-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trumpos kelionės į Baltarusiją: ką reikia žinoti renkantis draudimą?

Gardinas jau kurį laiką į Baltarusiją traukte traukia svečius iš Lietuvos – norint trumpos išvykos metu aplankyti šį miestą nebūtina įsigyti vizą, o ir išlaidos būna kur kas mažesnės nei keliaujant į didžiąsias Europos sostines.
Turistai Baltarusijoje
Turistai Baltarusijoje / 123rf.com

Vis dėlto, nemalonūs netikėtumai ar negalavimai neaplenkia ir tyrinėjant palyginti netoli nuo Lietuvos nutolusias lankytinas vietas. Kaip skiriasi nemalonūs netikėtumai Baltarusijoje ir Vakarų Europoje? Ką turi žinoti kiekvienas kelionės draudimą besirenkantis keliautojas?

Skirtingos kelionių kryptys – skirtingos žalos

Pagrindinė priežastis, dėl kurios trumpų išvykų metu keliautojams dažniausiai prireikia pagalbos – įvairios sveikatos problemos.

Tarp jų, draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ duomenimis, – negalavimai, kuriuos sukelia apsinuodijimas maistu ar vabzdžių įkandimai.

„Baltarusijoje užfiksuojame mažiau klientų patiriamų nelaimių, nei, pavyzdžiui, Vakarų Europos sostinėse, tačiau jos taip pat atneša papildomų rūpesčių. Į gydytojo kabinetą viešint šioje šalyje dažniausiai priverčia užsukti ūmios kvėpavimo takų ar žarnyno infekcijos, karščiavimas. Taip pat – eismo įvykių metu patirtos traumos, kaulų ar net šonkaulių lūžiai“, – sako Mindaugas Balinskas, „Compensa Vienna Insurance Group“ Žalų departamento vadovas.

Vidutinė vizito pas gydytoją kaina – 200 eurų

Nors nemalonūs netikėtumai vienodai gadina poilsį ir griauna planus visose šalyse, jų nulemtos išlaidos gali skirtis net kelias dešimtis kartų.

„Baltarusijoje kainų lygis yra kur kas žemesnis nei Vakarų Europoje, todėl gali susidaryti įspūdis, kad ir gydymas ten pigus. Viena vertus, kai kurios gydytojų paslaugos gali atsieiti ir dešimtį kartų mažiau, nei Vakarų Europoje. Kita vertus, mūsų sukaupti duomenys rodo, kad vidutinė vizito pas gydytoją kaina Baltarusijoje siekia apie 200 eurų, o didžiausia užfiksuota išmoka buvo net 2 tūkst. eurų“, – sako M.Balinskas.

Svarbiausi patarimai besirenkantiems draudimą

Keliautojai, norėdami išvengti nemalonumų ir netikėtų išlaidų išvykos metu, dažniausiai renkasi standartinį draudimo liudijimą – nutikus nelaimei jis užtikrina būtiną pagalbą bei atlygina užsienyje suteiktos medicininės pagalbos ir transportavimo į ligoninę išlaidas. Tiesa, vykstantys į Baltarusiją nesirenka bagažo draudimo – kelioninį krepšį visuomet turint su savimi, jo saugumui grėsmių įžvelgiama mažiau.

„Svarbiausias patarimas vykstantiems į užsienio šalis – kelionės draudimu pasirūpinti iš anksto. Jį įsigijus jau esant užsienyje, draudimo sutartis įsigalioja tik po kurio laiko. O lankant tokias šalis kaip Baltarusija apsidrausti privaloma – ar keliautojai turi draudimo liudijimą, tikrinama peržiūrint jų bilietus“, – atkreipia dėmesį M.Balinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius