Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tatuiruotė gali jums pridaryti nepatogumų Japonijoje

Niekada nemanėte, kad subtili nedidelio drugelio tatuiruotė ant nugaros kaip nors gali pakenkti? Deja.
Tatuiruotė
Tatuiruotė / „Fotolia“ nuotr.

Tatuiruotės yra tapusios didele vyraujančios kultūros dalimi, tačiau ne visose šalyje į jas žvelgiama taip pat. Japonijoje meilė tatuiruotėms gali jums užkirsti kelią į kai kurias vietas, įskaitant ir itin populiarius onsenus – japoniškas karštąsias versmes, kurios yra viena iš priežasčių, dėl ko turistai plūsta į šią šalį, rašo news.com.au.

Daugiau nei pusė viešbučių savo lankytojams su tatuiruotėmis neleidžia patekti į kai kurias vietas, rodo apklausa.

2015 m. Japonijos turizmo agentūros atlikta apklausa rodo, kad 56 proc. viešbučių ir svečių namų šalyje draudžia jų lankytojams su tatuiruotėmis įžengti į viešąsias maudymosi vietas.

Kita 2014 m. agentūros atlikta apklausa atskleidė, kad trečdalis užsienio turistų onsenus įvardija kaip vieną iš pagrindinių priežasčių, kodėl jie atvyko į Japoniją.

Priežastis, kodėl viešbučiai laikosi tokios politikos, nestebina. Japonijoje tatuiruotės yra siejamos su Jakudza – japonų mafijos nariais. Daugelyje viešųjų institucijų žmonėms neleidžiama rodyti tatuiruočių, nes jas pamatę japonai gali pamanyti, kad toks žmogus – mafijos narys.

Tačiau Japonijos turizmo agentūra siekia, kad šis požiūris pasikeistų – bent jau kai kalbama apie užsienio turistus. Praėjusiais metais agentūra kreipėsi į visus onsenų valdytojus prašydama atsižvelgti į skirtingas kultūrines užsienio turistų aplinkybes. Onsenų lankytojams iš Japonijos draudimas vis tiek tikriausiai galios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius