Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užšąla net lėktuvai: skrydį į Šarm aš Šeichą sustabdė žiema

Trečiadienio dieną į Šarm aš Šeicho kurortą iš Vilniaus turėję skristi poilsiautojai egiptietiškos saulės turėjo kiek palaukti – lietuviškas šaltis neleido pakilti lėktuvui.
Vilniaus oro uoste pasirašyta kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos sutartis
Small Planet Airlines / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Small Planet Airlines“ komunikacijos specialistė Berta Jasiukėnaitė 15min paaiškino, kad skrydis atidėtas maždaug 4 valandoms (lėktuvas turėjo pakilti 11 val.), nes užšalo vandens ir atliekų sistemos. „Jos bus atšildytos, viskas sutvarkyta, ir lėktuvas pakils“, – patikino ji.

„Small Planet Airlines“ atstovė teigė, kad tai – pirmas toks atvejis šią žiemą. „Tiesiog šaltis, nieko daugiau. Kelias valandas palaukti yra geriau, nei skristi su techniškai netvarkingu orlaiviu“, – sakė B.Jasiukėnaitė.

Komunikacijos specialistė atkreipė dėmesį, kad keleiviais pasirūpinta – jiems laukimo laikotarpiui išdalinti kuponai. „Be abejo, jie visi pagal ES reglamentą turi teisę ir prašyti kompensacijų“, – tvirtino ji.

Skrydžių kompensavimo bendrovės „Skycop“ teigimu, kompensacija nemalonumų patyrusiems skrydžio keleiviams gali siekti iki 400 eurų. „Dabar jau oficialiai žinome, kad skrydis vėlavo daugiau nei 3 valandomis, todėl nepaisant oro linijos suteiktų maisto kuponų, kiekvienas keleivis turėtų gauti ir piniginę kompensaciją už stresą ir moralinę žalą. Išmokų oro linija galėtų išvengti nebent jei techninės problemos būtų kilusios dėl gamintojo broko, tačiau tokia tikimybė statistiškai – vos 0,6 proc.“, – komentare žiniasklaidai teigė Marius Stonkus, bendrovės vadovas.

Vilniaus tarptautinio oro uosto Komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė 15min sakė, kad daugiau iššūkių aviacijai žiemą kelia ne šaltis, o sniegas. Nors ir su juo yra susitvarkoma – šią žiemą oro uostas dėl to neturėjo didelių problemų.

„Šaltis didelės įtakos oro uosto operacijoms nedaro, daugiau įtakos daro sniegas. Tuomet reikia valyti pakilimo/nutūpimo takus, aerodromo teritoriją ir pan. Tačiau mes turime visas priemones, kaip su tuo sniegu tvarkytis. Turime septynias sniego valymo mašinas, kurios iškart išvažiuoja vos prasidėjus sniegui“, – aiškino A.Mažeikytė.

Vilniuje priešpiet šaltukas spaudė iki –15 laipsnių. Sinoptikai prognozuoja, kad ir toliau laikysis labai šalti orai. Artimiausiomis dienomis žadama ir daugiau sniego.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius