Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šveicarijoje pusė šalies viešbučių ir restoranų susiduria su bankroto grėsme

Beveik pusė Šveicarijos restoranų ir viešbučių per ateinančius kelis mėnesius gali bankrutuoti dėl su COVID-19 pandemija susijusių ribojamųjų priemonių, jei negaus finansinės paramos, sekmadienį perspėjo sektoriaus darbdavių organizacija.
Viešbutis
Viešbutis / 123RF.com nuotr.

Manoma, kad šią savaitę Šveicarijos vyriausybė pratęs nurodymą barams, restoranams ir laisvalaikio įstaigoms likti užsidariusiems iki vasario pabaigos, siekdama suvaldyti toliau plintantį virusą ir sumažinti mirčių skaičių.

Visgi pramonės federacija „GastroSuisse“ savo pranešime perspėjo, kad jei tai bus padaryta nesuteikiant reikšmingos finansinės paramos, maždaug pusės restoranų ir svetingumo sektoriaus įmonių gali nebelikti iki kovo pabaigos.

Grupė apklausė apie 4 000 restoranų ir viešbučių savininkų ir nustatė, kad 98 proc. jų jau dabar skubiai reikalinga finansinė parama.

„Iškilo pavojus daugelio jų egzistavimui“, – sakoma „GastroSuisse“ prezidento Casimiro Platzerio pranešime.

Nors restoranams ir kitoms įmonėms nedelsiant buvo suteikta finansinės paramoms, kai Šveicarija per pirmąją COVID-19 bangą paskelbė dalinį karantiną, „GastroSuisse“ skundėsi, jog parama vėlesnių uždarymų metu vėlavo.

Prieš krizę daugiau nei 80 procentų Šveicarijos restoranų ir viešbučių likvidumo padėtis buvo gera arba labai gera, parodė tyrimas, tačiau ji greitai pablogėjo.

Spalio mėnesį įsibėgėjus antrajai COVID-19 bangai, pavojus iškilo 100 000 darbo vietų, įspėjo organizacija.

Per paskutinius du praėjusių metų mėnesius beveik 60 proc. restoranų ir viešbučių įstaigų buvo priversti antrą kartą skelbti prastovas, sakoma pranešime.

Be vyriausybės įsikišimo, neatmetama ir trečios atleidimų bangos galimybė, perspėjo C.Platzeris.

Naujausios ribojamosios priemonės turėjo būti panaikintos sausio 22 dieną, tačiau vyriausybė praėjusią savaitę pareiškė ketinanti pratęsti terminą dar penkiomis savaitėmis.

„GastroSuisse“ teigė, jog trečiadienį laukiamame pranešime privalu paskelbti ir apie „neatidėliotiną ir nesudėtingą“ finansinę paramą sektoriui, kad būtų išvengta „nelaimių“.

Šveicarijos mažoms ir vidutinėms įmonėms atstovaujanti sąjunga USAM sekmadienį paragino vyriausybę nepratęsti ar sugriežtinti priemonių, perspėdama, kad tai yra „egzistencinis klausimas“ daugeliui jos narių.

Šveicarija, kurioje gyvena 8,6 mln. žmonių, šiuo metu registruoja apie 4 000 COVID-19 užkrato atvejų per dieną, o iki penktadienio nuo pandemijos pradžios užfiksuota beveik 476 000 susirgimo atvejų ir 7 545 mirtys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius