jie nori atgauti pinigus, ar sutinka priimti kuponą (vaučerį), kurio sumą bus galima išleisti būsimai kelionei.

Oro linijos tokį pasirinkimą siūlo jau seniai, o pavasario pabaigoje Seimas įteisino ir Lietuvos kelionių organizatorių kuponus, taip siekiant padėti bene labiausiai nuo pandemijos nukentėjusiam sektoriui.

Retas tų, kurie priėmė kuponus, juos jau yra panaudoję. Tarptautines keliones riboja ir keliautojų baimė, ir atskirų šalių skelbiami draudimai, ir elementarios galimybės – skrydžių yra smarkiai sumažėję.

15min sulaukė skaitytojų kreipimosi, kuriame teiraujamasi – jeigu išnaudoti kupono niekaip nepavyksta, tai ar galima išsikeisti jį į pinigus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius