Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talinas kviečia į kulinarinę Restoranų savaitę

Lapkričio 1-7 dienomis Estijos sostinėje rengiama Restoranų savaitė. Septynias dienas vietos gyventojai ir miesto svečiai galės ragauti tradicinių Estijos virtuvės patiekalų, susipažinti su vietos kulinarų papročiais bei valgio kultūra, skelbia portalas Travel.ru.
Talino senamiestis
Talino senamiestis / Graham Mitchell/Visitestonia.com nuotr.

Antrąkart rengiamoje akcijoje dalyvaus 31 Talino restoranas. Kartu skaičiuojant juose telpa per 8 500 žmonių vienu metu. Vidutiniškai pietūs iš dviejų patiekalų Restoranų savaitės metu juose kainuos apie 10 eurų žmogui, vakarienė iš trijų patiekalų – 20.

Tiek pietūs, tiek ir vakarienės bus ruošiamos kompleksinės, jos geriausiai išreikš estų virtuvės tradicijas bei restoranų specifiką. Teigiama, jog didžioji dalis patiekalų bus gaminama iš vietos produktų.

Tam, kad paragautumėte šių specialiai Restoranų savaitei ruošiamų patiekalų, jums reikėtų iš anksto rezervuotis staliuką.

Pirmąkart Restoranų savaitė Taline buvo rengiama pernai. Joje dalyvavo 25 restoranai, tuomet rezervuota per 2000 staliukų. O tradicinių estiškų patiekalų paragavo per 7 000 turistų ir vietinių gyventojų. Apie 70% jų tikino, jog renginys įkvėpė juos maitintis ne namuose ir dažniau ragauti tradicinių patiekalų.

Be kita ko, Taline populiarėja ir maisto ekskursijos „Food Sightseeing“, jos trunka apie 3-4 val., kurių metu svečiai susipažįsta su miesto vertybėmis ir kulinarinėmis šalies tradicijomis. Pasivaikščiojimo metu užsukama į keletą restoranėlių, degustuojami tradiciniai patiekalai, bendraujama su virėjais. Tarp žygių į restoranėlius užsukama apžiūrėti istorinių miesto vertybių ir muziejų.

Iš viso turistams siūlomi 4 turai: trys iš jų rengiami vakarienės metu ir vienas – pietų. Ekskursijos kaina žmogui svyruoja nuo 55 iki 80 eurų. Norintiems sudalyvauti tokioje ekskursijoje reikia iš anksto rezervuotis vietas. Ekskursijos rengiamos anglų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius