Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TOP 5 vietos ekstremalaus vandens sporto mėgėjams Pietryčių Azijoje

Per šešis mėnesius daugiau nei 26 tūkst. km, iš kurių 15,7 tūkst. įveikta lėktuvu, 6,6 tūkst. autobusu ir beveik 4 tūkst. motoroleriu. Būtent tiek savo sąskaitoje turi 28-erių Sandra Pangonytė, viena keliavusi po Pietryčių Azijos šalis.
Sandra Pangonytė po Pietryčių Aziją pusmetį keliavo viena
Sandra Pangonytė po Pietryčių Aziją pusmetį keliavo viena / Sandros Pangonytės nuotr.

Aistringa ekstremalaus vandens sporto mėgėja džiaugiasi nepasidavusi abejonėms, kilusioms prieš kelionę. Namo ji grįžo su daugybe nepamirštamų įspūdžių.

„Vienas iš mano kelionės tikslų buvo tobulėti vandens sporto srityje, ypač su banglente.

Šioje kelionėje nugalėjau bangų baimę – anksčiau visai negalėdavau lįsti į banguojantį vandenyną, bet pora mėnesių, praleistų Indonezijoje pagal labai aiškų treniruočių grafiką, leido prisijaukinti vandenyną ir iš tikrųjų išmokti skaityti bangas“, – pasakoja S.Pangonytė, kuri kovo 6 d. savo istorijomis dalinsis kelionių įspūdžių konferencijoje „Atostogu Guru“.

Su „Pasaulis kišenėje“ skaitytojais keliautoja dalinasi savo „Top 5“, kuriame yra pačios geriausios jėgos aitvarų valdymo bei banglenčių vietos Pietryčių Azijos regione. 

Sandros Pangonytės nuotr./Mui Ne Vietname
Sandros Pangonytės nuotr./Mui Ne Vietname

Mui Ne, Vietnamas

Mui Ne – išvertus iš vietnamiečių kalbos reiškia užuovėjos įlanka. Tai maždaug 10 km ilgio įlankoje įsikūręs nedidelis miestelis. Nors keliautojams jis labiausiai žinomas dėl savo Sacharos dykumos tipo kopų, šis rojaus kampelis bus puikus pasirinkimas ir jėgos aitvarų mėgėjams.

Kai dangus giedras ir vėjo sąlygos tinkamos, visą įlanką greitai užplūsta spalvoti jėgos aitvarai, tad paskubėkite į paplūdimį atvykti pakankamai anksti – tikrai verta!

Sandros Pangonytės nuotr./Siargao Filipinuose
Sandros Pangonytės nuotr./Siargao Filipinuose

Siargao sala, Filipinai

Tikri vandens sporto entuziastai žino – ši Filipinų sala geriausia vieta banglenčių mėgėjams, nes čia galima rasti vienas didžiausių bangų visame pasaulyje. Tačiau vandens malonumais čia gali džiaugtis ne tik banglentininkai, bet ir kaituotojai. Be to, jeigu Mui Ne kaituotojų netrūksta, tai Filipinų saloje galėsite mėgautis ne tik geru vėju ar bangomis, bet ir erdviomis, civilizacijos nepaliestomis vietomis.

Sandros Pangonytės nuotr./Sandra Pangonytė Balyje
Sandros Pangonytės nuotr./Sandra Pangonytė Balyje

Balio sala, Indonezija

Tai viena populiariausių Indonezijos salų, dažnai vadinama tiesiog rojumi žemėje. Ji garsi ne tik savo žaliuojančiomis ryžių terasomis ar šventyklomis, bet ir vienais geriausių paplūdimių. Čia tinkamų vietų ras tiek pradedantieji, tiek gerai patyrę banglentininkai – vietas jie galės rinktis nuo Batu Bolong paplūdimio iki Uluwatu.

Lomboko sala, Indonezija

Kiek mažiau žinoma ir mažesnė nei Balis Lomboko sala garsėja savo laukinėmis bangomis. Be to, čia pilna kontrastų – sausros nualintus laukus keičia vešlūs žaliuojantys miškai, o prie jūros galima rasti ir itin turistų nusėstų paplūdimių, ir laukinių vietų, kur bangas skrosti galėsite vienui vieni.

Palavano sala, Filipinai

Viena mažiausiai urbanizuotų Filipinų salų – Palavanas – vadinama ir egzotiškiausia bei gražiausia sala pasaulyje. Banglentininkai renkasi El Nido regione, kuris tiks tiek pradedantiems, tiek pažengusiems vandens sporto mėgėjams.

Be to, išskirtinio grožio saloje mėgaudamiesi bangų keteromis taip pat galėsite pamatyti ir vieną naujausių gamtos stebuklų – požeminę upę Puerto Princesa.

Sandros Pangonytės nuotr./Palavanas Filipinuose
Sandros Pangonytės nuotr./Palavanas Filipinuose

Daugiau apie geriausias ekstremalaus vandens sporto vietas ir įspūdžius, kuriuos patyrė keliaudama viena po Pietryčių Aziją, Sandra Pangonytė papasakos kelionių įspūdžių konferencijoje Atostogų Guru, kovo 6 d. menų fabrike „Loftas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius